Meneekö Ilves entistä pahempaan lukkoon?

LIIGA / Ennakko
Ja nähdäänkö lauantaina Tampereella peräti tuplalukko, kun Hakametsän jäille luistelevat Lukko Raumalta sekä pelissään totaalisessa lukossa oleva kotijoukkue Ilves? Vai löytyisikö jostain viimeinkin sellainen avain, joka veisi Ilveksen kohti viime kautista menestystä?

Kuntokäyrät


Jesse Niinimäki on Ilveksen pelirakentelun sielu.

Ilves on viime peleissä ollut totaalisesti lukossa. Joukkue tarpoo tappiosta toiseen, ja mikä huolestuttavinta, tehtyjen maalien sarake on kahdessa viimeksi pelatussa ottelussa näyttänyt puhdasta nollaa. Viimeksi perjantaina tamperelaiset kävivät kuittaamassa ”lumipelin” Pelicansia vastaan Lahdessa lukemin 4-0. Joukkue on alkanut juurtua liigan pohjalle, sen edellä olevan HPK:n pistesaldo on kolme pistettä enemmän.

Rauman Lukko on vaihteeksi lyhyessä voittoputkessa, sillä kaksi sen viimeksi pelaamaa ottelua ovat päättyneet joukkueen voittoon. HIFK kaatui lukemin 3-1, ja perjantaina puolestaan HPK poistui Äijänsuolta 2-1-jatkoaikatappio niskassaan. Kovin vaihtelevaa joukkueen menestys on tällä kaudella ollut, sillä noita kahta voittoa edelsi kaksi vierastappiota. SM-liigan kuntopuntarissa joukkue majailee sijalla seitsemän.

Ratkaisun paikat

Ilveksen peleissä voittaja on ratkennut vastustajan eduksi hyvin usein tällä kaudella kahteen asiaan – tehokkuuteen maalintekotilanteissa ja maalivahtipeliin. Näin voidaan olettaa lauantainakin tapahtuvan Hakametsässä, ja siksi illan ennakkosuosikkeja on vain, ja ainoastaan, yksi – Lukko.

Lauantain vierasjoukkue Raumalta on pystynyt koko kauden esittämään Ilvestä paljon vakuuttavampia otteita molempien maalien edustalla. Esimerkiksi joukkueen ykkösketju Mark Bomersback - Kris Beech - Charles Bertrand on ollut sellaisessa iskussa, että Ilves tuskin pystyy viime otteluissa nähdyn perusteella vastaamaan.

Ilves kaipaa kierros kierrokselta (lue: tappio tappiolta) entistä enemmän vastuunottajia. Nyt, jos koskaan, pitäisi löytää niitä miehiä, jotka uskovat omaan osaamiseensa, ja ovat valmiita yrittämään ratkaisuja.

Maalivahtipelaaminen on sekin noussut Ilveksen vastustajien menestyksen salaisuudeksi tamperelaisjoukkuetta vastaan. Ilta toisensa jälkeen menestyksen takana ovat olleet ”naapurin” maalivahdit - tiistaina Ilveksen nollasi KalPan Ari Ahonen, perjantaina vuorossa oli Pelicansin Niko Hovinen. Varmaa myös on, ettei Mika Noronenkaan lähde luopumaan edellisessä Ilves-kohtaamisessa ansaitsemistaan kehuista. Toki oma sanansa on sanottavana Ilves-vahdeilla, Vesa Toskala ja Miika Wiikman, mutta Ilves-voittoon ei heidän hyväkään panoksensa vie – varsinkin, jos tehtyjen maalien sarake näyttää ottelun tauottua lukemaa nolla.

Kokoonpanot

Ilveksen sairastupa jatkaa suhteellisen runsaalla miehityksellä. Poissa lauantaina pelaajalistoilta ovat todennäköisesti Joonas Rask, Teemu Kesä, Jyrki Jokipakka sekä Michael Keränen.

Lukon listoilla puolestaan ovat todennäköisesti Samuli Kivimäki, Mikko Kuukka, Lauri Tukonen, Perttu Lindgen sekä Jere Laaksonen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 2 2
2.Kai Kantola 0 2 2
3.Ville Koistinen 0 2 2
4.Masi Marjamäki 1 1 2
5.Ville Korhonen 2 0 2
Lukko M S P
1.Mark Bomersback 1 4 5
2.Otto Honkaheimo 0 3 3
3.Charles Bertrand 2 1 3
4.Kris Beech 3 0 3
5.Teemu Nurmi 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle