Onko raadeltu Ilves vain suupala Ässille?

LIIGA / Ennakko
Perjantaina Ilveksen ja Ässien kohdatessa lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. Kotijoukkue kärsi tiistaina katkeran tappion menetettyään Kärppiä vastaan lopussa johtonsa ja jäätyään vielä nollaan pisteeseen. Ässät sen sijaan nousi makeaan jatkoaikavoittoon Jokereita vastaan kolmannessa erässä kahden maalin takaa.

Kuntokäyrät

Ilveksen tie on edelleen ollut kivinen. Joukkue pääsi Turussa voittojen tielle ennen taukoa, mutta kahden ottelun mittaiseksi putki ei venynyt. Tasaisesta koitoksesta huolimatta joukkue joutui poistumaan tiistaina Oulusta tyhjin käsin. Seppo Hiitelän mukaan joukkue tavoittelee edelleen paikkaa kymmenen joukosta. Peli peliltä näyttää kuitenkin enemmän ja enemmän siltä, että ainoa tavoiteltava asia tulee olemaan karsintojen välttäminen.

− Tarvitaan voittoja, tänään taistelu oli hyvä, mutta ei se lohduta, kun pisteitä tarvitaan, Hiitelä totesi osuvasti tiistai-iltana.

Karri Kiven Ässien kone ei ole ottanut hyytyäkseen. Joukkue on jäänyt kauden aikana pisteittä vain neljä kertaa ja matkustaa nytkin kolmen ottelun voittoputkessa. Vielä, kun uhreiksi ovat joutuneet HIFK, KalPa ja viimeisinpänä Jokerit, voi Ässien sanoa olevan melkoisessa vireessä.


Michael Keränen yrittää pitää maalihanat avoinna.

Ratkaisun paikat

Ilveksen puutteet eivät ole kauden aikana korjaantuneet. Hyökkäyspään tehottomuus ja maalipaikkojen luominen on edelleen tuskaista. Puolustuspää on viime aikoina toiminut tiiviimmin, eikä maalivahtipeliäkään voi moittia. Joukkueen työmoraali on edelleen kova ja etenkin kotikaukalossa ensimmäinen maali saattaisi olla suuri helpotus.

Ässät on ollut sarjan paras vierasjoukkue. Se on jäänyt vieraskaukalossa ilman pisteitä vain kertaalleen. Taitava, työteliäs ja aktiivinen joukkue on ollut paha pala vastustajilleen. Ennen kauden alkua Ässien maalivahtipeliä pidettiin mahdollisena Akilleen kantapäänä, mutta toistaiseksi kaksikko Antti Raanta, Juha Järvenpää on pikemminkin ollut joukkueen kantava tukipilari.

Ilveksen kuumin pelaaja on viime otteluissa ollut kultakypärääkin jo kantanut Toni Rajala. Toisaalta synkän loukkaantumistilanteen vuoksi Rajalan ympärille ei saada rakennettua varsinaista tehoketjua. Koko syksyn loukkaantuneena ollut Joonas Rask tekee nyt paluun kotiyleisön eteen, joten Raskilta tuttua energiaa varmasti riittää. Ässien tehopelaajina ovat häärineet muun muassa ulkomaalaiset Tomas Zaborsky, Radek Smolenak ja Stephen Dixon. Lisäksi muun muassa Veli-Matti Savinainen on päässyt oivaan vireeseen ja muodostanut viime peleissä syömähammasketjun Zaborskyn ja Dixonin kanssa.

Kokoonpanot

Tamperelaisten tilanne on synkkä. Tauolla ei tullut helpotusta, sillä myös Mark Lee liittyi sairaslistalle. Lisäksi poissa ovat olleet avainpelaajista Jesse Niinimäki, Ville Koistinen, Vesa Toskala ja Matias Myttynen. Pitkäaikaispotilaista sairaslistalla jatkaa Teemu Kesä.

Ässien sairastupa on harvinaista kyllä tyhjillään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Toni Rajala 3 0 3
2.Martti Järventie 0 3 3
3.Mark Lee 0 2 2
4.Joonas Rask 0 2 2
5.Matias Sointu 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle