Tärkeitä pisteitä pudotuspeliviivan tuntumassa

LIIGA / Ennakko
Kai Kantolalta odotetaan suurta roolia tiistaina.
Kuva © Timo Savela
Alkoiko Kouvolasta Ilveksen uusi nousu? Tuoko kotikenttä lisävoimia joukkueelle? Vai jatkaako Ässät voittopelejään tamperelaisten kustannuksella?

Tiistai-iltana pelataan Hakametsässä yksi niistä otteluista, joiden merkitys myöhemmin kevään korvilla voi olla suuri. Illan joukkueista molemmat havittelevat varmasti suoraa pudotuspelipaikkaa, joten juuri näiden otteluiden "klaaraaminen" on näille joukkuielle ehdoton edellytys tuon paikan varmistamiselle.

What goes up must come down?

Ilves aloitti kauden erinomaisesti, yhdeksään peliin tuli tappio vain kahdesti, kun taas seitsemästi naapuri sai kokea tappion niskassaan. Ilveksen jalkoihin jäivät selkein lukemin niin JYP kuin sarjakärki Lukkokin. Käännekohtana toimi kotitappio HIFK:lle, joka voittomaalikilpailun myötä vei kaksi pistettä kotiinsa Helsinkiin. Tuon tappion jälkeen ottelut ovatkin olleet Ilvekselle tuskien taivalta. Vaikka joukkue ei rökäletappioihin olekaan ajautunut, niin kuuden voitottoman ottelun putki ja nopea suunta alaspäin ovat saaneet monen Ilves-kannattajan pelkäämään jo kauden tässä vaiheessa sitä pahinta.

Ilveksen kohdalla merkkejä uudesta tulemisesta nähtiin kuitenkin viime lauantaina, kun se 250 faninsa tukemana löi KooKoon paluumuuttaja Kai Kantolan jatkoaikamaalilla. Menestykselle uutta pohjaa voisi tuoda neljän seuraavan ottelun kotiputki, jotka tamperelaiset avaavat juuri Ässiä vastaan tiistaina. Tämä edellyttäisi kuitenkin maalijyvän löytymistä uudelleen, seitsemän viimeisen pelin keskiarvo kun jää alle kahden maalin. Erityisesti uudelleen kootun kakkosketjun Antti JaatinenTapio LaaksoKai Kantola voisi odottaa tuovan helpotusta Ilves-kannattajien maalinälkään.

Onko Ässien kakkosketju kuitenkin tiistaina ykkönen?

Vierasjoukkue Porin Ässien menestys on ollut tamperelaisiin verrattuna käänteinen. Se käynnisti kautensa kymmenen ottelun vierasotteluputkella, eikä tulos niiden osalta ollut sellainen, jota Porissa oli ennen kauden alkua odotettu – peräti kahdeksassa ottelussa Ässät joutui toteamaan vastustajan paremmakseen. Erityisen vaikeaa joukkueelle on ollut miltei koko kauden ajan maalinteko.

Viime kierroksilla on Ässien maalintekokipsi alkanut sulaa, siitä osoituksena HPK:n verkkoon tehdyt kuusi ja TPS:lle tehdyt viisi maalia. Hyvää seuraa näille lukemille antoi lauantainen nollapeli Pelicanseja vastaan lukemin 3-0. Joukkue on kirkastanut ilmettään uusitun hallin myötä ja sen suunta on ollut niin kuntopuntarissa kuin sarjataulukossa ylöspäin.

Vaikka monet vannovatkin Ässien ykkösketjun Jarno Kärki - Juha Kiilholma - Toni Kallela nimiin, niin ratkaisijaksi pystyy koko kakkosketju, mutta erityosesti sen laiturit, tamperelaisille tuttu Masi Marjamäki, joka seitsemässä pelaamassaan ottelussa on maalannut neljästi, sekä oikealla laidalla tähän mennessä kuuden maalin arvoisesti työskennellyt Niko Ojamäki. Eikä kannata unohtaa porilaisjoukkueen puolustajien pistepörssiä johtavaa Jyri Marttista, joka avasi kauden maalitilinsä voittomaalilla Pelicanseja vastaan.

Hakametsässä ratkaisu perusasioista

Tiistai-illan ratkaisu Hakametsässä tullee perusasioista. Maalivahtipelin voidaan odottaa olevan huipputasoa, siitä vastaavat Andreas Bernard kaksine nollapeleineen sekä Hannu Toivonen, joka on huudattanut kopeillaan joukkueensa kannattajia jo useampaan kertaan, viimeksi Kouvolassa. Siksi sellaiset asiat, kuten vastustajan hyökkäyksiin lähtöjen blokkaaminen tai keskialueen täyttäminen ja tilan vienti vastustajalta lienevätkin tiistain avainasioita. Samoin halukkuus mennä maalintekotilanteisiin sekä tarkkuus niissä.

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

Isoa roolia odotetaan.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Isoa roolia odotetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle