Ilves pelaa HPK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Hakametsässä kohtaavat Ilves sekä Ritariklubi Hämeenlinnasta, HPK. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viikko sitten torstaina ja silloin HPK vei voiton rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Ennen illan peliä HPK on ennakkosuosikki, mutta ei niin suurella erolla kuin viimeksi.

Ilves keikkuu tällä hetkellä sarjataulukossa sääli-playoffsien kohdalla. Alkukausi meni hyvin, mutta kun todelliset kovat joukkueet kohdattiin, putosi joukkue taulukossa selkeästi. Liigan uuden käytännön mukaan pisteitä tulee enemmän, joten kiriminenkin on helpompaa.

- Kyllä me lähdetään kolmea pistettä hakemaan HPK:ltakin. Parilla varsinaisen peliajan voitolla nousee kohinalla sarjataulukossa ja parilla tappiolla tulee lujaa alas. Se tekee tästä pelistä mielenkiintoisen, kertoili Ilves-Tappara-pelin jälkeen kotijoukkueen Tommi Turunen.

Voitto Pelicansista välisarjassa jatkoajalla avitti joukkuetta henkisesti ja Tapparaa vastaan nähtiinkin erilainen Ilves. Tasaisuus otteista puuttui, mutta eteenpäin oli menty. Varsinkin hyökkäykset olivat monipuolisempia kuin aikaisemmin.

Maalin suulla Juha Pitkämäelle teki pieni lepo hyvää, hän on edelleen yhtä maaginen kuin alkukaudestakin. Jokohan tällä kaudella muut kuin ilvesläiset tajuaisivat miehen arvon? Pelkät housut kun eivät aiheuta todellista arvostusta. Tasaisuus on miehen valttia ja häntä on vaikea horjuttaa niin henkisesti kuin fyysisestikään.

Puolustuksessa Cory Murphy ei ole omalla, viime vuoden tasollaan. Mies on hyökkäyspäässä yhtä maaginen, pisteitä ei ole tullut samalla tahdilla kuin viime vuonna. Otteet ovat samanlaisia, joten on ajan kysymys koska pisteitä ropisee lisää.
Puolustuspäässä sekä keskialueella on mies tehnyt virheitä. Tappara-pelissä mies syöksyi muutaman kerran liikaa kiekkoon ja vastustajan hyökkääjä tuli vastaan ja meni ohi. Tämä avasi Tapparalle muutaman vaarallisen tilanteen. Puolustuksena pitää sanoa, että Murphya tarkkaillaan enemmän kuin viime kaudella, hänen vaarallisuutensa tiedetään.

Mielenkiintoinen tuttavuus on myös Atlanta Thrashersin keskushyökkääjä Patrik Stefan. Erinomainen, kahden suunnan sentteri pelaa Ilveksessä NHL:n työsulun ajan ja näytti jo ensimmäisessä pelissä olevansa huippupelaaja. Pelituntumaa ei miehellä ollut yhtään viime huhtikuun jälkeen, mutta luistin kulki mukavasti. Mies kävi vetämässä 20 sekunnin vaihtoja ja tuli penkille kovaa huohottaen. Muutama viikko pelejä sekä harjoituksia, niin kansa on viisaampi miehen todellisesta tasosta. Stefan tuntuu jo nyt olevan Ilvekselle selkeä vahvistus.

Viime kaudella Ilves oli HPK:n peikko monessa pelissä. Kissapedot tulivat parinkin maalin takaa kolmannessa erässä rinnalle ja ohi, myös Rinkelinmäellä. Hallissa, jossa vierasjoukkueella on usein vaikea pelata aktiivisen kotiyleisön pauhatessa taustalla. Tällä kaudella ottelut ovat olleet tasaisia, ja HPK on voittanut lopulta molemmat ottelut.
Helppo vastus ei hämeenlinnalaisjoukkue ole nytkään, mutta etukäteen odotettavissa on tasaisempaa peliä kuin ennen viime viikon peliä.

Hämeen Parasta Kiekkoa

Niin se vaan on. HPK keikkuu sarjataulukossa sijalla kolme, 7 pistettä edellä Tapparaa joka on seuraava hämäläisjoukkue. HPK saa jalkeille joka vuosi erittäin hyvän joukkueen jolla on mahdollisuudet päästä vaikka sinne päämäärään asti. Mestaruuteen. Jotain kuitenkin on jäänyt puuttumaan, onko joukkue sitten ollut kertaakaan tarpeeksi kypsä? Nälkää varmasti on ollut, mutta kokemustakin pitää olla. Kerho on kupattu monena keväänä tyhjäksi huippuhyökkääjistä, yritä siinä sitten hankkia rosterille kokemusta. Ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ensi keväänä voi olla edessä myös nykyisten pelaajien lähtö muualle. Ainakin osan pelaajien kohdalla.

Jukka Jalonen on tehnyt hyvää työtä Hämeenlinnassa neljättä vuotta. Jossain vaiheessa valmentaja vaihtuu, ja siihen mennessä pitää olla saavutuksia. Vaikka HPK ei kuulukaan liigan ns. suuriin joukkueisiin rahallisesti, se kuuluu liigan ns. suuriin joukkueisiin pelillisesti. Joukkue on kasattu järkevästi ja joukkueen pelitapaa tukien.

- Siellä on tosi taitava joukkue, nopea ja vahva ja kaikin puolin todella hyvä joukkue. Kyllä meidän pitää kovalla liikkeellä vaan pystyä sitten sinne iskemään, kertoo Ilveksen hyökkääjä Marko Luomala.

HPK on ollut tällä kaudella yksi parhaista vierasjoukkueista. 7 peliä, eikä yhtään tappiota. Tosin 4 peliä on mennyt jatkoajalle tai rangaistuslaukauskilpailuun. Viimeksi joukkueiden kohtaamisessa mentiin rankkarikisaan, mahdollisesti myös nytkin. Ottelusta voi ennustaa nopeavauhtista ja katsojaystävällistä peliä. Tempo pidetään korkealla, eikä peli ole sumppua.

Kerho on voittanut tällä kaudella 14 peliä. Niistä 11 on päättynyt maalin erolla. HPK ei välttämättä hallitse suvereenisti, mutta osaa oikeassa kohdassa tehdä maalin sekä tarvittavan eron vastustajaan. Tämä on selkeästi hyvän joukkueen merkki. Varsinkin pudotuspeleissä kyseessä oleva ”taito” on elintärkeä. Ehkä jo pian kaupungissa ajatellaan, joko nyt…

Kerhon selkein tähti on ollut tällä kaudella Jukka Voutilainen. ”Vode” on ollut uskomaton viime peleissä, eikä valinta lokakuun pelaajaksi olisi todellakaan väärä valinta. Viimeisissä viidessä pelissä ”Velho” on tehnyt 8 maalia! Miehellä on todella paljon taitoa ja hän on ratkaissut usean pelin rangaistuslaukauskilpailussa Kerholle. Viimeksi Ilvestä vastaan tuli kaksi maalia lisää tilille.

Myös Ilveksessä kaksi viimeisintä kautta pelannut Jukka-Pekka Laamanen on ottanut oman paikkansa Kerhon puolustuksesta. 16 pelissä tehot 5+4 ovat puolustajalle mukavat. Samalla vauhdilla 30 pisteen raja menee kauden lopussa rikki, olettaen että ”Lamppu” pelaa jokaisen ottelun.

Maalivahtitilanne on Jukka Jalosella hanskassa. Joni Puurula sekä Miika Wiikman ovat olleet Kerhon hyvän alun takana. Puolustajienkin on helppo pelata kun ei tarvitse pelätä että jokainen veto menee maaliin. Molemmat ovat lahjakkaita pelaajia, varmoja torjujia ja voittoja janoavia. Keväällä punnitaan miesten tai ainakin toisen venyvyys Oikeissa Peleissä.

Kansa pakkautuu halliin taas Tampereella. Hämäläisjoukkueet iskevät yhteen lauantai-illan ottelussa, mutta hämäläislukemia ei nähtäne tällä kertaa. Maalin tai kahden ero ottelun jälkeen on ottelun tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle