Espoosta saapuu synkkä uhka

LIIGA / Ennakko
Blues tulee Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ei tarvitse olla ennustaja sanoakseen, että Blues on lähempänä voittoa. Ja selvästi.

Ilves ei ole todellakaan kahdessa viimeisessä pelissä ole vakuuttanut pelillään. Alussa mennään hyvin vastustajan mukana, mutta kun kiekko menee kerran pari omaan maaliin, niin selkäpuolelta kuuluu naps. Välillä Ilves on näyttänyt huomattavasti parempia otteita, kuin sarjataulukko osoittaa. Paketti ei vain pysy kasassa 60 minuuttia. Jos joukkue saa tehtyä avausmaalin, niin silloin Ilves pystyy pelaamaan suuremmalla itseluottamuksella. Tietävät että maaleja voidaan saada aikaiseksi.

Maalivahtiin ei peli ole juuri kaatunut. Sekä Tommi Satosaari että nivusvammasta kuntoutunut Bruce Racine ovat pelanneet mallikelpoisesti Ilveksen maalilla. Puolustuspään selkeät merkkausvirheet aiheuttavat sen, että vastustaja pääsee liian helposti maalintekotilanteisiin.

HIFK-ottelussa kolmannessa erässä Ilves näytti menettäneen kaiken ryhtinsä. Mitään ei viitsitty tehdä kunnolla, eikä luistin kulkenut lainkaan. HIFK pääsi aika helpolla parantelemaan lukemia.

Ilveksen ei auta kuin nostaa päätänsä ja pistää luistinta toisen eteen. Sillä niitä tuloksia voidaan saada. Blues on kova vastus, kotonakin. Jos Ilves pelaa samallalailla kuin IFK-ottelun alussa, ei niin suuria lukemia voi tulla, kuin HIFK mätti taululle.
Bluesia vastaan Ilveksellä tuskin on mitään saumoja, mutta vaikean illan pelistä voi Ilves tehdä.

Joko vihdoin espoolaisten vuosi?

Blues on kerännyt monena vuonna nimivahvan nipun taistelemaan mestaruudesta. Omistaja Jussi Salonoja on ollut valmis pistämään rahaa likoon. Ikinä todellista menestystä ei ole tullut. Joukkue ei ole selviytynyt pudotuspeleissä finaaliin asti, eikä ole saanut mitaliakaan kaulaan. Ei tällöin voi todellisesta menestyksestä puhua.

Nyt voidaan joukkueelta odottaa jo jotakin. Vahvistukset ovat olleet sitä mikä on alkujaan ollutkin tarve. Joukkue on kokonaisuutena hyvä, eikä siitä juuri löydy heikointa lenkkiä. Tällä joukkueella voidaan mennä keväällä pitkälle. Kokemus pudotuspeleistä ei vain ole joukkueella kauhean hyvä.

Joukkueen kultakypärän, Jan Calounin paluu varmasti piristää entisestäänkin hyvin pelannutta joukkuetta. Blues pystyy edelleen pelaamaan samanlaisella draivilla, kuin Calounin kanssa. Samalla joukkue on näyttänyt, että Blues ei ole yhden miehen varassa.

On suoranainen ihme ja yllätys, jos joukkue ei vie mukaansa kahta sarjapistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle