Ylivoiman kärpässarjalaiset vastakkain - osuvatko ykköstykit?

LIIGA / Ennakko
Flinck on Liigan ylivoimamaalien tilastossa sijalla 9.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Runkosarja lähenee loppuaan ja sen myötä jokaisen pelin merkitys korostuu. Hakametsässä pisteistä mittelevät Ilves ja KalPa.

Ilveksen pudotuspelihaaveet ovat enää kaukainen unelma, joten sen suhteen tupsukorvien paras kiima on jäänyt jo taka-alalle. Useat pelaajat kilpailevat kuitenkin yhä sopimuksista, joten varmasti yrittämisen puutteesta tamperelaisten tekeminen ei keskiviikkona jää kiinni.

Joukkueen maalivahtipeli on herättänyt ihmetystä viime aikoina, sillä alun perin ykkösvahdiksi hankittu Hannu Toivonen on ollut loukkaantuneena ja pelatessaankin hän on esiintynyt varsin kehnosti viime viikkoina. Sen sijaan kakkosmaalivahti Henri Kiviaho on ollut mies paikallaan.

KalPa taistelee yhä jopa pääsystä kuuden joukkoon. Vähintään pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietupaikka on joukkueen omissa näpeissä. Eero Kilpeläinen on sarjan parhaita maalivahteja ja tiivis viisikko peli niin ylös kuin alaskin päin kenttää toimii hyvin. Joukkueessa on laaja ratkaisijamateriaali ja jokaiselta koostumukselta voi odottaa onnistumisia. 

Kotikentässä on sitä jotakin

Ilves ja KalPa kohtaavat keskiviikkona toisensa tällä kaudella neljättä kertaa. Kolmella edellisellä kerralla kaukalosta on aina poistunut voittajana kotijoukkue, joten Ilveksellä on ainakin tilastot keskinäisistä otteluista puolellaan. Tupsukorvien ainut voitto KalPasta irtosi tosin vasta jatkoajalla lukemin 3-2.

Silloin Ilveksen maaleista vastasivat jo joukkueen jättäneet Antti Tyrväinen − kahdesti, ja Dane Byers. Kaksi viimeisintä ottelua Kuopiossa ovat olleet KalPan juhlaa pistein 6-0. 

Vaikka kotijoukkue onkin ollut vahvoilla aiemmissa kohtaamisissa, ovat ottelut olleet kauttaaltaan tasaisia, ja jokainen kamppailu on päättynyt vain yhden maalin erolla jomman kumman eduksi.

Ylivoima on alivoimaa

Vaikka nykykiekossa ylivoimapelin pitäisi olla joukkueen vahvimpia aseita ja sillä tulisi ratkoa pelejä, eivät Ilves eikä KalPa ole sitä onnistuneet liiemmin tekemään. Joukkueet ovat sijoilla 13 ja 14 Liigan ylivoimatilastossa. Tosin eipä ole KalPa ottanut hirmuista määrään rangaistuksiakaan tällä kaudella. Ilves sen sijaan on "kunnostautunut" istumispuuhissa hieman enemmän. 

Onnistuuko jompi kumpi joukkue parantelemaan ylivoiman tilastomörköään, vai paukutellaanko Hakametsän keskiviikkoillassa päätyseiniä? Se on varmaa, että tasainen vääntö kahden eri tavoilla luisteluvoimaisen joukkueen välillä on luvassa.

Seuraa Heitä

Markku Flinck #61 |

Keskushyökkääjä

Maalipyssy-Markku. Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että Flinck hätyyttelisi kauden lopulla kymmentä ylivoimamaalia? Tällä hetkellä saldo on seitsemän. Tuleeko keskiviikkona lisää?

Janne Keränen #91 | Sport

Laitahyökkääjä

Paikkakunnan ja joukkueen vaihto on tehnyt Keräselle hyvää. Tehoja on tullut tasaiseen tahtiin ja vastuu kärkiketjuissa on säilynyt koko kauden. Ylivoimamaalien saldo on komea kahdeksan. Helähtääkö seuraavassa pelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle