Tasainen vääntö - vai helpot pisteet Lahteen?

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Ilveksen tasaisten otteluiden sarja lauantaina? Ja onko tälläkin kertaa tamperelaisten tyytyminen hyvän taistelun jälkeen jäännöspisteisiin? Vai joko nyt olisi Ilveksen vuoro?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Ilves on viime kierroksilla valahtanut sijoituksensa tavoin kohti liigan kuntopuntarin pohjia. Hyvästä taistelusta ja tasaisista otteluista on kirjattu muutamia hajapisteitä. Kuudesta viimeksi pelaamastaan ottelusta Ilves on kirjannut jatkoaika- tai voittomaalitappion neljästi, eikä kaksi muutakaan ottelua ole tuonut edes tuota jäännöspistettä. Ilveksen viimeisin voitto on itsenäisyyspäivän tienoolta, kun se kotonaan jätti Kärpät nollille.


Ville Koistisen poislähtö Venäjälle toi lisävastuuta parille Niko Peltola - Jyrki Jokipakka.

Kai Suikkasen valmentama Pelicans on tarjonnut kannattajilleen koko kauden voittojen tahdittamaa menestystä. Joulutauon jälkeen lahtelaiset ovat voittaneet kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Niinpä lauantain vierasjoukkue jakaa SM-liigan viiden ottelun kuntopuntarissa piikkipaikan yhdessä HIFK:n ja Kärppien kanssa pistekeskiarvolla 2,40. Vertailun vuoksi kannattaa mainita kotijoukkueen vastaava lukema, joka on 0,60.

Ratkaisun paikat

Jälleen kerran – yllättävää, eikös vain – illan ratkaisun hetket koettaneen terävyydessä maalin edustalla. Ilves tulee otteluiden alussa lujaa päälle, mutta on ollut tehoton ottelusta toiseen. Esimerkiksi viime kotipelissä Ässiä vastaan joukkue teki taas kerran vastustajan maalivahdista ottelun sankari, kun se sai maaliin saakka 44:stä laukauksesta vain kaksi. Niin ikään torstaina Hämeenlinnassa torjunnat merkittiin vastustajalle ensimmäisessä erässä lukemin 12-5, sen sijaan maaleissa HPK oli 2-1-lukemin parempi. Joukkueen menestyminen on perustunut liikaa parivaljakkoon Toni Rajala Masi Marjamäki – sekä muille maille lähteneeseen Ville Koistiseen.

Lahtelaisjoukkueen pelitaktiikka lienee lauantaina aktiivinen karvaus Jokerit-ottelun tavoin. Kahden miehen karvaushan tuotti tulosta mm. ensimmäisen erän maalien muodossa. Ilves-puolustus voi siis varautua avauspelin vaikeuteen lauantaina. Maaliteon ohella Pelicansien hyökkääjiltä, Ryan Lasch etunenässä, sujuu myös karvaus- ja kiekonriistopeli. Tosin myös Ilves voisi yrittää toteuttaa tätä samaista taktiikkaa paineistamalla lahtelaisten puolustusta. Missään tapauksessa puolustajia ei saa Markus Seikolan johdolla päästä nousemaan maalintekopaikoille.

Kokoonpanot

Ilveksen sairaslistalta voi bongata ainakin seuraavat siellä jo aiemminkin olleet nimet: Kai Kantola, Teemu Kesä, Mark Lee ja Vesa Toskala. Lahtelaisten osalta samainen lista taas näyttää nimiä Marko Pöyhönen ja Max Wärn.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Toni Rajala 2 4 6
2.Jesse Niinimäki 1 5 6
3.Antti Kangasniemi 3 1 4
4.Jyrki Jokipakka 2 2 4
5.Masi Marjamäki 1 2 3
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 3 2 5
2.Ryan Lasch 1 4 5
3.Tero Koskiranta 3 2 5
4.Matias Loppi 1 2 3
5.Pekka Jormakka 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle