Voitto toisi helpotuksen

LIIGA / Ennakko
Liigajumbo Ilves saa kotipeliinsä vastaansa Lahden Pelicansin. Ottelu nähdään myös valtakunnallisessa televisioverkossa. Koko kansa pystyy nyt näkemään Ilveksen todellisen pelin, eikä sitä tarvitse arvailla jonkin median sanomisen perusteella.

Jotain tarttis tapahtua...

Ilves kyntää niin syvällä tällä hetkellä, että vaikeata on sieltä päästä ylös. Martti Järventien pitäisi palata Kärpät-otteluun, joka pelataan kuluvan kuun viimeisenä päivänä.
Onko Marasta pelastajaksi? Viime kaudella David Nemirovsky tuli, näki ja voitti. Ilves selviytyi pudotuspeleihin, mutta joukkue oli lähes yhden ketjun joukkue. Muilta ei tullut apuja.
Ilveksen heikkous on ollut jo toista kautta heikko puolustus. Puolustus pitää olla kovempi, jotta voitoista voitaisiin edes haaveilla.
Tälle kaudelle puolustuksen oletettiin parantavan viime kaudesta, mutta näin ei tapahtunut.

Mikä sitten on syynä siihen, että Ilveksen peli todellakin on näin huonoa?
Siihen on monta syytä. Joidenkin avainpelaajiksi kaavailluiden pelaajien loukkaantumiset, osan pelaajien henkilökohtaiset murheet, joidenkin pelaajien henkilökohtaisen pelitason romahtaminen.
Kun tälläiseen ongelmakohtaan tulee muutama tappio päälle, niin lumipallo on lähtenyt vyörymään - ja lujaa.
Ilves tarvitsisi yhden räkävoiton heti. Ja pelillisen ilmeen pitäisi jämäköityä välittömästi.
Vielä on pienet mahdollisuudet nostaa pää pinnan yläpuolelle, mutta kauaa ei voi odottaa. Muuten pohjaan jää kiinni loppukaudeksi.

Kaanit edelleen sarjataulukon hännilä

Ilves ei ole pelannut kummoisesti, mutta ei ole huikeasti pelannut Lahden Pelicanskaan.
Tosin viimeisistä viidestä pelistä on tuloksena kaksi voittoa ja kolme tappiota. Joukkue on silti liigassa toiseksi viimeisenä.
Pelicansin peli ailahtelee liikaa, tasaista varmuutta ei ole löytynyt.
Fakta: Ilves ei ole ikinä hävinnyt Pelicansille SM-liigassa.
Nyt on lähellä, että se ensimmäinen tappio tulee.
Ilveksen peli on niin huonoa, kun taas Pelicansin peli ei ole sellaista, että se voisi hävitä Ilvekselle. Ellei Kaanit pistä täysin lekkeripeliksi ja ota maalivahtia pois koko pelin ajaksi.

Pelicans on monessa ottelussa tehnyt hyvin töitä, mutta työvoittoja harvoin tunnetaan jääkiekossa. Jokereita vastaan kuitenkin työvoitto tuli, ainakin osittainen.
Ratkaisijoiden puutteesta kärsivät sekä Pelicans että Ilves.
Kumpi joukkue tästä pelistä jaksaa taistella paremmin, on jatkossa vahvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle