Viimeinen rutistus

LIIGA / Ennakko
Perjantaina masentavan tappion kärsinyt HIFK toivoo parempaa virettä viimeiseen joulutaukoa edeltävään koitokseen.

Kuntokäyrät

Ilves kärsi perjantaina niukan tappion Lahdessa, missä Pelicans oli parempi jatkoajalla. Keskiviikkona joukkue nollasi Kärpät maalein 3-0.

HIFK jätti itselleen rutkasti parantamisen varaa häviämällä kotihallissaan TPS:lle. Tappiota edelsi huomattavasti pirteämpi jakso ja HIFK aloitti tämänkin viikon voitolla, silloin paikallisvastustaja Jokereista.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vasta tasan viikko sitten. Tuolloin HIFK:n huippuvire ei jättänyt tulkinnan varaa, vaan pisteet jäivät Helsinkiin maalein 5-1.

Ratkaisun paikat

Ilves juhlii illan ottelussa 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Seppo Hiitelä on saanut omiensa otteisiin viitteitä paremmasta ja kissapaidat ovatkin onnistuneet saavuttamaan sarjataulukossa lähimpänä olevia joukkueita. Ilveksen liike on noussut uuteen ulottuvuuteen ja hyvin liikkuvat jalat avaavat runsaasti uusia ovia.

Tampereella nähdään lauantaina mielenkiintoinen maalivahtien kaksinkamppailu. Ilveksen maalilla aloittaa nuori Sami Aittokallio, jonka taistelupariksi Hakametsän toiseen päätyyn asettuu saksalainen Dennis Endras. Aittokalliolla on alla muutaman ottelun tauko, mutta viimeisimmästä ottelustaan hän kirjautti voiton, kun taas Endrasin viime aikojen otteet jäivät perjantain TPS-ottelussa lopputuloksen varjoon.

HIFK:n esitys Turun Palloseuraa vastaan ei ollut mairitteleva, joten hallitseva mestari lienee nälkäisellä pelipäällä viimeisessä taukoa edeltävässä ottelussaan. Perjantain toisen erän kurimus ei saa toistua, muuten edessä on jälleen pitkä ilta.

Kokoonpanot

Ilves jatkaa ilman Vesa Toskalaa, Teemu Kesää ja Joonas Raskia.

HIFK:n toipilaiden lista on isäntiä pidempi, sivussa ovat ainakin Markus Kankaanperä, Erkki Rajamäki, Turo Järvinen, Niko Piiparinen ja maalivahti Juuso Riksman.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Ryan Glenn 1 2 3
2.Jaakko Pellinen 1 1 2
3.Joonas Rask 0 2 2
4.Mark Lee 1 1 2
5.Antti Kangasniemi 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle