Merkityksetön, mutta pakollinen loppurutistus

LIIGA / Ennakko
Ilveksen kausi on ollut murheellinen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves ja KooKoo ovat yhden ottelun päässä kesälomasta. Kauden viimeisessä kohtaamisessa peli on paineetonta ja vapautunutta, mutta nähdäänkö jäällä enää taisteluasennetta?

Pudotuspelit jäivät haaveeksi sekä Ilveksen että KooKoon osalta. Viimeisessä ottelussa ei ole enää panosta, mutta KooKoon ykkösmaalivahdiksi nousseella Juha Järvenpäällä riittänee näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan.

Molemmat joukkueet luonnollisesti päättävät kautensa mieluummin voittoon kuin tappioon, mutta taisteluasenne tuskin on samalla tasolla kuin merkityksellisissä peleissä.

Paineeton tilanne saattaa sen sijaan rohkaista pelaajia kokeilemaan sellaisia suorituksia ja ratkaisuja, joita tiukoissa kamppailuissa ei uskalleta yrittää. Jokainen pelaaja  myös antaa näyttöjä työpaikkansa puolesta, joten löysäily ei kannata.

Kausi pakettiin

Ilves-leirissä aloitettiin valmistautuminen tulevaan kauteen hyvissä ajoin, kun päävalmentaja Karri Kiven sopimus julkistettiin. Huhuja on liikkunut myös kokeneiden pelaajien Ville Viitaluoman ja Teemu Aallon hankinnasta.

Kotijoukkue oli pitkään mukana taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta loppuun asti paukut eivät riittäneet.

Sarjanousija KooKoo oli kenties hieman yllättäen lähes loppuun asti kiinni pudotuspelipaikassa. Tärkeät hankinnat Josh Greenin ja Jarkko Malisen johdolla kannattelivat joukkuetta. Ensimmäinen liigakausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun edellinen nousijajoukkue Vaasan Sport nappasi viimeisen pudotuspelipaikan.

Seuraa Heitä

Hannu Toivonen #33 |

Maalivahti

Ilveksen tärkeimpiä - ellei tärkein - pelaaja kauden aikana. Venyy huipputorjuntoihin, mutta on toisaalta päästänyt helppoja maaleja.

Juha Järvenpää #1 |

Maalivahti

Ässäkasvatti jäi Ilveksessä kakkosmaalivahdiksi, mutta siirto Kouvolaan tarjosi ykköstorjujan roolin. Kantoi kasvaneen vastuunsa kunnialla.

» Lähetä palautetta toimitukselle