Säilyykö fokus?

LIIGA / Ennakko
Keskittyminen otteluun lienee tällä hetkellä haastavaa.
Kuva © Daniel Cfir Levi
Ilveksen koko johto ilmoitti keskiviikkona eroavansa. Miten tämä näkyy kentällä, kun Ilves ja Jokerit kohtaavat? Sarjataulukon tilanteesta huolimatta vierasjoukkue Jokerit lähtee otteluun suuren suurena ennakkosuosikkina.

Tampereen Ilveksen kausi lähti käyntiin synkissä merkeissä, mutta kahdessa viimeisessä kotiottelussa joukkue todella pesi kasvonsa ja loi uutta uskoa kannattajiinsa. Ensin viime viikon tiistaina kaatui kotona Pelicans, jonka jälkeen torstaina uhriksi jäi KalPa. Lauantainen ottelu HIFK:ta vastaan ei kuitenkaan tarjonnut mitään kehuttavaa ja loppulukemat Helsingissä kirjattiin tylysti 6-1.

Jokereiden aloitus ei ole suuriin odotuksiin nähden mennyt aivan putkeen. Toistaiseksi vielä Hannu Virran luotsaama helsinkiläisjoukkue on kerännyt neljästä ottelusta yhden voiton. Selittävinä tekijöinä voidaan mainita muun muassa pelikiellot sekä loukkaantumiset, jotka ovat pakottaneet Jokerit peluuttamaan paljon nuoria junioreitaan. Viimeisin tappio tuli tiistaina kotikaukalossa SaiPaa vastaan.

Kumpi määrää tahdin?

Ottelun kannalta mielenkiintoinen elementti on siinä, kumpi lähtee hallitsemaan peliä. Ilveksen pelitapaan kotikaukalossa on kuulunut aloittaa varsinkin ensimmäinen erä hurjalla temmolla ja ottaa ottelu sitä kautta haltuun. Jokereita vastaan nimetön Ilves on kuitenkin ennakkoon selvä altavastaaja ja pelirohkeus pannaan puntariin.

Jokereiden kokoonpanosta löytyy paljon mielenkiintoisia pelaajia, sillä Ilari Filppula sai vierelleen veljensä Valtteri Filppulan. Parivaljakko tehoili heti ensimmäisessä pelissä ja vanhempi Filppula osui pikkuveljensä avausottelussa kaksi kertaa, nuoremman saadessa yhden syöttömerkinnän. Jokerit saa Ilves-otteluun toisenkin erittäin mielenkiintoisen hyökkääjävahvistuksen, kun Jarkko Ruutu palaa neljän ottelun pelikieltonsa jäljiltä kaukaloon.

Erikoistilannepelaaminen on jokaisessa ottelussa isossa osassa. Ilves-käskijä Raimo Helminen laittoi suuren osan HIFK-ottelun tappiosta surkean erikoistilannepelaamisen ja etenkin alivoimapelaamisen piikkiin.

– Jätkät olivat ihan asiallisella ilmeellä tänään, mutta meidän alivoimapelaaminen epäonnistui totaalisesti tänään, Ilves-luotsi tuskaili viime lauantaina.

Suurin urakka Helmisellä lienee kuitenkin keskittymisen kääntämisessä itse otteluun. Ilveksen toimisto on täysin sekaisin koko johdon erottua tehtävästään. Tämä ei suoranaisesti vaikuta urheilulliseen puoleen, mutta ovatko pelaajien pääkopat siltikään sataprosenttisessa kunnossa?

Jokereiden suuri haaste on ollut saada hyökkäyspään tehoja irti. Osalta pelaajista odotetaan taatusti paljon nähtyä enemmän. Esimerkiksi superlahjakkaat Teuvo Teräväinen ja Teemu Pulkkinen viilettävät yhä ilman tehopisteitä.

Kokoonpanot

Ilveksellä sairastupaa täyttävät hyökkääjä Jesse Niinimäki sekä puolustajat Teemu Kesä ja Niko PeltolaMatias Sointu oli lauantaina poissa aitotärähdyksen vuoksi ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Sen sijaan Masi Marjamäki palaa takaisin yhden ottelun pelikiellostaan.

Jokereilta loukkaantuneena ovat hyökkääjät Ben EavesNichlas HardtTomi Mäki ja Teemu Henritius. Puolustajista Antti-Jussi Niemi ei ole pelikuntoinen. Pelikieltoa kärsivät yhä Semir Ben-Amor sekä valmennuskaksikko Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen. Jarkko Ruutu palaa kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Rauman Lukosta viime keväänä hankittu laitahyökkääjä saa paljon vastuuta, mutta ruuti on toistaiseksi ollut märkää. Joko torstaina maaliverkko heiluu?

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Tamperelaisille tuttu pelaaja pelaa nyt SM-liigassa ensi kertaa Ilvestä vastaan. Onko odotettavissa ekstralatausta?

Konsta Mäkinen #76 |

Puolustaja

Pieni ja vikkelä puolustaja hurmasi Ilveksen kannattajat keväällä, mutta syksy on toistaiseksi ollut vaikea. Viidestä ottelusta tehosaldo on rumasti pakkasella (-6) ja parempaan pitää pystyä.

# |

Ikuinen hämmentäjä palaa kehiin ja on varmasti valokeilassa. Pitääkö matalaa profiilia vai onko heti kentän näkyvin persoona?

» Lähetä palautetta toimitukselle