Bluesin vuoro voittaa?

LIIGA / Ennakko
Ilves on perinteisesti ollut Bluesille paha vastus SM-liigassa, ja Ilves on huomattavasti useammin lähtenyt ottelusta voittajana kuin Blues. Tällä kertaa näyttää ennakkoon siltä, että Ilves ei ole saanut peliään vielä kunnolla uomiinsa ja Bluesilla on hyvät mahdollisuudet viedä sarjapisteet mukaansa Espooseen.

Oman pelin metsästäjät

Tappiollisen Jokerit-ottelun jälkeen Ilves saa vastaansa Espoon Bluesin. Bluesin nimellä pelannut espoolaisryhmä on ollut Ilvekselle helpohko vastus yleensä. Nyt näyttää hieman erilaiselle. Ilves on uudistanut pelitapaansa hieman erilaiseksi, mutta joukkue ei ole vielä täysin sitä sisäistänyt.

- Lähtökohdat otteluun löytyvät omasta pelistä. Lähdetään pelaamaan omaa pelisysteemiä ja toteuttamaan sitä, ennakoi ottelun alla Ilveksen joukkueenjohtaja Mauri Autonen.
- Tässä vaiheessa kautta pitää saada oma peli toimimaan. Sarja on vasta alussa, mitään hienosäätöä ei tarvita.

Joukkueen pelitapaa on muutettu nopeammaksi ja luisteluun on panostettu. Pelitavan muutos on aina vaikea joukkueelle, josta on pelaajia vaihtunut lähes puolet.
Ilves on sarjassa voittanut vain yhden pelin ja hävinnyt kaksi kertaa. Tappiot ovat tulleet kahdelle ennakkosuosikille, Jokerille sekä Tapparalle.

Bluesia vastaan ei pelitapaa muuteta mitenkään.
- Tietysti pyritään ottamaan huomioon vastustajan pelaaminen, vastustajakohtaisesti tietenkin. Katsomme kuinka vastustaja pelaa ylivoimaa ja alivoimaa, jatkoi Autonen.

Kokoonpanosta puuttuvat maalivahti Bruce Racine (nivunen)sekä puolustajat Mikko Kuparinen (tulehtunut nilkka)ja Tomi Källarsson (solisluun murtuma).
Källarsson on varmasti poissa kokoonpanosta marraskuulle asti, Kuparisen ja Racinen kohdalla katsotaan tilanne päivä kerrallaan.

- Racinen ja Kuparisen kohdalla ratkaisu pelaamisesta tehdään tiistai-aamun harjoitusten jälkeen, kertoi Mauri Autonen.

Ilveksen kentälliset Jokerit-ottelussa ja mahdollisesti myös Blues-ottelussa, jos loukkaantuneet eivät vielä pelaa.

Korhon-Vala-Vähä-Ruohola

Koistinen-Bruun

Viitakoski-Helminen-Nemirovsky

Robertsson-Laamanen

Snellman-Hirvonen-Peltomaa

Jääskeläinen-Sammalkangas

Luomala-Niemi-Jäminki

Ylim.hyökkääjä Niinimäki

Siniset heränneet

Blues pelasi selvästi alle tasonsa ensimmäiset ottelut tämän kauden SM-liigassa. Yksi syy siihen on varmasti herra nimeltä Jan Caloun. Hän kärsi viime kauden lopussa saamaansa kolmen ottelun pelikieltoa. Kun Caloun on päästetty irti, on tulostakin tullut tsekkihyökkääjälle kuuden pisteen muodossa kahdessa ottelussa. Joukkue pelasi HIFK:n kanssa tasan ja voitti Lukon kotonaan. Voiko yksi mies tuoda joukkueelle näin paljon lisäenergiaa? Ilmeisesti voi.

Blues on nyt saamassa juonen päästä kiinni. Tietysti kahden ottelun perusteella on vaikea sanoa mitään lopullista, mutta Calounin palattua on Bluesin pelikin piristynyt.
Ykkösketju Caloun - Ylönen - Teemu Elomo on ollut tehokkaalla päällä.
Kun lisäksi nuori maalivahti Mika Oksa on viemässä Jarmo Myllykseltä ykkösmaalivahdin paikkaa, näyttää Bluesin paketti lähteneen oikealle uralle. Peli ailahtelee vielä hieman, mutta kausi on alussa, joten mitään paniikkia ei pitäisi olla.

Ilveksen pelityylissä on ollut jotain sellaista, mikä ei sovi Bluesille. Blues ei saa tilanteita luotua tarpeeksi vaarallisesti, jotta maaleja voisi syntyä tehokkaammin.
Tiistai-iltana kaikki on mahdollista, Blues lähtee pienenpienenä suosikkina otteluun.

Bluesin ketjut Lukko-ottelussa ja mahdollisesti myös Ilves-ottelussa.

T.Elomo-Ylönen-Caloun

Murphy-Alanko

M.Elomo-Ahonen-Nieminen

Sulku-Vykoukal

Hurme-Kalto-Näätänen

Gustafsson-Laatikainen

Virkkunen-Virtanen-Sihvonen

Määttä-Pelkonen

» Lähetä palautetta toimitukselle