Ilves yrittää parantaa asemiaan loukkaantumisista kärsivän HIFK:n kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Ilves haluaa onnistua kotiyleisön edessä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves on sarjataulukossa kymmenentenä ja haluaa varmasti kuroa kaulaa niskaan hengittäviin Ässiin ja Pelicansiin. HIFK tavoittelee sijoitusta kuuden parhaan joukosta, jonne helsinkiläisten on mahdollista nousta voittamalla rästiottelunsa.

Ilves on edellisen kerran voittanut kaksi ottelua peräkkäin kolme viikkoa sitten. Viimeksi tiistaina tupsukorvat hakivat voiton Lahdesta voittolaukauskilpailun jälkeen. Kotiyleisön edessä nuori joukkue haluaa varmasti kääntää kurssin voitollisemmaksi.

Hyökkäyspäässä Ilves kaipaa lisää onnistumisia ja onnistujia. Yksi sellainen on vasta 17-vuotias Roope Hintz, joka teki voittomaalin ja oli muutenkin suuressa roolissa Pelicans-voitossa. Myös uusimmalta hankinnalta Steven Zalewskilta odotetaan tehoja.

HIFK tulee Hakametsään pahasti vajaamiehisenä. Pelicans-ottelusta loukkaantumisen vuoksi poissa olivat muun muassa Matti Kuparinen, Juuso Puustinen ja joukkueen kapteeni Toni Söderholm.

Helsinkiläisten tehomieheksi nousikin venäläisvahvistus Nikolai Goldobin kahdella maalillaan. Myös tuorein hankinta Hannu Pikkarainen avasi maalitilinsä ja on nyt tehnyt kahdessa ottelussa tehot 1+2.

Vierasjoukkueen kannattajat odottavat maalihanojen aukeamista Tomáš Záborskýlta. Slovakkilaituri on parhaalla kaudellaan tykittänyt 35 maalia, mutta tällä kaudella verkko on heilunut vasta kolme kertaa.

Ilves tulee perjantain otteluun levänneenä, kun taas HIFK pelasi kotihallissaan edellisenä iltana voittolaukauskilpailuun asti. Myös kotiyleisön tuki on tärkeä tekijä. Varsinkin kun helsinkiläiset nappasivat viiden vieraspelin putkeltaan kolme voittoa häviten vain JYPille ja Lukolle.

Erikoistilanteiden suhteen vahvuudet menevät tasan. HIFK on ollut ylivoimilla tehokkaampi, mutta Ilves on pelannut alivoimat vastustajaansa tehokkaammin.

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

Ratkaisi edellisessä pelissä voiton Ilvekselle. Jatkuuko tehoilu?

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

KalPa-kasvatti on noussut pääkaupungissa isoon rooliin, ja jälki on ollut sen mukaista. 15 ottelussa laituri on tehnyt 11 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle