Kaksi perinteikästä seuraa kohtaavat Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tyrväinen johtaa Ilveksen sisäistä maalipörssiä.
Lauantaina Tampereen Hakametsässä kohtaavat kaksi varsin mallikkaasti kautensa aloittanutta joukkuetta. Kotijoukkue Ilves ei ole vielä kärsinyt yhtäkään kotitappiota.

Illan kotijoukkue Ilves on voittanut tähän mennessä kaikki kotiottelunsa. Viimeksi tupsukorvat kellistivät perjantain tiukassa kamppailussa KalPan. HIFK sen sijaan pelasi viimeksi torstaina, jolloin se kärsi kotihallissaan selvän tappion JYPille maalein 1-4.

Ilves on yksi tämän hetken vakuuttavimmista joukkueista Liigassa. Se on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja, sekä viimeistellyt hyvällä prosentilla alkukauden aikana. 

HIFK on pelannut erittäin tasaisia otteluita, sillä peräti kolme viimeisimmästä viidestä ottelusta on venynyt jatkoajalle. 

Pelaajistossa HIFK:lla löytyy sekä yli- että alisuorittajia. Esimerkiksi Tomas Zaborskyn ja Tommi Taimen nimien on oletettu löytyvän huomattavasti korkeammalta pistepörssistä. Kaksikosta Taimi on kärsinyt loukkaantumisista, ja hänen pelikuntonsa on epävarma. Hänen, sekä Joonas Raskin tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Sekä Taimi että Rask ovat mahdollisesti mukana jo Ilves-ottelussa.

HIFK:lta varmuudella sivussa ovat ainakin Roope Hintz sekä Matti Lamberg.

Ilveksen loukkaantuneiden listalta löytyy ainakin kärkipelaajiin lukeutuva Tapio Laakso, jonka oletetaan olevan pelikuntoinen muutaman viikon sisällä. Lisäksi joukkue sai erittäin huonoja uutisia perjantain KalPa-ottelun alla, kun tieto kapteeni Sami Sandellin loukkaantumisesta tavoitti kiekkokansan. Pahimmillaan kipparin kausi on ohi.

Maalivahtipeli hienokseltaan kallellaan Ilvekselle

Hannu Toivonen on pelannut tähän mennessä kaikki Ilveksen ottelut. Ilves on toistaiseksi päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja Liigassa, ja iso kiitos tästä kuuluu juuri Toivoselle. Kokenut maalivahti on päästänyt alle 1.5 maalia per ottelu selkänsä taakse. 

HIFK:n maalivahtitilanne sen sijaan on hieman kinkkisempi. Selvää ykköstorjujaa Ville Husson ja Kevin Lankisen välillä ei ole löytynyt. Lankinen pelasi torstain JYP-tappio-ottelussa, joten loogista olisi, jos Husso vartioisi HIFK:n maalia Ilvestä vastaan.

HIFK lepää pitkälti kultakypärä Juuso Puustisen ja hänen ketjukavereidensa varassa. Onnistuuko Puustinen ohittamaan Toivosen lauantaina? 

Ilvekseltä sen sijaan on löytynyt ratkaisijoita lähes jokaisesta ketjusta alkukauden aikana. Erityisesti Markku Flinck ja Aleksi Mustosen johtama kakkosketju ovat osoittaneet vaarallisuutensa.

Tiedossa on kahden perinteikkään liigaseuran kauden ensimmäinen kohtaaminen, joten ottelusta ei varmasti jää puuttumaan tunnetta tai tiukkoja tilanteita.

Seuraa Heitä

Blake Kessel #20 |

Puolustaja

Yhdysvaltalaispuolustajalla on iso rooli Ilves-puolustuksessa. Peliminuuteista huolimatta Kessel on kiskaissut kuluvalla kaudella vasta yhden maalin. Löytyykö jyvä HIFK:ta vastaan?

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Ääritaitava hyökkääjä on summannut kolme syöttöpistettä kauden aiemmissa otteluissa. Onnistuuko Leino avaamaan maalitilinsä Ilvestä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle