Kaksi kuumaa joukkuetta kohtaavat Tampereella

LIIGA / Ennakko
Toivonen kantaa ison vastuun Ilveksen veräjänvartijana.
Kuva © Jarno Hietanen
Vahvan alkukauden pelanneet joukkueet kohtaavat lauantai-illan ottelussa, kun Lukko saapuu Ilveksen isännöimänä Tampereen Hakametsään.

Ottelun kotijoukkue Ilves on aloittanut jälleen tällä kaudella positiivisella otteella. Tupsukorvat majailevat sarjataulukossa peräti sijalla 4. Ilveksen nopea ja hyvään reagointiin perustuva pelitapa on kerännyt huomiota ympäri mediakentän, eikä suotta. Tuomas Tuokkola on saanut alkukaudella suojateistaan irti maksimipotentiaalin.

Lukko seilaa tällä hetkellä peräti viiden ottelun voittoputkessa. Olkoonkin, että kaksi voitoista on tullut joko voittolaukauskilpailussa tai jatkoajalla. Ilvekselläkin puhaltavat suotuisat tuulet, kun alla on kolme täyttä pistepottia. Ottelu antaa joka tapauksessa särön jomman kumman joukkueen menestykseen.

Lukko pelasi viimeksi perjantaina, kun se kairasi tyylipuhtaan 2-0-voiton KalPasta. Lukko on pitänyt maalinsa puhtaana nyt kahdessa ottelussa peräkkäin. Tästä on kiittäminen vahvaa puolustuspeliä, ja yhdysvaltalaisvahti Ryan Zapolskia, joka on ollut joukkueen tuki ja turva myös tällä kaudella.

Huonosti ei ole Ilveksenkään puolustus pelannut, sillä joukkue on päästänyt vähiten (11) maaleja koko Liigassa. Hannu Toivonen on ollut todella vakuuttava maalinsa suulla, ja viime kaudesta uudistunut puolustus on pelannut yhtenäisesti hänen edessään.

Erikoistilanteissa molemmilta löytyy Liigan huippuosaamista

Lukko on pelannut alkukaudella Liigan tehokkainta ylivoimaa. Peräti joka neljäs ylivoimatilanne on päättynyt raumalaisten maaliin. Erityisesti Liigan syyskuun pelaajaksi valittu Toni Koivisto on ollut hurjassa vireessä. Koivisto johtaakin koko sarjan pistepörssiä tehoillaan 6+4. Lisäksi Ville Vahalahden paluu on iso asia joukkueelle. Ilveksen ylivoima on vasta Liigan kymmenenneksi parasta.

Ilves on viime kausina ollut tunnettu jalkavasta pelitavastaan, ja se on ollut valttikortti joukkueen alivoimapelissä. Aktiivinen karvaus on tuottanut päänvaivaa vastustajille.

Esimerkiksi Markus Jokisen kaltaiset vahvat luistelijat ovat saaneet mahdollisuuksia läpiajojen muodossa. Ilves löytyy alivoimatilaston sijalta 3. Lukko majailee yhtä paikkaa ylempänä toisena.

Vaikka se kliseiseltä kuulostaakin, ovat erikoistilanteet erittäin isossa roolissa lauantaina Tampereelle. 

Ilveksen kotivire on ollut häikäisevä

Ilves ei ole neljässä pelaamassaan kotiottelussa päästänyt kertaakaan yli kahta maalia. Tamperelaiset ovat myös voittaneet kaikki nuo ottelut. Päävalmentaja Tuokkola on saanut jälleen kerran valmistettua joukkueensa vahvana uuteen kauteen, eikä Lukollakaan tule olemaan helppo tehtävä pisteiden metsästyksessään.

Yksi Ilveksen aseista Lukon puolustusta vastaan voisi olla Aleksi Mustosen johtama kakkosketju, jonka laidoilla pelaavat Teemu Rautiainen ja Antti Tyrväinen. Kolmikko on ollut huippuiskussa viime otteluissa.

Lauantai-illan ottelussa pääosaan nousevat maalivahdit. Kumpi kahdesta huippuvireisestä kopparista vie pidemmän korren? Juhani Tammisen sanoin: "Jos maalivahdeissa on eroa, voittaa paremman maalivahdin joukkue, tapahtui kentällä mitä tahansa."

Seuraa Heitä

Ryan Zapolski #30 | Jokerit

Maalivahti

Joukkueensa kulmakivi on torjunut alkukauden häikäisevällä tasolla. Miehen torjuntaprosentti 96.05 on Liigan toiseksi kovin. Pystyykö Zapolski voittamaan kaksinkamppailussa Ilveksen Toivosen?

Hannu Toivonen #33 |

Maalivahti

Tähän mennessä kaikki joukkueensa ottelut pelannut Toivonen on yksi Liigan alkukauden kuumimpia torjujia. Jatkuuko vire, ja pystyykö Toivonen selättämään Zapolskin?

» Lähetä palautetta toimitukselle