LIIGA / Ennakko
Vanhat legendaariset seurat Ilves ja HIFK kohtaavat Tampereen pyhäkössä, Hakametsässä torstaina. Ilves on korjannut viime kauden kurssiaan ja on liigan kakkosena. HIFK:lla pitäisi olla mestaruuskausi, ainakin jos Pentti Matikaista on uskominen. HIFK:n kolmen vuoden suunnitelma huipentuu nyt, mutta kaukalossa HIFK ei ole esittänyt vielä mitään ihmeempää.

Molempien seurojen rosterissa on yksi syöttökone. Ilveksellä Raimo Helminen ja HIFK:lla Brett Harkins. Tätä kirjoittaessa miesten tehopisteet ovat 1+10 ja 0+12. Ilmeisesti molempien tarkoituksena oli vetää kausi ilman maaleja, mutta Helminen ehti pilaamaan homman ensin. Helminen on aina ollut liigan parhaita syöttelijöitä, mutta onko hän vihdoinkin löytänyt vertaisensa?
Kumpi saa illan ottelussa enemmän kakkossyöttöjä?

Ilveksen tehot ovat jakaantuneet useamman ketjun kesken, mutta HIFK:lla ykkösketju Pärssinen-Harkins-Kuhta on tehnyt suurimman osan HIFK:n maaleista.
Koko kautta yksi ketju ei pysty pitämään joukkuetta pinnan yläpuolella, muiltakin odotetaan tehoja.
Pistepörssin viiden parhaan joukossa on 4 pelaajaa illan joukkueista, vain Jokereiden Marko Jantunen on sekoittamassa petopaitojen pakkaa.

Ilves on aloittanut kauden huikeasti. Kuka olisi odottanut, että joukkue on viime kauden taaperrusten jälkeen liigan kärjessä? Harva. Pieni alamäki on kuitenkin tullut joukkueen eteen. SM-liigan tiivis tahti ei anna myöden, joten tappioitakin tulee. Joukkue on saanut nyt kuitenkin ladata akkuja lauantain TPS-ottelusta lähtien, joten kotijoukkue lähtee peliin varmasti kovalla liikkeellä. Onko HIFK silloin hereillä? Kaikki Tampereella vierailleet joukkueet eivät ole olleet, jolloin joukkueille ei ole kunnian kukko laulanut.

Viime viikolla kissapedot pelasivat kerran kotona, voitto Lukosta, ja kaksi todella vaikeata vieraspeliä Oulussa ja Turussa. Maalin tappiot jäivät lopputuloksiksi. Oulussa joukkue johti jo 0-3, mutta Kärpät tuli rinnalle ja ohi. Turussa Ilves ei juurikaan saanut peliä haltuunsa, vaan TPS piti ohjat lähes koko ottelun käsissään ja piti pisteet kotonaan. Ilveksellä on jälleen edessä paluu oikealle tielle, sille millä joukkue oli jo hetken. 5 voittoa ja tasapeli pitivät joukkueen jonkin aikaa liigan kärjessä.

Aneeminen HIFK otti turpaansa JYPiltä tiistaina kotihallissaan ja näytti joukkueen kannattajille hyvää peliänsä: JYP teki ottelussa kaksi alivoimamaalia. Organisaatio on satsannut joukkueeseen taas, mutta vielä se ei ole näyttänyt osaamistaan. Puolustus on paperilla rautaa, mutta kaukalossa puolustus on ollut aivan jotain muuta. Jere Karalahti ei ole vielä täydessä kunnossa, milloin mies on kaukalon kuningas. Jarno Kultanen harhailee varjojen mailla, onko ajatus jäänyt sittenkin rapakon taakse. Näin ollen pakiston kolmas vahva suomalainen, Toni Söderholm, on myös hukassa. Hän yrittää ottaa liian suurta roolia ja virheitä tulee. Söderholm yrittää olla hyökkääjä pakin paikalta. Tämä ei onnistu kuin Jyrki Lumpeelta ja Marek Zidlickylta.

HIFK:n pelistä löytyy kyllä hyvääkin. Ylivoima on toiminut, se on liigan kolmanneksi parasta. 61 ylivoimasta 13 maalia. Joukkueen ykkösketjun tehoista on kertonut se, että Kimmo Kuhta on tehnyt ylivoimalla tehot 4+4 ja on tilastossa ykkösenä. Brett Harkinsilla 0+7.
Tasaisuutta joukkue kaipaa, sitä tullee kun kausi menee pitemmälle.

Pitkästä aikaa mielenkiintoinen ottelu tulossa näitten kahden joukkueen kesken. Kotijoukkue on hieman niskan päällä, mutta HIFK:ta ei voi mitenkään aliarvioida. Näemmekö viimeinkin samantasoisia otteluita kuin kaudella 1997-1998…..?

Ilveksen poissaolijoita ovat Toni Dahlman polven takia sekä Timo Peltomaa niskan takia.
Marko Luomala sekä Teemu Jääskeläinen palaavat kokoonpanoon.
HIFK:lta puuttuu ainakin Roman Vopat henkilökohtaisten syitten takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle