Piristynyt kissapeto käy sarjajohtajan kimppuun

LIIGA / Ennakko
HPK jahtaa vimmatusti runkosarjan voittoa ja siitä tulevaa taloudellista hyvää. Jokeritkin on piristynyt, joten pitkän tappiottoman putkensa katkaisseella Kerholla ei ole varaa löysäillä. Ilves on päättänyt tehdä kiusaa isommilleen ja on viime aikoina pelannut kauden parasta peliään.

Ilveksen peli on tällä hetkellä uomissaan. Joukkue taistelee ja vääntää aggressiivisesti, mikä on tulevan päävalmentaja Sykorankin mieleen. Pelaajilla ei ole paineita menestyksestä, joten he uskaltavat ottaa vastuuta ja tehdä omiakin ratkaisuja.

Pelillisesti ainoita ongelmia on maalinteko. Joukkue on viime peleissä tehnyt keskimäärin kaksi maalia per ottelu, mikä olisi hyvä, jos kyseessä olisi liigan paras puolustus. Mutta kun tänä vuonna on nähty, ei Ilves pysty pitämään puolustustaan kasassa niin, ettei vähintään saman verran lipsahda omiin.

Lauantaina Jokereita vastaan nähtiin kauden parasta Ilves-kiekkoa, eikä keskiviikon ottelu Bluesia vastaan kauaksi jäänyt. Kuten olen jo aiemmin todennut, jos Ilves olisi pelannut koko kauden tällä lailla, puhuttaisiin loppukauden tavoitteena kotiedusta, ei 12. sijasta.

Ilveksen tuki ja turva on konkari Raimo Helminen. Raipe jaksaa painaa ottelusta toiseen hyvällä tasolla, niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Helmisen panos varsinkin ylivoimalla tuli selväksi keskiviikkona, kun Jesse Niinimäki oli poissa. Kukaan muu ei saanut ylivoimaa pyörimään edes kohtuullisella tavalla.

Puolustuksessa Jukka Laamanen pelaa tällä hetkellä sitä peliä, mitä mieheltä odotettiin jo ennen kauden alkua. Laamanen on nousemassa Jani Nikon tasoiseksi puolustuksen liideriksi, varsinkin ylivoimalla. Vuoden tauon jälkeen Ilveksellä on jälleen ylivoimalla puolustaja, jolta voi hyvässä mielessä odottaa mitä tahansa.

Maalivahtikolmikko asettaa päävalmentaja Räsäselle mietiskelyn aiheita. Sekä Tommi Satosaari että Tuomas Nissinen ovat pelanneet viime otteluissa hyvin. Nissinen oli eilen urheiluvapaalla, joten mies ei välttämättä tänään pääse Puolustusvoimista lomille. Bruce Racinen pelit Ilveksessä lienevät pelatut. Keskiviikkona poissa olleen Jesse Niinimäen tilanteesta ei ole tietoa, mutta muuten Ilves lähtee samalla miehityksellä kuin aiemminkin. Vain pitkäaikaispotilas Ville Koistinen on poissa.

Kerho tulee ja jyrää?

HPK on perinteisesti ollut Ilvestä vastaan vahvoilla. Joukkueella on huikea itseluottamus ja kun jalatkin ovat kunnossa, Kerho on parhaimmillaan ylivoimainen liigassa.

Mutta, HPK on siirtynyt isojen seurojen joukkoon, eikä ole enää mikään pikkukaupungin yllättäjä, kuten itse haluavat itseään pitää. HPK:llakin on alkanut näkyä isojen seurojen asennevammaa, vaikka pistepotti onkin kasvanut ihan kiitettävään tahtiin. Kerho pystyy puristamaan pisteitä ennalta heikommilta joukkueilta, vaikka olisikin ajoittain vaikeuksissa.

Kerhon tuki ja turva on ykkösketju, josta Tommi Santala on mahdollisesti poissa. Antti Miettinen on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös keskushyökkääjänä. Kerhon etu Ilvestä vastaan on ennen kaikkea se, että Kerhossa kolmosketjukin pystyy maalintekoon. Kakkosketjun Pardavy ja Kucharchik, sekä Tero Lehterä ovat hyökkäyksen kokenutta kaartia, joiden panosta näitä ”kiusaajajoukkueita” vastaan on tärkeä, varsinkin jos nuoret pelaajat alkavat lepsuilemaan.

Kuinka käy?

Ilves pelasi keskiviikkona Bluesia vastaan ja vajaan vuorokauden päästä jo vauhtikone Kerhoa vastaan. Nelosketju pelaa edelleen säästeliäästi, vaikka saikin mahdollisuuksia Espoossa. Kerho pystyy parhaimmillaan vyörymään Ilveksen yli aivan miten tahtoo. Jos Ilves pelaa sillä tasolla mitä on viime peleissä nähty, ja HPK ei pääse heti parin maalin johtoon, voi ottelusta tulla mielenkiintoinen jännitysnäytelmä, ja kenties jopa hyvätasoinen ottelu.

Yhtä kaikki, tästä pelistä ei ainakaan mee pisteet mihinkään Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle