Ritarit Tepsin kimppuun

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnalaisen jääkiekon vahvassa myötätuulessa seilaava lippulaiva HPK saa lauantaina taisteluparikseen kölistään Aurajoen pohjamutiin tarttuneen TPS-aluksen. Pystyykö Kerho jatkamaan kovaa menoaan myös turkulaisten kustannuksella?

HPK on todella kuumana. Lähestulkoon joukkue kuin joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa Kerhoa vastaan niin omassa kotihallissaan, kuin Rinkelinmäelläkin. Vain Jokerit on ainoana joukkueena onnistunut jättämään Kerhon pisteittä sitten viimeisen parin kuukauden. Viimeksi HPK on ajanut kotiareenassaan karille 12. lokakuuta Kärppiä vastaan.

Tepsi puolestaan ei ole totutussa vireessä. Tiedossa oli ettei Kanada-malja pysy Turussa ikuisesti, mutta menestykseen tottuneet turkulaiset ovat olleet erittäin pettyneitä playoffs-paikastaan taistelemaan joutuneeseen joukkueeseen. Tällä hetkellä miehet mustissa joutuvat katsomaan sarjataulukossa playoff-viivaa omaa sijoitustaan ylempää. Umpisurkeasti pelannutta Ilvestä lukuunottamatta Tepsin edellinen vierasvoitto on tasan kuukauden takaa.

Tulikuuma Kucharcik

HPK:n suurin syömähammas ei suinkaan ole viime otteluissa ollut Tommi Santalan johtama erinomainen ykkösketju. Kultakypärän Eero Somervuorelta napannut tsekkisentteri Tomas Kucharcik on pelannut kerrassaan fantastisesti siivittäen myös laiturinsa, Janne Laakkosen ja Jan Pardavyn, kovaan liitoon. Etenkin slovakialaisapu Pardavy on loistanut kuin halogeenilamppu tehden viidessä viimeisessä ottelussa kahdeksan (3+5) tehopistettä.

Kerhon pakistoon paluun tehnyt ruotsalaispuolustaja David Printz on toistaiseksi ollut vahvan joukkueen heikoin lenkki. Pitkään hyllyllä keikkunut Printz on kuitenkin kokoonpanoon palattuaan pelannut kohtalaisesti, mutta liian varoen. Rohkeutta ja itseluottamusta tarvitaan lisää, ja niitähän kasaantuu onnistumisten kautta.

Liukkautta kaivataan

Turkulaisten perinteinen vahvuus, leveä materiaali ja laaja hyökkäysarsenaali on tällä kaudella ollut kuin muisto vain. TPS on onnistunut viimeistelemään 30 ottelussa ainoastaan 76 osumaa. Vertailukohdaksi valittakoon illan vastustaja, HPK, joka on mässäillyt yhtä monessa pelissä 102 maalilla.

Vastuu maalinteosta on ollut vahvasti kultaranne Kai Nurmisen harteilla. Nurminen on joukkueensa ainoa yli 10 maalia viimeistellyt pelaaja. Kultakypärää Hämeenlinnassa kantaa kuitenkin Ville Vahalahti tehoilla 8+17. Pettymys hyökkäyspäässä on ollut etenkin Joni Lius, joka on saanut 11 syöttöpinnalleen seuraksi ainoastaan yhden täysosuman.

Puolustuspää TPS:llä on sarjasijoitukseen nähden erinomainen. Pakistoon tehdyistä hankinnoista Kimmo Peltosen taso tunnetaan Hämeenlinnassa hyvin. Valitettavasti viime kauden HPK-kippari loukkaantui lokakuun puolivälin paikkeilla Lahdessa ja oli peleistä sivuissa lähes kuukauden. Myös arvostelua osakseen saanut Sergei Yerkovich on osoittatunut kelpo vahvistukseksi nimenomaan puolustuspelissä.

Onko Tepsillä saumaa?

TPS:llä on omat mahdollisuutensa HPK:ta vastaan. Maalivahti Jason Elliott on kiistatta yksi liigan parhaista maalivahdeista etenkin ykköskiekkojen torjujana. Turkulaispuolustukselta vaaditaan tarkkutta nikkarivahdin jättämissä rebound-kiekoissa.

Kerho on tällä hetkellä mille tahansa joukkueelle vaikea pala varsinkin kotonaan. Pikkujoulutunnelmissa pelattavat ottelut ovat houkutelleet Rinkelinmäelle perinteisesti runsaslukuisen yleisöjoukon, joka pikkupienissään on saanut myös hulppean metakan aikaiseksi. Mikäli HPK:n pikkujoulutunnelma ei joukkueen sisällä ala liian aikaisin, isäntäjoukkue lähtee otteluun vahvana suosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle