BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kuohittu kissapeto kohtaa aseettoman ritarin

LIIGA / Ennakko
Helmikuu alkaa SM-Liigassa Ilveksen ja HPK:n välisellä jumbofinaalilla. Perinteisesti hitaasti lämpiävät hämäläiset eivät ole tämän kauden osalta sulaneet lainkaan, ja molemmat joukkueet taistelevatkin enää vain liigakarsintojen välttämisestä. Joukkueilla on tällä kaudella vielä kaksi keskinäistä kohtaamista edessään, ja näissä otteluissa jaettavat kuusi pistettä ratkaisevatkin pitkälti karsintapaikan kohtalon.

Kuntokäyrät

Ilves tarpoo jälleen tappioputkessa, tällä kertaa neljän ottelun mittaisessa. Putken aikana Ilves hävisi kaksi kertaa Tapparalle ja kertaalleen Lukolle, ja nämä pistemenetykset pahimmille kilpailijoille tiputtivat kissapedot lopullisesti playoff-junasta. Kun pelilliseen romahdukseen ynnätään viime viikon Takojankadun alennusmyynnit, on pyyhe heitetty kehään liigan imagonkin kannalta harmillisen näkyvästi.

Pelaajistoa ei tilanteesta kuitenkaan voi syyttää, sillä joukkue taistelee rajallisella materiaalillaan illasta toiseen sata lasissa niin kotona kuin vieraissa. Pyristely tuotti edellisessä ottelussa pienen palkinnonkin, kun tupsukorvat onnistuivat Jokereiden vieraana nousemaan kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja jatkoajalle. Teemu Pulkkisen voittomaalin myötä kotiinviemisinä Hartwall-areenalta oli yksi piste.

HPK:n tilanne ei sekään ole hääppöinen. Koko kauden alavireisesti esiintynyt Pallokerho oli vielä vuodenvaihteessa kohtalaisissa asemissa kymmenettä sijaa ajatellen, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelusta tilille napsahtaneet kuusi tappiota venyttivät eron pudotuspelipaikkaan todennäköisesti kohtalokkaaksi. Hämeenlinnalaisten osalta loppukauden mielenkiintoa lisäävät putoamiskamppailun lisäksi viime hetken hankinnat Milan Kytnar, Jere Sallinen ja Aleksi Laakso.


Jesse Niinimäki, Ilveksen yksinäinen soihdunkantaja
Daniel Cfir Levi - http://daniellevi.fi/

Ratkaisun paikat

Ilves on pelannut viimeksi perjantaina ja HPK lauantaina, joten molemmat joukkueet kirmaavat kaukaloon varsin tuorein jaloin. Tamperelaisten kesäharjoituskausi meni täysin poskelleen, ja sen voi havaita myös kotiotteluiden perussapluunasta: Ilves on usein aloittanut Hakametsässä erittäin vahvasti, mutta ottelun kuluessa on väsy iskenyt puseroon ja vastustaja kirinyt rinnalle ja ohi. Mikäli sama laulu jatkuu keskiviikkonakin, on ensimmäisessä säkeistössä syytä improvisointiin. Ilveksen on kyettävä hyödyntämään paikkansa edes kohtuullisella prosentilla, ja näin hankittava riittävästi etumatkaa loppuhetkien perinteisen Ilves-paniikin varalta.

HPK on siirtynyt Timo Lehkosen vastuuvalmentajuuden myötä rohkeampaan kiekolliseen pelaamiseen. Myös taisteluilme on parantunut, eikä Harri Rindellin aikakauden kaltaisia pelillisiä syvänmeren sukelluksia ole nähty. Joukkueessa muutaman päivän sisällä tapahtuneet runsaat muutokset luovat omat kysymysmerkkinsä HPK:n otteiden ympärille. On vaikea arvioida, onko pelaajavaihdoksilla piristävä vaikutus, vai sekoaako Lehkosen palapeli uusien palasten myötä.

Mielenkiintoisin kysymys ennen jokaista Ilves-ottelua koskee maalivahtivalintaa. Nuorten MM-kisoissa vakuuttaneen Sami Aittokallion vire on tuhottu hyvän tovin kestäneellä katsomokomennuksella, ja nuorukainen ehti jo murehtia tilannettaan mediankin kautta. Vain yhden ottelun tällä kaudella voittanutta Vesa Toskalaa on sen sijaan peluutettu viime aikoina jopa jääräpäisesti, laihoin tuloksin. Kuka pelaa keskiviikkona, ja mikä on Miika Wiikmanin rooli tässä näytelmässä?

Kokoonpanot

Ilveksen sairastupa on tyhjempi kuin aikoihin, sillä poissa ovat vain pitkäaikaispotilaat Teemu Kesä, Matias Sointu ja Kai Kantola. HPK:lta puuttuvat Juuso Honka, Tuukka Mäkelä sekä Marek Zagrapan.

Ilveksen tuorein hankinta Samuli Kivimäki nähdään ensimmäistä kertaa uudella kotiareenallaan, kun taas HPK:n hankintojen tilanne selviää vasta pelipäivänä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 1 8 9
2.Toni Rajala 2 2 4
3.Antti Kangasniemi 2 2 4
4.Ryan Glenn 0 3 3
5.Ville Korhonen 2 1 3
HPK M S P
1.Mathias Porseland 1 5 6
2.Janne Laakkonen 1 4 5
3.Arsi Piispanen 0 3 3
4.Marko Tuulola 2 1 3
5.Marko Luomala 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle