Kumman kynnet terävämmät?

LIIGA / Ennakko
Takaisin sarjajumboksi pudonnut Ilves saa keskiviikkona vieraita Oulusta, kun Kärpät saapuu Tampereelle. Kolmen ottelun kotivoittoputkessa häärivä Ilves on osoittanut asennetta Tampereen kamppailuissaan ja tarjoaa kuudentena sarjataulukossa olevalle Kärpille kovan haasteen.

Kuntokäyrät

Ilveksen kurssin voidaan sanoa saaneen ainakin hetkellisen käännöksen marraskuun Lappeenrannan kamppailussa. Neljän maalin takaa nousu SaiPan ohi oli silloin joukkueelle elintärkeä ja tämä mukaan luettuna saldo seitsemästä viime pelistä onkin viisi voittoa ja kaksi tappiota. Yksi tappion tuona aikana Ilvekselle kokeneista joukkueista on keskiviikkoinen vastustaja Kärpät, joka joutui tiistaina 22. päivä marraskuuta poistumaan Tampereelta tappiolukemin 4-1.

Oululaisten tulokset viime aikoina ovat olleet ailahtelevia. Komeita voittoja on seurannut häviö ja viimeksi lauantaina se kärsi kotonaan tappion Ässille lukemin 1-4. Joka tapauksessa otteet viime aikoina ovat olleet lupaavia ja ajoittain näyttää siltä, että Kärpät on löytämässä tähän asti parasta virettään tällä kaudella.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Syyskuussa Kärpät haki Tampereelta kolme pistettä puhtaalla 3-0 voitolla ja marraskuussa kotiareenallaan se kaapi tasaisen kamppailun jälkeen täyden pistepotin voittolukemin 2-1. Viimeisin kamppailu Tampereella päättyi Ilveksen hyväksi 4-1.

Ratkaisun paikat

Ilveksen viimeisin esitys HIFK:ta vastaan Helsingissä oli ponneton, eikä se kyennyt tosissaan taistelemaan voitosta. Tätä ennen joukkue on kuitenkin pelannut kuusi tasaista kamppailua ja etenkin kotikaukalossa liikettä, oikeanlaista tunnetta ja onnistumisia on alkanut löytyä.


Ilves ja Kärpät pääsevät jälleen mittaamaan voimiaan.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Muun muassa Ville Koistisen ja Jesse Niinimäen palattua kokoonpanoon, on Ilveksen materiaalikin iskukykyinen. Suurin tähti viime otteluissa on kuitenkin ollut 20-vuotias Toni Rajala, joka on onnistunut iskemään nihkeästä alkusyksystä huolimatta jo yhdeksän maalia. Ennen kaikkea hyökkäyspeli on mennyt huomattavasti parempaan päin, mutta myös puolustuspäässä valtavasti tasoaan ovat nostaneet esimerkiksi ulkomaalaispakkiparina pelaavat Ryan Glenn ja Nils Bäckström.

Kärppien peli on parantunut viime aikoina askel askeleelta, mutta se ailahtelee. Ässiä vastaan Kärpät ei saanut parasta irti koneestaan, vaan fiksua vieraspeliä pelannut Ässät rynnisti hienoon vierasvoittoon. Kärppien yhdeksi isoksi ongelmaksi muodostui tehokkuus, jossa porilaiset antoivat hienon oppitunnin. Vaikka maalinteko tökki ottelussa Ässiä vastaan ja ylivoimaosumat jäivät kokonaan tekemättä, on alkukaudella Kärppien murheenaiheena ollut ylivoimapeli parantunut huomattavasti. Tsekkiläisen Michal Vondrkan saatua lähtöpassit, Kärpät on saanut kokoonpanoja toimivampaan muotoon ja muun muassa toimivan ykkösnyrkin Jari Viuhkolan ympärille.

Yksittäisistä pelaajista Kärpistä on helppo nostaa esiin Viuhkolan laiturina pelaavan Juha-Pekka Haatajan nimi. Täysin kohmeessa koko alkukauden ollut laitahyökkääjä osui maalipuiden väliin kolmessa peräkkäisessä ottelussa ennen viime kamppailua. Samalla maalit olivat aiemmilla kausilla maalintekoon tottuneelle laiturille kauden ensimmäiset. Myös toinen laituri Ivan Huml pääsee pelaamaan vahvuuksillaan ilman suurta puolustusvastuuta. Huml kaipaa silti edelleen hieman lisää tehokkuutta otteisiinsa.

Kärpät lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta kotikaukalossaan ja hyvän alun ottelulle saadessaan Ilves tulee olemaan sille suuri haaste. Kärppien maalissa pelannee tuttuun tapaan Ville Hostikka. Ilveksen Miika Wiikman haparoi Helsingissä, joten Sami Aittokallio saattaa olla keskiviikkona jälleen parrasvaloissa.

Kokoonpanot

Ilveksen sairastupa on tyhjentynyt hyvää vauhtia. Ville Korhonen on kärsinyt selkävaivoista ja lisäksi poissaolijoiden listalla ovat Teemu Kesä ja Vesa Toskala. Jaakko Pellinen oli lauantaina sivussa kuumeen vuoksi, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Kärpiltä tiistain aamuharjoituksissa eivät olleet puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Juho Keränen. Lehtonen on vatsataudissa ja Keränen potee selkäänsä. Ville-Matti Koposella on lievä polvivamma, eikä hän lähde Tampereelle. Kiekko-Laserin sopimuspelaajista laitahyökkääjä Tomi Ståhlhammar ja maalivahti Petteri Similä siirtyivät tällä viikolla Kärppiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle