Jumbojen törmäys

LIIGA / Ennakko
Ottelu on ensimmäinen Ilveksen uudelle vastuuvalmentajalle Teijo Räsäselle. Lyhyessä ajassa ei ole juuri mitään isompaa voitu tehdä, joten aika pitkälle vanhoilla kaavoilla mennään. Pelicans on pelannut myös huonosti alkukauden ja joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa viimeisinä. Ottelun voittaja välttää ainakin hetken aikaa jumbosijan.

Vanhat kujeet, uusi komento

Ilves hankki siis uuden päävalmentajan, Teijo Räsäsen. Joukkue itsessään ei muuttunut mitenkään, ja Ilveksen tämänpäiväisen tiedoitustilaisuuden jälkeen ei toistaiseksi ollakaan ketään hankkimassa.
Räsänen ei tähän otteluun pysty vielä paljoakaan tekemään. Hän näkee ensimmäisen päivän aikana joukkueen kunnolla ja pystyy sen jälkeen tekemään tarvittavat korjaukset. Räsäsellä on sunnitelmissa kohottaa jokaisen pelaajan itsetuntoa. Jotta pelaaminen helpottuisi. Jotta epäonnistumisia ei tarvitsisi pelätä. Jotta henkinen solmu aukeaisi.

Pelicans-ottelu on arvotuksellinen Ilveksen kannalta. Pelaajat tuskin haluavat heti ensimmäisestä ottelusta tappiota uudelle valmentajalle ( haluaako kukaan jääkiekkoilija ikinä hävitä? ). Ketjut pysynevät samanlaisina.

Pelikaanien lento väkinäistä

Jos ei ole Ilveksen alkukausi ollut mikään huippu, niin ei sitä ole ollut myöskään Pelicansin. Joukkue veikattiin ennakkoon useassa mediassa ulos pudotuspeleistä runkosarjan jälkeen, ja tällä hetkellä ei kauhean hyvältä näytä.
Pelicansin keskustelupalstalla ovat innokkaimmat kannattajat jo potkimassa valmentaja Hirvosta pois joukkueesta.
Lahdessa on ollut aina pitkäjänteistä työtä, joten en itse usko, että Hirvonen lähtisi pian pois.

Joukkue on kuitenkin parantanut peliään ensimmäisistä peleistä. Maalivahtiosasto on kunnossa, Pasi Kuivalainen on pelannut suurimman osan peleistä ja tuuraaja Mikko Rämö vain kaksi. Torjuntaprosentti heillä on lähes sama, vähän alle 89.
Kuivalaiselle vain välillä sattuu niitä ns. helppoja maaleja. Rämön polvi tähystettiin kauden alussa ja hän on vielä keskenkuntoinen.
Puolustus ja maalivahtipeli ovat kuitenkin olleet ihan hyvällä mallilla viime peleissä. Niissä ei suurempia ongelmia ole.

Pelicansin suurin ongelma tällä hetkellä on kiekollinen peli. Pelaajat tekevät liikaa virheitä kiekollisena ja se kostautuu vastustajan vaarallisina tilanteina. Purkukiekot omasta päästä ovat todella kehnoja, D-tyttöjen luonnonjääsarjapeleissäkin taitaa nähdä parempia. Niistä aiheutuu vastustajille helppoja paineenlisäyskonsteja Pelicansin maalille.
Kunhan valmentaja Hirvonen saa asian päiväjärjestykseen sekä kiekollisen pelin parempaan kuosiin, voi Pelicansin odottaa nousevan sarjataulukossa ylemmäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle