Voisiko Ilveksen tappioputki katketa tilastoihin?

LIIGA / Ennakko
Onko tilastoista apua Ilvekselle? Päättääkö joukkue tappioputkensa korjaten neljännen voittonsa espoolaisista? Vai unohtaako Blues puheet tilastoista ja kasvattaa voittoputkeaan neljän ottelun mittaiseksi ja samalla kuittaa itselleen kauden ensimmäiset täydet pisteet tamperelaisilta?

Kuntokäyrät

SM-liigan kierroksen numerolle 53 merkitty Tampereelle Ilveksen ja Bluesin välinen ottelu pelataan ilman suurta ennakkokohua. Siinä missä Tampereella valmistaudutaan hyppäämään karsintojen ennalta arvaamattomaan hornankattilaan, niin Espoossa tavoitellaan mahdollisimman hyviä asemia pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Illan kysymys onkin, missä määrin kotijoukkueen esitykset jaksavat kerätä tamperelaisia Hakametsän katsomoon, kahvikupillisen kun saa huoltiksen baarissa paljon halvemmalla.


Nouseeko Matias Sointu omalla esityksellään Ilveksen herättäjäksi?

Lauantain vieras Tampereella, Blues Espoosta, on edennyt liigassa sijoitukselle kahdeksan, jolla irtoaisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietu. Todennäköinen vastustaja tulisi tällöin olemaan TPS tai Lukko. Ottelutilastossa kolme viimeistä peliä on päättynyt espoolaisten voittoon, näistä kaksi on tullut vieraskentillä (Pelicans ja HPK), yksi kotona (KalPa). Nyt joukkueella olisi oiva tilaisuus jatkaa tuota putkea neljännellä voitolla ja korjata kauden ensimmäinen voitto Ilveksestä.

Kotijoukkue Ilves ei tuloksellisuudellaan, niin kuin ei kuntopuntarin sijoituksellaankaan pääse hurraamaan. Esimerkiksi SM-liigan kuntopuntari näyttää armotta sijoitusta viimeinen. Viisi viimeisintä kierrosta on antanut Ilvekselle pyöreän lumituloksen, niitä edeltävän viiden ottelun sarja puolestaan yhden pisteen. Kotiottelunsa Ilves voitti viimeksi 19.1., kun se paikallisottelussa löi Tapparan.

Ratkaisun paikat

Lauantaina Tampereen Hakametsään on odotettavissa ottelu, jossa Blues pyrkii varmistamaan kotietuaan pudotuspeleissä. Tamperelaisten avulla se voisikin onnistua, mutta ylimielisyyteen ei espoolaisilla ole varaa. Toisaalta alkanut voittoputki tarjoaa Bluesille lähes lyömättömän henkisen edun tappioiden keskellä kärsivää kotijoukkuetta vastaan. Onnistumiset yleensä seuraavat toisiaan, niin lienee lauantainakin.

Yksi lauantain ottelun ennakkotekijöistä on kiekollisen pelaamisen ohella yhtäältä erikoistilanteiden eliminointi, mutta toisaalta myös niiden hyödyntäminen. Kummankin joukkueen olisi syytä saada ennen kaikkea ylivoimapeli toimimaan, varsinkin jos halutaan menestyä jatkopeleissä. Lauantaina tätä puolta voisi kumpainenkin joukkue harjoitella tehostamaan. Hakametsässä nimittäin ei ainakaan tilastojen perusteella nähdä yli- ja alivoimapelaamisen huippusuorituksia, sillä Ilves on ylivoimatilastojen toiseksi huonoin ja alivoimatilastojen huonoin joukkue. Eikä ole kehumista Bluesinkaan tilastoissa – alivoimassa espoolaiset ovat sijalla 13, ylivoimassa joukkue on SM-liigan kolmanneksi huonoin.

Kokoonpanot

Vierasjoukkue Bluesin lista on pitkä, sillä todennäköisesti poissa ovat Jani Hakanpää, Matti Järvinen, Petrit Koivisto ja Lammassaari sekä Tomi Sallinen.

Ilveksen kohdalla sairaslista heikentää puolustusta Niko Peltolan ja Arto Tukion verran. Lisäksi Masi Marjamäen on ilmoitettu olevan sairaslistalla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 1 5 6
2.Kristian Kuusela 5 1 6
3.Mika Hannula 0 5 5
4.Toni Kähkönen 0 4 4
5.Juuso Ikonen 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle