Kolmas Yhteys

LIIGA / Ennakko
Parivaljakon ensimmäisessä kohtaamisessa turkulainen TPS yllätti ennakkosuosikki HPK:n, ja vei näin kotiedun mukanaan Turkuun. Seuraavassa pelissä HPK maksoi potut pottuina, tasoittaen otteluvoitot tilanteeseen 1-1. Nyt on kolmannen kohtaamisen aika.

Edellisessä Rinkelinmäen kohtaamisessa TPS puolusti erittäin kurinalaisesti, ja tylsytti näin hieman jännittäneen HPK:n hyökkäyksen. Kotijoukkue ei missään vaiheessa saanut peliään kunnolla auki - kiekkoa hallittiin, mutta sitä ei turkulaisten sitkeän muurin läpi maaliin saakka saatu Balastikin ainokaista lukuunottamatta siirrettyä.

TPS:n kantilta Rinkelinmäen ensimmäinen peli oli taktiikan ja kurinalaisuuden riemuvoitto. Mikkolan avausosuman jälkeen joukkue puolusti aidosti viisikkona, eikä linja murtunut paineen alla kuin kerran. Suuri osasyy glooriaan seisoi toki tolppien välissä - Teemu Lassila pelasi kelpo pelin.

Turussa jo hyökättiin

HPK:n saapuessa Elyseelle pelin luonne muuttui hieman. TPS pyrki hyökkäämään vapaammin, ja näin maalintekotilanteita avautui myös vierasjoukkueelle - HPK tasoitti otteluvoitot maalein 1-3.

Kolmannesta kohtaamisesta tulee varmasti eittämättä todella tiukka, pudotuspelimäinen ottelu. TPS on pitänyt "mitään emme ilmaiseksi anna" -asenteensa kiitettävästi, ja se tullee Hämeenlinnassa jatkumaan. Joukkue ei runkosarjan ajoittaisesta rämpimisestään huolimatta ole huono, sillä se vilisee vanhoja mestareita, vahvoja luonteita ja taitavia pelimiehiä. Kotitappio on siis luultavasti nollattu onnistuneesti.

Mitalijahdissa maalivahtipeli nousee arvoon arvaamattomaan - näin on ollut aina, ja näin on oleva. Kummassakin joukkueessa torjuva maalivahti on nuori ja lupaava kyky - Puurula kuitenkin tästä kaksikosta huomattavasti kokeneempana. Ensimmäisessä kohtaamisessa HPK-vahti Puurula hieman haparoi, kun taas toisessa oli Lassilan vuoro pelata alle oman tasonsa. Paineetta ei kuitenkaan kumpikaan vahti pääse pelaamaan; panokset nousevat peli peliltä.

Pelin kulun kannalta ensimmäinen maali tulee olemaan ratkaiseva, sillä se näyttää - ja samalla pakottaa - suunnan pelin luonteelle. Ennakkoasetelman mukaan, vierasjoukkue TPS: onnistuessa ensin, tulee HPK:n kiristä hikinen ja tuskainen. Jos taas avausosuman iskee kotijoukkue, on TPS:n avattava peliään etumatkan kiinnisaamiseksi. Tämä taas tietää vastahyökkäysmahdollisuuksia HPK:n kyvykkäälle hyökkäyskalustolle.

Numerot ovat tasan - ollaan taas lähtöruudussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle