Tiistai-illan tasapainoilua rajojen tuntumassa

LIIGA / Ennakko
Vahvistaako Ilves paikkaansa karsintaviivan yläpuolella? Vai onko Lukon tahtotila pudotuspeleihin sellainen, että kotijoukkue jää sen jalkoihin? Vai nähdäänkö Tampereella kahden paikastaan taistelevan joukkueen tasainen voimainkoetus?

Kuntokäyrät

Ilves ja Lukko käyvät kumpikin tiukkaa taistelua oman rajansa tuntumassa. Tamperelainen kotijoukkue pyrkii kaikin keinoin nousemaan tukevammin karsintaviivan yläpuolelle, kun taas raumalaisten missiona on vähintäänkin säilyttää paikkansa ”säälipleijareiden” armoitetussa seurassa. Molempien joukkueiden kohdalla seuraava raja on kovin kaukana, sillä Ilvekselle tuo 10. sija on yhdeksän pisteen päässä, kun taas Lukolle suoran pudotuspelipaikan saavuttaminen vaatisi 15 lisäpistettä.


Michael Keränen ja Ville Korhonen, näistä pelaajistako ratkaisija Ilvekselle tiistaina?

Tiistai-illan joukkueet lähtevät keskinäiseen kohtaamiseensa lähes identtisestä tilanteesta. Vaikka voittoja on tullutkin, niin hivenen enemmän mollivoittoisesti ovat niiden viime kierrokset menneet. Kummankin joukkueen viiden ottelun kuntopuntaria koristaa kolmen tappion ohella kaksi voittoa, tosin Lukolla molemmat kolmen pisteen arvoisia, Ilveksen toisen voiton tultua voittomaaleilla. Tasauskierroskin joukkueilta meni voiton ja tappion merkeissä.

Ratkaisun paikat

Maalinteko on ollut Ilvekselle myrkkyä, siitä – tai itse asiassa sen vaikeudesta – on tullut joukkueelle viime vuosien tavaramerkki. Pientä valoa tunnelin päässä nähtiin tasauskierroksen ensimmäisessä Tappara-ottelussa, jossa Ilves iski peräti viidesti. Mutta seuraavana päivänä palattiin taas nopeasti tuttuun vähämaalisuuteen, kun saldoksi jäi yksi. Aivan liikaa on maalinteko jäänyt kakkosketjun Toni Rajala Mark Lee Jesse Niinimäki varaan. Kun joukkueen maalitilaston kuuden kärjestä vähennetään maanantaina joukkueesta poistunut Lee sekä Venäjällä pelaava Ville Koistinen, niin kovin ohuelta joukkueen maalintekijäsankareiden joukko vaikuttaa. Mielenkiintoista on nähdä ottaako Jesse Niinimäki Tappara-ottelun tavoin jatkossa uutta roolia maalintekijänä.

Tiistain vierasjoukkue Hakametsässä, Lukko Raumalta, on pystynyt Ilvestä paljon tasapuolisempaan maalitehtailuun. Tamperelaisille tuttuja tappion tuottajia ovat olleet ykkösketjun Perttu Lindgren ja Lauri Tukonen yhdessä Janne Keräsen kanssa. Niin ikään kakkosen Mark Bomersback sekä kolmosen ranskalaisvahvistus Charles Bertrand ovat olleet vaikeasti pideltäviä Ilvekselle joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa. Eikä tamperelaisten pidä unohtaa Teemu Aallon johdolla pelaavaa tulivoimaista raumalaispuolustusta, joka tilaa saatuaan varmasti laittaa kotijoukkueen maaliverkot koetukselle.

Kokoonpanot

Ilves-joukkue sairastanee seuraavan listan voimin: Tommi Välimaa, Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu.

Vieraileva Lukko esittelee todennäköisesti jonkin verran pidemmän listan, ja puolestaan seuraavat poissaolijat: Johan Björk, Mikko Kuukka, Björn Melin, Teemu Nurmi ja Jussi Pesonen. Jääkiekkoilulle tuttua periaatetta noudatellen – päivän kunto ratkaisee – vasta tiistai-ilta näyttää, mikä on kumpaisenkin joukkueen lopullinen kokoonpano.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 1 3 4
2.Ryan Glenn 0 3 3
3.Antti Kangasniemi 1 2 3
4.Ville Korhonen 1 2 3
5.Masi Marjamäki 1 1 2
Lukko M S P
1.Janne Keränen 3 1 4
2.Perttu Lindgren 0 3 3
3.Kris Beech 1 2 3
4.Otto Honkaheimo 0 3 3
5.Eero Elo 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle