Viimeinen rutistus alkaa

LIIGA / Ennakko
Viimeinen maajoukkuetauko on vietetty ja edessä on viimeiset runkosarjapelit, 11 ottelua. Niitten jälkeen Ilves aloittaa kesälomansa ja JYP aloittaa pudotuspelit. Tavoitteita molemmilla joukkueilla on vielä jäljellä.

Ilveksen kausi on mennyt penkin alle, sehän on nyt täysin selvää. Jumbosija on ollut hallussa lokakuusta lähtien ja pelit ovat olleet vuoristorataa. Tämä kausi on jo menetetty aikoja sitten jatkopelien suhteen, mutta vielä ei joukkue ole lyönyt hanskoja naulaan. Tavoitteena on pelata loppukausi tyylikkäästi, että kaikille Ilveksen seurajille jää positiivinen mielikuva joukkueesta.
Lisäksi Pelicansin saavuttaminen on myös mahdollista. Eroa on vain kuusi pistettä ja viimeisen sijan välttäminen olisi hyvä päätös Ilveksen joukkueelle. Mahdollisuuksia on, koska Pelicans on 10 ottelun tappiokierteessä.

Nyt on osalla pelaajista näytön paikka. Sopimuksia on ensi kaudeksi 11 kenttäpelaajalla ja 1 maalivahdilla. Pelipaikkoja on varmasti tarjolla ainakin muutama. Joukkueeseen tulee uusia pelaajia, joiden valinnassa on mukana myös uusi valmentaja Vaclav Sykora. Vanhat pelaajat voivat myös pistää parastaan ja näyttää, että heidät kannattaa ottaa myös mukaan huomioon ensi kauden joukkuetta rakennettaessa.
Ilvekseltä puuttuu loppukauden sivussa oleva Ville Koistinen.

JYPilläkin vielä tavoitetta

Joukkue on tällä hetkellä viidentenä sarjassa, pisteen Bluesin takana. Edellä on neljän pisteen päässä Kärpät. Takana viiden pisteen päässä Tappara. Kotietu ensimmäiselle kierrokselle on omissa käsissä. Tosin kotiotteluista joukkue on saalistanut vain viisi pistettä enemmän kuin matkapeleistä, joten kotiedun menetys ei välttämättä ole turmioksi.
Blues ja JYP näyttävän mahdollisesti aloittavan playoffit keskenään. Kärpät ja Tappara ovat pelanneet myöskin hyvin, joten jokainen joukkue saalistanee pisteitä sen verran, että saavutetut sijat pysyvät.

JYP on voittanut kaikki keskenäiset kohtaamiset tällä kaudella. Viimeksi ero oli kuitenkin vain yhden maalin verran, jolloin Ilves pystyi ahdistamaan JYPia todella paljon. Illan ottelussa tullaan näkemään mahdollisesti sama tilanne.
JYP oli syksyllä sensaatiojoukkue pelaten 12 tappiotonta ottelua putkeen. Joukkueen esitykset ovat takunneet viime aikoina, mutta pisteitä tulee silti. Viidestä viimeistä pelistä neljä voittoa, se on hyvän joukkueen merkki. Ottelut ovat olleet niukkamaalisia, JYP on tehnyt vain 8 maalia ja voittanut silti. Puolustus toimii.

Maalivahtipeli on aina kysymysmerkki. Tero Leinonen on pelannut hyviä otteluita, mutta myös kakkosmaalivahti Juha Pitkämäki on pelaamaan päästessään onnistunut hyvin.
Pakisto on tervehtymässä. Ainoastaan Jyri Marttinen ja Jani-Matti Loikala ovat sivussa. Loikalakin on jo harjoituksissa mukana.

Miten käy?

On suoranainen ihme ja taivaan putoaminen niskaan, jos JYP ei ottelua voita.

» Lähetä palautetta toimitukselle