Petoeläintenvälinen Mansesterissa

LIIGA / Ennakko
Ilves saa kotikaukaloonsa vieraaksi Hämettä kiertävän Oulun Kärpät. HPK:lle edellisenä päivänä nöyrtynyt vierasjoukkue ei anna isännilleen liikaa tasoitusta, sillä tupsukorvatkin kävivät perjantaina vieraissa häviämässä.

Kuntokäyrät

Kummatkin seurat siis joutuvat viettämään koko viikonlopun tosipelien merkeissä. Perjantaiset pelit olivat sekä Ilvekselle että Kärpille mollivoittoisia, joukkueet tosin rääpivät itselleen jatkoaikatappioista ansaitut pisteet. Tamperelaiset hävisivät Lukolle 3-2 ja Kärpät HPK:lle 2-1.

Kärpät on ottanut pisteitä jokaisesta liigaottelustaan tähän mennessä. Ilveksen edellinen koti-ilta sen sijaan päättyi viime lauantaina TPS:n 1-4 -voittoon. Sarjataulukossa pohjoispohjanmaalaiset ovat kirineet Ilvekseen kolmen pisteen kaulan majaillen tällä hetkellä pronssisijalla, kun tamperelaiset ovat seitsemäntenä.

Ratkaisun paikat

SM-liigan otteluohjelma heittää tälläkin kaudella joukkueille melko paljon peräkkäisinä päivinä pelattavia pelejä. Lauantai-iltanakin Hakametsässä kohtaavat kaksi kyseisestä ilmiöstä kärsivää porukkaa, joten kuntopohjan kestäminen on syytä nostaa esille. Varsinkin kauden ensimmäisellä varsinaisella etelänmatkalla viipottava Kärpät on kysymysmerkki: alla on jo yksi pitkä siirtymätaipale ja perjantainen HPK-ottelu, joka ei tasoltaan ollut päätä huimaava edes vuodenaikaa silmällä pitäen.

Ilves puolestaan oli edellistä iltapuhdettaan virkeämpi Lukkoa vastaan, mutta kärsi huolimattomuudeesta ja menetti johtoasemansa viime minuuteilla Perttu Lindgrenin osumaan. Lopulta pisteitä lähti Raumalta vain yksi. Isojen kissojen peliotteet ovat alkukaudella heilahdelleet viime sesongin tapaan varsin rajusti, lähes kiitettävästä ryöpyttämisestä ala-arvoiseen rännien putsaamiseen.

Lauantai-illan alkupuoli määrää ottelun lopputuloksen. Jos Kärppien vire ei parannu tai vähintäänkin pidä eilisestä, Ilves saa kotiluolassaan otteen helposti ja pisteiden kohtalo on kiinni vain tamperelaisten terävyydestä hyökkäystilanteissa.

Kokoonpanot

Pitkäaikaispotilaista ulkopuolella ovat edelleen Ilveksen Joonas Rask ja Kärppien Ivan Huml.

Isäntien alempien hyökkäysketjujen sekä pakkiosaston tilanteet elävät kotiottelusta ja suuresta harjoitusringistä johtuen, mutta puolustajien Niko Peltolan ja Jyrki Jokipakan luulisi jatkavan kokoonpanossa vielä toisenkin ottelun verran. Kiertuetta tekevät oululaiset jatkanevat samoilla kuin perjantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle