Vuoden ensimmäinen Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Vuoden vaihtumisen juhlinnat ovat takanapäin ja on aika palata arkeen. Vuoden ensimmäiseen peliin Hakametsään Ilveksen vieraaksi taapertaa Pelicans. Ilveksellä on edessään täysi iltapuhde, sillä viime peleissä taistelevaa peliä esittänyt Pelicans janoaa kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Molempien joukkueiden kannalta jaossa ovat arvokkaat pisteet.

Ilves on aloittanut joulutauon jälkeisen urakoinnin kohtuu hyvin, vaikka saldona on voitto jatkoajalla, tappio ja tappio jatkoajalla.

- Joukkue on pelannut hyvin joulutauon jälkeen, pelit ovat kuitenkin olleet tasaisia ja pienestä kiinni, kertoo Ilveksen joukkueenjohtaja Mauri Autonen

Uusin kasvo Ilveksen joukkueessa on Shayne Toporowski. Mies siirtyi kuluvan viikon alussa juuri Pelicansista Ilvekseen kuuden pelin try out-sopimuksella. Toporowskilla on varmasti näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan, ja onkin mielenkiintoista nähdä miten luistin kulkee lauantaina. Ilveksen loukkaantumissuman takia fyysinen peli lepää isokokoisen Toporowskin lisäksi toisen try out-pelaajan Kaspars Astashenkon harteilla.

- Tiedossa on vaikea peli, jos joukkueen työmoraali ei ole kohdillaan. Pelicans pelaa vaikeasti luettavaa peliä, arvioi Autonen.

Edellisessä ottelussaan Espoossa tupsukorvat eivät saaneet millään kiekkoa maaliin. Ilveksen ainokaisen viimeistelikin Blues-pelaaja. Viimeistelyn onkin syytä parantua, jos Ilves mielii kahmia ottelusta kaksi pistettä Tampereelle. Autosen mainitseman työmoraalin lisäksi liikkeen on oltava kovaa koko pelin ajan. Tamperelaisilla on edessään pakkovoiton tuntuinen peli, joka ei tule olemaan helppo.

Suurempia ketjumuutoksia ei ole tiedossa, mutta Timo Peltomaan loukkaantuminen oli paha isku joukkueelle. Muita kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi poissaolevia ovat Erkki Rajamäki, Tomi Källarsson sekä Jesse Niinimäki. Henri Laurilan tilanne on Mauri Autosen mukaan vielä avoin:

- Laitetaan Henkalle tuki, ja katsotaan pystyisikö hän pelaamaan tuen avulla. Lauantaina sen sitten näkee onnistuuko vai ei.

Lahtelaiset ilman vierasvoittoa

Pelicansin joulutauon jälkeinen taivallus kohti kevättä alkoi kotivoitolla HPK:sta. Voitostaan uutta puhtia saaneet lahtelaiset menivät silti häviämään edellisen pelinsä niukasti Lukolle. Pelicansin voitto HPK:sta tuli hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä, sekä käyttämällä omat maalipaikat tehokkaasti hyväksi.

Tällä kaudella Pelicans ei ole voittanut vielä ainuttakaan vieraspeliään. "Ei kautta ilman vierasvoittoa" voisi joku sanoa, joten loppukautta kohden lahtelaisten vierasvoiton todennäköisyys kasvanee. Jo Ilvestä vastaan tämä voitto on otettavissa - pelikaanien on vain pelattava samoin kuin voitokkaassa HPK-pelissään. Erityisesti maalivahtipelin on onnistuttava täydellisesti.

Pelicansin kokoonpanoossa ei ole odotettavissa suuria muutoksia, joten iskukyvyn pitäisi olla niiltä osin kunnossa. Mikko Rämön lisäksi Jari Kauppilalta vaaditaan onnistumisia, mikäli pisteitä aiotaan viedä Lahteen. Ilveksen puolustuksen on oltava tarkkana, ettei Kauppila pääse juonimaan vastahyökkäyksistä vaarallisia tilanteita Ilves-maalille. Myös Tommi Hannus ketjukavereineen ovat päässeet pelivireeseen, joten Ilveksen liiallinen hyökkäysinto voi kostautua muidenkin kuin Kauppilan toimesta.

Tärkeät pisteet jaossa

Jaossa olevat pisteet ovat molemmille joukkuille tärkeät. Ilveksen asema liigan keskikastissa vaatii pisteiden napsimista myös heikommilta joukkueilta. Pelicans puolestaan taistelee pisteistä liigan viimeisenä, eikä suinkaan ole heittänyt kirvestä kaivoon. Ottelun tärkeydestä ja joukkueiden näennäisestä tasoerosta johtuen pelistä on odotettavissa vaikea. Uudenvuoden yön kaltaista ilotulitusta Hakametsässä tuskin nähdään.

» Lähetä palautetta toimitukselle