Haaveet kaatuu?

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan ylivoimaisesti uudella piste-ennätyksellä vienyt Hämeenlinnan Pallokerho on yllättävässä asemassa. Torstaina Kerho on TPS:aa vastaan selkä seinää vasten - ainoastaan yhden tappion päässä kesälomasta.

HPK:ssa ei olla huolestuneita joukkueen tilanteesta. Kiekko on ollut joukkueen hallussa ja laukauksia on lähtenyt reippaasti turkulaisryhmää tiuhempaan tahtiin. Tosiasia kuitenkin on että laukausten olisi syytä mennä maaliinkin asti mikäli voitoista halutaan taistella.

Kerhon valmentaja Jukka Jalonen ei iltapäivällä tarjonnut mitään perinteisestä poikkeavaa konstia Palloseuran kaatoon.

- Ei olla missään tapauksessa luovutettu. Huomenna laitetaan kaikki peliin ja uskotaan että sarja jatkuu lauantaina, kertoi Jalonen.

Ritariryhmän pelistä ei juuri muuta ole puuttunut kuin terävyyttä hyökkäyspäässä. Etenkin tiistainen ottelu Turussa oli HPK:n viimeistelylle sysimusta. Laukaukset kimpoilivat jalkoihin ja ohi maalin. Oikeaan osoitteeseen toimitetut kudit jäivät sitten kaikki Lassilan suojuksiin.

Kurinalainen ja tehokas

Asemansa ottelusarjassa viisaasti tiedostanut TPS lähtee katkaisemaan ottelusarjaa vaikeaan paikkaan. Vaikka joukkue on aiheuttanut HPK:lle pudotuspeleissä jo kaksi kotitappiota, ei Rinkelinmäki ole koskaan liian helppo paikka pelata.

Tepsin ase on puolivälierissä ollut tarkka ja kurinalainen puolustuspeli. Virheitä on toki sattunut kovan paineen alla, mutta terävyys harvoissa maalipaikoissa on ollut puolustuspään virheitä vahvempi.

Turkulaisilla ei ole mitään syytä muuttaa yhtäkään yksityiskohtaa pelissään. Vaikka joukkueen ykkösketju onkin ollut todella hampaaton, ei muiden yhdistelmien onnistumisia ole syytä tappaa Nurmisen kadonneiden tehojen metsästykseen.

Puolustuspelin toimiessa ja ratkaisijoiden löytyessä ykkösketjun ulkopuolelta TPS:lla ei ole hätää. Mutta jos HPK saa maaliruiskut auki, vaaditaan pehmeästi pelanneelta ketjultakin playoffs-otteita.

Ketkä pelaavat?

Vielä iltapäivällä Jukka Jalosella oli selvä näkemys HPK:n kokoonpanosta huomisessa ottelussa. Liigan päättäjien päiden kääntyily on kuitenkin tuonut esiin sen verran mielenkiintoisen tilanteen, ettei valmentajallakaan ole enää havaintoa ketä peluuttaa.

- Katsotaan nyt sitten missä pelataan, ketä vastaan pelataan ja millä kokoonpanolla pelataan. Eihän tässä tiedä enää mistään mitään kun isot herrat päättävät. Mutta pingispallojahan tässä vaan näköjään ollaan, kommentoi Jalonen Antti Miettisen pelikiellon lyhentämistä ja pidentämistä.

HPK:n oli tarkoitus peluuttaa Miettistä tutussa ketjussa Tommi Santalan ja Eero Somervuoren paikalla. Kerho piti päiväharjoitustensa muina koostumuksina ketjuja Laakkonen-Kucharcik-Pardavy sekä Balastik-Kenig-Louhi. Yläkerrasta tullut käsky kuitenkin antoi Jaloselle uutta mietittävää.

- Päivällä treenattiin siinä uskossa, että Miettinen pelaa. Nyt ketjut ja muut menevät uusiksi, eikä tällä hetkellä ole mitään tietoa ketkä huomenna pelaa ja ketkä ei, ihmetteli Jalonen käytössään olevia miehiä.

Turun suunnalla ei vastaavia murheita ole mietittävänä. Joukkue esiintyy Rinkelinmäellä parhaalla kokoonpanollaan.

Mahdollisuus elää

Yksikään ottelusarja ei ole poikki ennen kuin se on katkaistu. Vanha viisaus on, että sarjan päättäminen on aina vaikeaa. TPS:n olisi kuitenkin tärkeää saada Kerho nurin mahdollisimman pian, sillä voitolla HPK saisi lisää vauhtia putkiinsa ja jälleen uuden mahdollisuuden.

Materiaaliltaan ylivertainen HPK ei saa helposti karistettua ennakkosuosikin taakkaa harteiltaan. Kolmesta voitostaan huolimatta nöyrästi pelanneet turkulaiset saapuvat haastajina Hämeenlinnaan torstainakin. Yllätysmahdollisuus on kuitenkin jo taakse jäänyttä elämää, eikä HPK varmasti halua vielä aloittaa lomailua.

Syvempää pohdintaa Kerhon taaperruksesta löytyy erillisestä kolumnista. Kuilun partaalla - mihin HPK katosi?

» Lähetä palautetta toimitukselle