Jatkaako Jokerit Ilveksen syöksykierrettä?

LIIGA / Ennakko
Ja sysääkö sarjajohtaja tamperelaiset yhä syvempään tappiokierteeseen? Vai onko Ilves-valmennusjohto löytänyt jostain Hakametsän siimeksestä kipinän, joka sytyttää viime kierroksilla uinailleen kotijoukkueen?

Kuntokäyrät

Illan otteluun selvänä suosikkina lähtevä Jokerit on aloittanut kautensa upeasti. Joukkueen kokenut päävalmentaja, Erkka Westerlund, näyttää onnistuneen joukkueensa rakentamisessa ja saamaan sen iskuun heti kauden alusta lähtien. Jokerien voittojen tiellä on vain yksi tahra, kun se Lahdessa toisella kierroksella päästi selvän 0-3 johdon kääntymään voittomaalitappioksi. Muilta osin helsinkiläisten tilastot ovat voittoja täynnä, viimeksi kaatui lauantaina SaiPa lukemin 4-3.


Ilveksen menestys on ollut tällä kaudella pitkälti Vesa Toskalan varassa.

Kotijoukkue, Ilves, aloitti kautensa mukavasti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen on tullut kylmää kyytiä ilta toisensa jälkeen. Joukkue on ollut kipsissä niin maalinteon kuin puolustuksensakin osalta. Ei edes Vesa Toskalan hyvät otteet tai Toni Rajalan paluu rapakon takaa ole taanneet menestystä. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan maalinteko on ollut Ilves-pelaajille vaikeaakin vaikeampaa, kahdessa viimeisessä ottelussaan Kärppiä ja SaiPa vastaan tamperelaiset ovat jääneet maaleitta.

Ratkaisun paikat

Ilves saa perjantaina vastaansa liikkuvan ja aktiivisesti karvaavan joukkueen, jolta yksilökohtaista taitoakaan ei puutu. Viimeksi Tampereella vieraillessaan Tapparaa vastaan joukkue loi maalitilanteita keskialueen kiekonriistoillaan, tässä apuna tosin olivat kotijoukkueen selkeät oman pään virheet.

Hyvä arvaus on, että perjantai-iltanakaan helsinkiläiset eivät luistele Hakametsän jäille ihmettelemään tai ylimielisinä varmoina voitostaan, vaan tulevat aktiivisesti Ilves-puolustukseen kiinni karvaten ja estäen näin kotijoukkueen avauspelin. Mielenkiintoista on nähdä säilyttääkö Erkka Westerlund viime lauantaina loistaneen ykkösketjun uudessa koostumuksessaan, Janne Lahti–Ilari Filppula–Ben Eaves ennallaan. Tai se, jatkaako Teemu Pulkkinen (3+3) Jokerien tehomiehenä. Selvää kuitenkin on, että oli vierasjoukkueen kokoonpano mikä hyvänsä, niin osaamista ja taitoa riittää – samoin kokemusta, ratkaisuun voi nousta jokainen Jokeri-pelaaja. Ja totta kai mielenkiintoista myös on nähdä pitkään NHL-kaukaloissa pelanneen Jarkko Ruudun esitys.

Ilveksen voitonmahdollisuuksiin ei varmasti kovin moni torstai-iltana usko, vaikkakin joukkue on viime vuosina pystynyt saalistamaan pisteitä molemmilta helsinkiläisjoukkueelta. Juuri tällä hetkellä joukkue kulkee varsinkin maalinteon osalta niin pimeällä alueella, että totaalinen herätys erityisesti hyökkääjien kohdalla pitäisi tulla. Jostain syystä Ilveksen otteluissa vastustajan maalivahti nousee – ainakin ilvesläisittäin ajateluna – liian usein ottelun hahmoksi.

Maalittomuus ei suinkaan ole mikään uusi asia Ilveksessä, viime kaudellakin Ilves-valmentaja Juha Pajuoja tuskaili samaisen asian perään todeten joukkuessaan olevan puutteen luontaisten maalintekijöiden osalta. Tuoko Toni Rajalan paluu helpotusta tähän vaivaan, se nähdään lähikierroksilla. Yksi asia lienee varma, maalintekijäkauppaan ostoksille ei joukkueella ole mahdollisuus lähteä. Näin kertoi Juha Pajuoja tappiollisen TPS-ottelun tauottua.

Kokoonpanot

Ilveksen sairastupa on tälläkin kaudella avannut ovensa. Poissa perjantaina on edelleen rannevammainen Joonas Rask. Hänen lisäkseen listoille on ilmestynyt Teemu Huhtalan, Ville Koistisen ja Ville Korhosen nimet.

Jokereiden listoilta voimme poimia Semir Ben-Amorin ja SaiPa-ottelussa loukkaantuneen Teemu Erosen. Ossi Väänänen palannee kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Mark Lee 0 3 3
2.Toni Rajala 0 2 2
3.Jesse Niinimäki 0 2 2
4.Ville Koistinen 1 1 2
5.Matias Myttynen 2 0 2
Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 3 5 8
2.Janne Lahti 6 1 7
3.Jeremy Dehner 1 5 6
4.Antti Kerälä 1 3 4
5.Markus Nordlund 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle