Ilveksen on löydettävä tehoja

LIIGA / Ennakko
Ilves tarvitsee Antti Tyrväisen asennetta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Voitolla Ilveksen kausi jatkuu, tappiolla alkaa kesäloma. Siinä ovat yksinkertaiset asetelmat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toiseen otteluun.

HIFK nappasi kotiyleisönsä edessä voiton ja puski Ilveksen selkä seinää vasten. Avauspelissä jaettiin kovia taklauksia ja vihellysten jälkeen pidettiin useamman kerran torikokouksia. Kuten pudotuspelien henkeen sopiikin.

Helsinkiläisten riveistä kesken ottelun putosivat telakalle keskushyökkääjät Corey Elkins ja Thomas Nykopp. Kaksikosta Nykopp on varmuudella sivussa sunnuntain ottelusta.

HIFK:n maalilla torjui kolmannen ottelun putkeen kakkosmaalivahti Kevin Lankinen. Nuori veskari on raapinut kyseisistä peleistä joukkueelleen voitot. Kuinka kovasti Ville Hussoa kaivataan helsinkiläisten tolppien väliin?

Ilves sai pudotuspeleihin mukaan avainhyökkääjänsä Sami Sandellin ja Tapio Laakson, mutta vierasottelussa tulosta ei vielä syntynyt. Täydessä pelikunnossa miehet eivät vielä taida olla, mutta kotiyleisön edessä pitäisi pystyä lyömään lisävaihdetta silmään.

Antti Tyrväinen on ollut Ilveksen tehohyökkääjä. Räväkkä laituri on taklauspelin ohella latonut edellisissä neljässä pelissä tehot 4+2. Ulkomaalaishyökkääjät Steven Zalewski ja Vojtech Polak ovat Tyrväisen ohella löytäneet oivan kevätvireen.

Joonas Korpisalo ja Juha Järvenpää ovat Ilves-maalilla saaneet vastuuta ja peliaikaa varsin tasaisesti. Korpisalo oli torjuntavuorossa Helsingissä, mutta kumpi maalivahti luistelee kotiyleisön eteen?

Sunnuntaina Hakametsässä Ilves ja HIFK lyövät kaiken peliin. Ilveksen on voitettava tai kausi päättyy ennen lumikasojen sulamista. HIFK varmistaisi voitolla jatkopaikan pudotuspelien seuraavalle kierrokselle ja toisen tamperelaisjoukkueen vastustajaksi.

Juttua muutettu sunnuntaina klo. 9.32: Nykopp HIFK:n ilmoituksen mukaan sivussa.

Seuraa Heitä

Tommi Kivistö #4 | Jokerit

Puolustaja

Puolustuksen johtohahmo tulee pelaamaan paljon. Virheetöntä puolustamista, rauhallista avauspelaamista ja viuhuvia lyöntilaukauksia siniviivasta. Kaikkea tätä Ilves tarvitsee.

Toni Söderholm #26 |

Puolustaja

Kapteeni veivasi komeasti pudotuspelien avausmaalin. Vastuuta ja odotuksia on luvassa myös Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle