Saiko Ilves lisäpotkua Porin suihkukomennuksesta?

LIIGA / Ennakko
Ja tuleeko tamperelaisjoukkue ärsyyntyneempänä ja entistä taistelutahtoisempana lauantain kohtaamiseen? Vai jatketaanko Tampereellakin joukkueiden välien selvittelyä Porin perjantaiseen tapaan pörssikärki Tomas Zaborskyn johdolla?

Kuntokäyrät

Vajaan vuorokauden sisällä toistamiseen kohtaavat joukkueet ovat niin sarjataulukon kuin kuntopuntarinkin vastakkaisissa päissä. Siinä, missä sarjan tyvipäässä majaileva illan kotijoukkue on koonnut viidessä viimeksi pelaamassaan ottelussa pisteitä keskiarvolla 1,00, niin sarjakakkonen Ässät on puolestaan kuntopuntarin kolmonen lukemin 2,20.


Nils Bäckström on noussut Ilveksen puolustuksen ykköspariin.

Ilves on kuitenkin saanut otteisiinsa ryhtiä, mikä on näkynyt voittoina SaiPasta ja Kärpistä sekä Masi Marjamäen suihkukomennukseen saakka jatkuneeseen hallintaan myös Ässiä vastaan. Ässät puolestaan on SM-liigan kovin vierasjoukkue, sen saldoa ovat tahrimassa vain tappiot Tapparalle voittomaalikilpailussa sekä Lukolle Raumalla.

Ratkaisun paikat

Hakametsän lauantai-illan ratkaisu löytynee vauhdista, liikkeestä ja karvauksesta. Ainakin Ilveksen kohdalla juuri näistä komponenteista näytti perjantaina koostuvan ase, joka purisi Ässiin. Muutenkin Ilves oli täysin eri joukkue, kuin se kotikissa, joka on nähty aiemmin kaudella. Kaksi peräkkäistä voittoa oli tehnyt joukkueelle hyvää. Nyt kysymys kuuluukin, saako Ilves-valmennus nollattua perjantai-illan ehkä vähän kirvelevänkin tappion, ja saako se joukkueensa jatkamaan viime aikoina nähtyjä otteita.

Ässien osalta paras keino viedä kotijoukkuetta on saada painetta Ilveksen nuorelle puolustukselle. Tässä onnistuttiin perjantaina hyvin, ja Ilves-puolustus olikin aika ajoin pahasti hukassa. Varsinkin Tomas Zaborsky onnistui jäällä ollessaan aiheuttamaan harmia Ilves-puolustukselle. Niin ikään porilaisjoukkue voi olla tyytyväinen onnistuneeseen ylivoimapelaamiseen, joka on tuottanut tulosta niin Pelicanseja kuin Ilvestä vastaan.

Illan maalivahtivalintojen ennakointi on vaikeaa. Ässien kohdalla perjantaina torjunut Antti Raanta on ollut hyvä läpi koko kauden, mistä osoituksena on SM-liigan torjuntatilaston paalupaikka lukemin 94,41 %. Näin ollen valinnan voisi odottaa kohdistuvan häneen. Mutta ei ole heikosti esiintynyt Ässien kakkonenkaan, Juha Järvenpää, jonka torjuntaprosentti, 93,55 %, oikeuttaa tilastoissa sijoitukseen neljä. Näin ollen porilaisjoukkueen ykköskäskijä, Karri Kivi, onkin positiivisen ongelman edessä lähtiessään tekemään valintaa Ässien maalin suulle lauantaina.

Ilveksen kohdalla maalivahdin valinta oli perjantaina kohdistunut Sami Aittokallioon , joka onnistuikin vähintäänkin kohtuullisesti, eikä häntä voi tappiosta syyttää. Tosin tiedot Porista kertoivat ottelun jälkeen tamperelaisvahdin ongelmasta eteen torjuttujen kiekkojen kohdalla. Kovin usein perjantaina paluukiekot jäivät maalin edustalle, eivätkä suuntautuneet kulmiin. Tämä aihetti pelin aikana ongelmia Ilves-puolustukselle, mistä puolestaan esimerkkinä Ässien 1-0-maali. Siinä porilaishyökkääjä Radek Smolenak seurasi oman laukauksensa paluukiekon verkon perukoille.

Kokoonpanot

Ilveksen sairastuvan lista venyy venymistään. Poissa lauantaina kaukalosta pysyvät näillä näkymin ainakin Jesse Niinimäki, Matias Myttynen, Ville Koistinen, Martti Järventie, Teemu Kesä ja Arto Tukio. Niin ikään Vesa Toskala jatkaa poissaolijoiden listalla.

Ässät saanee jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon joukkueen luistellessa Hakametsän jäille lauantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Masi Marjamäki 3 2 5
2.Mark Lee 2 2 4
3.Toni Rajala 1 2 3
4.Michael Keränen 2 1 3
5.Joonas Rask 2 1 3
Ässät M S P
1.Tomas Zaborsky 4 3 7
2.Stephen Dixon 2 4 6
3.Tommi Taimi 1 2 3
4.Aki Uusikartano 1 2 3
5.Tuomas Santavuori 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle