Pudotuspelipaikan perässä

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa HPK ja TPS jatkavat kuuden pisteen otteluita lauantaina. Kerho yrittää surkean alkukauden jäljiltä tavoittaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle oikeuttavaa paikkaa. TPS sen sijaan siirtyisi voitolla lähemmäksi suoraa pudotuspelipaikkaa.

Kuntokäyrät

Harri Rindellin luotsaama ritariryhmä pääsi voittojen makuun ennen maaottelutaukoa, kun se kaatoi Kärpät Oulussa. Sen jälkeen voittoputki venyi neljään otteluun, kun ensin kaatui SaiPa ja sen jälkeen kahdesti JYP. Torstaina Kerho matkusti Tampereelle Tapparan vieraaksi, josta tuomisina oli voittoputken katkaissut tappio.

Turkulaiset ovat pelanneet viime aikoina paremmin vieraissa kuin kotona, vaikka edelliskierroksella heltisikin kotivoitto Bluesista. Sitä ennen TPS oli hävinnyt kotonaan KalPalle, mutta haki kuitenkin täyden pistesaaliin HIFK:lta ja Lukolta.


Järviseltä odotetaan tärkeitä koppeja.

Ratkaisun paikat

Hämeenlinnalaisten henkinen selkäranka on kasvanut ilmiömäisesti alkukauden jäljiltä. Yksi parantuneiden otteiden kulmakivistä on ollut tiivis viisikkopuolustus ja erinomainen maalivahtipeli. Mikko Tolvanen nousi ryminällä yhdeksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja antoi torjunnoillaan mahdollisuuden voittoon illasta toiseen, kunnes polvivamma katkaisi pelit tämän vuoden osalta.

Maalivahtipelissä piilee myös Kerhon kannalta suurin kysymys illan otteluun. Mestiksestä vauhtia hakeneelle Mika Järviselle on tarjolla suuret saappaat ja Hämeenlinnassa onkin ristitty kädet, ettei ne pyörähtäisi kassarin jaloissa. Tolvasen varjoon jääneellä Järvisellä on erinomainen mahdollisuus anastaa jo ennen kauden alkua pedattu ykköstorjujan paikka itselleen, mutta ilman nappisuoritusta Tolvasen etulyöntiasema pitää.

Erikoistilannepelaaminen on jälleen kerran voiton avain. TPS on koko liigan paras ylivoimajoukkue vieraskentällä. Se on tarvinnut ainoastaan neljä ja puoli minuuttia ylivoimaa yhtä maalia kohti. Isäntien alivoimapelaaminen on ollut kotikaukalossa liigan neljänneksi parasta, joten erikoistilanteet joutuvat lauantai-illassa todelliseen testiin.

Turkulaisten puolustus saapuu Hämeenlinnaan erittäin repaleisena. On mielenkiintoista nähdä kuinka toinen pelipäivä putkeen vaikuttaa joukkueen jaksamiseen ja kuinka kokoonpanoon nostetut nuoret pääsevät pelisysteemiin sisälle.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta loukkaantuneina ovat Mikko Tolvanen, Marek Zagrapan ja Juuso Honka. Flegmaattisesti esiintynyt Scott Barney ei edelleenkään mahtune pelaavaan kokoonpanoon.

Vierailijoilta puuttuu loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta Miika Huczkowski, Joni Tuominen, Timo Seppänen, Ryan Stone sekä Bluesia vastaan loukkaantunut Rasmus Ristolainen. Turkulaisten akuuttia pelaajapulaa helpottamaan tullee A-junioreista joko Johannes Lehto tai Niklas Friman. Kuumeillut Veli-Matti Vittasmäki pelaa todennäköisesti HPK:ta vastaan.

TPS:n maalia saattaa vartioida peräkkäisistä pelipäivistä johtuen Aleksis Ahlqvist, vaikka Marek Schwarzilla onkin allaan kaksi voittoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Plihal 5 3 8
2.Michal Birner 2 4 6
3.Ville Vahalahti 3 1 4
4.Marko Anttila 0 3 3
5.Tomas Mojzis 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle