Pelissä viiden ottelun voittoputki, playoff-paikka ja Hämeen herruus

LIIGA / Ennakko
Michael Keränen lähtee syöttelemään HPK:ta nurin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Ilves on matkalla kohti Liigan kuntopuntarin ykköstilaa – ja lujaa. Keskiviikkona luotijunan eteen asettuu Hämeen paikalliskamppailussa HPK.

Ottelun luonne on kaikin puolin selvä. Kun runkosarjaa on pelaamatta reilu 20 ottelua per joukkue, kisataan jo kiivaasti paikassa auringossa. Pudotuspeleissä.

- Sanoin joulutauolla pelaajillemme, että nyt alkavat meidän omat pleijarit, totesi Ilves-päävalmentaja Tuomas Tuokkola jo Ässät-pelin jälkeen puolitoista viikkoa sitten.

Sarjataulukko alleviivaa ottelun tärkeyttä. Ilves on sarjassa yhdeksäntenä 56 pisteellä. HPK jahtaa pudotuspelipaikkaa kahdeksan pisteen päässä ottelu vähemmän pelattuna.

Ilves hakee viidettä perättäistä voittoaan

Ilveksen syksyinen kaamos on taas kuin aurinko tammikuussa Suomessa. Täysin kadonnutta kamaa.

Joulutauon jälkeen Ilves on voittanut kaikki neljä otteluaan varsinaisella peliajalla ja tupsukorvien ykkösvitja Michael Keränen – Sami Sandell – Kai Kantola on tehoillut viime otteluissa herkeämättä. Etenkin maestro-Keränen dominoi peliä tällä hetkellä tähden elkein.

On myös muistutettava, että Turo Asplundin kakkosvitjakin on kyennyt tehoihin, joka on Ilveksen nimettömässä hyökkäyspaletissa melkoinen ylellisyys Tuokkolalle.

Puolustuspäässä huomio kiinnittyy puoliväkisinkin Simon Gysbersin pelaamiseen, mikä ei johdu pelkästään puolustajan isosta koosta. Gysbers on Ilveksen ykköspuolustaja molempiin päihin. Viime aikoina onnistumiset ovat tulleet hyökkäysalueella ja epäonnistumiset hasardeina omassa päässä.

Lisäksi Martti Järventie on kokeneen pelaajan manttelilla nostanut tasoaan kauden edetessä.

Ilves on pelannut voittopeleissä kliseisesti "omaa peliään". Nopea, energinen ja tehokas pelin kääntäminen on Ilveksen ase myös HPK:ta vastaan.

HPK pakkovoiton edessä

Vaikka HPK onkin pelannut Ilvestä pelin ja kymmenentenä olevaa Pelicansia kaksi ottelua vähemmän, pelin tärkeys on HPK:lle todella iso. Voidaan hyvällä omatunnolla puhua jopa pakkovoitosta.

HPK on saanut tauon jälkeisistä neljästä ottelustaan vain kolme pistettä, mutta ottelut ovat olleet kahdesti sekä Jokereita että Kärppiä vastaan. Jatkoaikavoitto Kärpistä osoittaa joukkueen kilpailukyvyn.

HPK:n joulutauon jälkeisistä peleistä kolme on päättynyt maalin erolla, joten on selvää, että Pasi Arvosen joukkueen tulee kääntää nämä pelit voitoksi keskiviikosta alkaen. Pudotuspeliasennetta kaivataan myös Kerhon pelaajista.

Kauden aiemmassa Hämeen paikallistaistossa juuri Hakametsässä HPK oli vahvempi jatkoajalla maalein 1-2. Hämeenlinnassa käytyjen pelien voitot ovat tasan 1-1.

Maailmanmestarit palaavat Kerho-paitaan

HPK saanee otteluun takaisin nuorten maailmanmestaruuden voittaneet Juuso Vainion ja Juuse Saroksen. Molemmat ovat pelanneet Liigassa erinomaisesti ja paluu tekee hyvää HPK:lle.

Ilves lähtee otteluun tutulla kokoonpanolla. Voittanutta joukkuetta ei ole vielä tähänkään asti vaihdettu ja maalilla pelannee huippuvireinen Ville Kolppanen.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 | Linz

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjä on ollut Keräsen ja Sandellin vierellä kolmas tehokas lenkki, ei jarru taitavammille ketjukavereille. Maaleja syntyy normaalin kovan yrityksen ohessa.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Teki HPK:n ainokaisen Kärppiä vastaan lauantaina. Luottopuolustajalla iso tehtävä Ilves-hyökkääjien paimentamisessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 4 5 9
2.Simon Gysbers 2 4 6
3.Turo Asplund 2 4 6
4.Kai Kantola 5 1 6
5.Sami Sandell 2 3 5
HPK M S P
1.Jere Sallinen 1 2 3
2.Joonas Vihko 2 1 3
3.Craig Schira 3 0 3
4.Teemu Rinkinen 0 2 2
5.Ossi-Petteri Grönholm 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle