Viekö Kerho viimeisenkin?

LIIGA / Ennakko
Vuorossa on Hämeen parhaiden seurojen viimeinen keskinäinen kamppailu. Hämeen herruudesta ei enää taistella, sillä Kerho on voittanut kaikki edelliset kohtaamiset, Ilves on saanut kasaan vain kaksi säälipistettä. Lauantai-illan kamppailussa haetaan kuitenkin asetelmia mahdolliseen pudotuspelikohtaamiseen.

Joukkueiden edellisestä kamppailusta ei ole kuin reilu viikko. Silloin HPK:n toisen erän murska-alku katkaisi Ilves-pelaajien selkärangan ja tamperelaisjoukkue lähti Rinkelinmäeltä 6-1-tappio niskassaan.

Edelliseen kamppailuun verrattuna Ilves saa jalkeille tärkeän lenkin, kun kannattajien Pyhimys-ketjuksi nimeämän ykkösketjun keskushyökkääjä Patrik Stefan palaa pelaavaan kokoonpanoon. Matti Kaipainen saa tehdä tietä ja näin liigan paras ketju on jälleen koossa. Sen sijaan Sikakatsomon kestosuosikki Raimo Helminen on edelleen sairastuvalla.

Kaipainen onnistui Stefanin korvaamisessa hyvin, mutta nyt Lindströmillä on uusi dilemma: mihin sijoittaa Kaipainen? Kakkosketjuna häärinyt Pesonen-Tiilikainen-Vidgren on toiminut hyvin, samoin kolmosena arvoasteikolla oleva Anttila-Turunen-Peltomaa. Kolmosketjua kannattaakin seurata, keskellä lahtelainen roudari ja laidoilla kaksi kohloa luonnonlasta. Kun tämä ketju on kentällä, tapahtuu aina.

Ville Leinoa ja Marko Luomalaa on kritisoitu viime aikoina. Porissa nelosketjun miehet näyttivät mitä osaavat, Leino merkkautti tehot 1+1 ja Luomala 0+3. Yleensäkin nämä herrasmiehet ovat pelanneet paremmin vieraskentällä, mutta nyt olisi jo korkea aika ottaa roolia myös kotikaukalossa.

Ilveksen puolustus on astetta pehmeämpi, kun Sami Helenius kärsii ottelurangaistusta otettuaan nyrkein yhteen Pasi Nielikäisen kanssa.

Hämeenlinnalaiset kovassa iskussa

Perinteiseen tapaan HPK on runkosarjassa kovassa lennossa. Yleensä joukkueen lento on katkennut pudotuspeleissä välieriin, mutta tällä kertaa joukkue on tasaisempi kuin kertaakaan aiemmin. Periaatteessa jopa runkosarjan kakkossija on ritareiden haarukassa, mutta todellisuudessa joukkue on jumittautunut turvallisesti kolmannelle sijalle.

Tasaisuus onkin yksi Kerhon vahvuuksista. Siinä missä Ilves nojaa täysin ykkösketjuunsa, kuten HPK tuppasi takavuosina tekemään, on Jukka Jalosella materiaalia marssittaa kaukaloon. HPK:lla ei ehkä ole säkenöiviä tähtiä sisältävää nippua kuten Oulussa tai Helsingissä, mutta ennen kaikkea tasainen ryhmä, jossa sisäinen kilpailu pelipaikoista on kova.

Puolustuksen arveltiin jossain vaiheessa olevan Rinkelinmäen isäntien heikko lenkki, lähinnä siksi, että telaketjuosasto oli kapea. Viime hetkillä myös seurajohto heräsi ja vahvisti takalinjoja Rostislav Kleslalla.

Vaikka HPK:n ykkösvahti Mika Noronen muistetaan viime kevään MM-kisa-hörpyistään, voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että hämeenlinnalaisten maalivahtikaksikko on yksi liigan kilpailukykyisimmistä. Jos Noronen pettää, voi hänen saappaisiinsa astua Miika Wiikman.

Molempien joukkueiden maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä sekä Ilveksellä, että HPK:lla on pudotuspelien alkaessa marssittaa esille kolme liigatason torjujaa. Kerho hankki siirtoajan viime metreillä Markus Helasen Pelicansista ja Ilves rekisteröi Vesa Toskalan. Toskalan pelikuntoa pyritään arvioimaan maajoukkuetauon aikana.

Otteluun tuo lisäväriä seurojen mahdollinen kohtaaminen puolivälierissä. HPK on sarjassa kolmantena ja Ilves jahtaa kuudetta sijaa. Se toisi joukkueet vuosikymmenen sisällä jo kolmatta kertaa vastakkain puolivälierissä. Molemmilla kerroilla HPK on jatkanut voittajana välieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle