Jokereiden kohtalon hetki

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Tampereen Ilves saa vieraakseen kuudennesta sijasta kiivaasti kamppailevan Jokerit. Kohti karsintoja konttaava Ilves pelaa loppukierroksilla enää kunniastaan, kun taas Jokereille tiistai on näytönpaikka. Pystyykö narripakka lauantaisen SaiPa-hölmöilyn jälkeen kuittaamaan budjetoidut pisteet Tampereelta?

Kuntokäyrät

Ilveksen turkkia pöllytettiin viikonloppuna kahdesti, kun ensin JYP ryösti perjantaina pisteet Tampereelta, ja lauantaina Lukko käänsi voittolaukauskilpailun edukseen. Raumalta oli kuitenkin tuliaisina yksi piste ja positiivinen peliesitys. Onnistujiin lukeutui erityisesti muun joukkueen lailla vaikeaa kautta pelaava Vesa Toskala, joten onkin mielenkiintoista nähdä rauhoittaako Seppo Hiitelän luotsaama valmennusjohto maalivahtirulettiaan antamalla konkarille lisää vastuuta.

Jokerit vietti niin ikään kahden tappion viikonloppua, joskin myös se kartutti pistepussiaan lauantaina jatkoaikatappion muodossa. Ottelun jälkeen ei Hartwall-areenalla kuitenkaan juuri virnuilevia narrihenkisiä näkynyt, sillä tässä vaiheessa kautta SaiPaa vastaan hukattu kolmen maalin kotijohto on karmaisevuudessaan anteeksiantamatonta. Mikäli helsinkiläiset mielivät kuuden sakkiin, on tiistaina mukaan tartuttava kolme pistettä.


Vesa Toskala, lauantai-illan valopilkku
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Ilveksen osalta ratkaisijarintamalla ei ole tämän vuoden puolella juuri muutoksia tapahtunut. Katseet kääntyvät ilta toisensa jälkeen niihin yksilöihin, jotka joukkueen kollektiivisesta henkisestä kipsistä huolimatta pystyvät henkilökohtaisilla suorituksillaan luomaan maalipaikkoja. Tupsukorvien joukkuepuolustus on tällä hetkellä siinä määrin synkässä jamassa, että pelaava maalivahti – kuka se sitten lieneekään – joutuu venymään paraatipelastuksiin viisikon virheitä paikkaillessaan.

Jokereilla ratkaisijarintaman laajuus on teoriassa tyystin toista luokkaa. Luotsi Erkka Westerlund toivookin varmasti peliotteen ja nimilistan kohtaavuutta. Hyvää esimerkkiä tästä on viime aikoina näyttänyt jo flopiksikin leimattu Markus Nordlund, joka on kevättä kohti yltynyt varsin mukavaan pisteputkeen. Kokoonpanoja vertailtaessa joukkueiden välisistä voimasuhteista ei synny epäselvyyksiä, mutta kysymyksiä herättääkin helsinkiläisten asenne. Lauantaisen katastrofin jäljiltä voisi kuvitella, että vaativa Westerlund on piiskannut nippunsa todella vihaiseksi.

Kokoonpanot

Ilvekseltä huilasivat lauantaina Martti Järventie, Teemu Kesä sekä Masi Marjamäki.

Jokereilta puolestaan puuttuvat puolustuksesta kokenut Antti-Jussi Niemi ja vähemmän kokenut Teemu Eronen, sekä hyökkäyksestä Ilari Filppula ja Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Joonas Rask 2 3 5
2.Jesse Niinimäki 1 3 4
3.Toni Rajala 2 2 4
4.Jaakko Pellinen 0 3 3
5.Matias Sointu 2 1 3
Jokerit M S P
1.Markus Nordlund 3 3 6
2.Ben Eaves 2 4 6
3.Josef Boumedienne 1 4 5
4.Nichlas Hardt 2 3 5
5.Teuvo Teräväinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle