Sekava Tappara-puolustus pörssikärkien testiin

LIIGA / Ennakko
Tapparan puolustus ei ole viime aikoina ollut ruodussa. Tiistaina sitä testaavat pistepörssin ykkönen ja maalipörssin kakkonen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kun HPK ja Tappara kohtasivat maaottelutauon kynnyksellä, molemmat joukkueet näyttivät lähes pysäyttämättömiltä. Tauon jälkeen molempien pistetahti on kuitenkin hiipunut. Kaksikosta pahemmin rämpinyt Tappara esittelee Hämeenlinnassa kaksinkertaisen olympiakävijän Alexander Bonsaksenin.

Vierasjoukkue Tapparaa on koeteltu kovalla kädellä maaottelutauon alkamisen jälkeen. Ennen maaottelutaukoa edeltänyttä HPK-peliä joukkue oli voittanut yhdeksän peliä perätysten. HPK voitti joukkueiden silloisen ottelun, minkä jälkeen Tappara on hävinnyt neljä seuraavaa Liiga-peliään varsinaisella peliajalla. Joukkoon mahtuu myös kaksi CHL-tappiota. Tappioputki on siis murheellisesti seitsemän ottelun mittainen.

Tappiollisissa otteluissaan Tappara ei ole kertaakaan tehnyt yli kahta maalia, ja maaliero noista otteluista on 11−28. Vaikka Tapparalla on ollut maalinteossa ongelmia, täytyy erityisesti joukkueen puolustajien parantaa peliään huomattavasti. Nimekkään puolustuksen kärkinimet ovat paikoin olleet pahasti vastustajan vietävissä myös voittoon päättyneissä otteluissa.

Sekavaa Tappara-puolustusta hämmentää lisää Tuukka Mäntylän lähtö KHL:ään. Mäntylä onkin ollut joukkueen ainoa kiitettävällä arvosanalla luutinut puolustaja.

Tilalle joukkue hankki norjalaisen 27-vuotiaan Alexander Bonsaksenin. Tilastojen valossa Bonsaksen ei pysty Mäntylän roolia täysin paikkaamaan. Vaikka Bonsaksen on pelannut kahdesti olympialaisissa, on hän hankkinut suurimmat kannuksensa Ruotsissa ja Norjassa. SHL:ssä Bonsaksen on pelannut 134 ottelua, joissa hän teki 9 tehopistettä. Norjassa 225 ottelussa syntyi 69 tehopistettä.

Tärkeintä Tappara-puolustajille olisi tällä hetkellä päästä kunnialla läpi vastustajan karvauksen ja saada kiekko hyökkääjän lapaan. Tehtävä ei ole helppo, sillä etenkin pistepörssin kärki, HPK:n Jesse Saarinen on riistänyt vastustajilta kiekkoja ärhäkkäästi.

Loukkaantumiset sekoittavat Kerhon ketjuja

Myös HPK:n suhdanne kääntyi tauon jälkeen alas. Viidestä tauon jälkeisestä ottelusta joukkue on hävinnyt kolme ja voittanut kaksi. Viimeisimmässä ottelussaan HPK kukisti SaiPan voittolaukausten jälkeen. HPK johti ottelua pitkään kahdella maalilla, mutta SaiPa kiri tasoihin.

− Lauantaina paransimme omaa esiintymistämme, ja samaa trendiä pyrimme jatkamaan, joukkueen apuvalmentaja Vesa Viitakoski sanoi.

HPK:ta ovat vaivanneet loukkaantumiset. Ilves-ottelussa kovan taklauksen jälkeen sivuun siirtynyt Heikki Liedes ei pelaa. Ossi-Petteri Grönholm puolestaan menee magneettikuvauksiin tiistaina. Mukaan harjoittelemaan ovat päässeet A-nuorista nostetut Santeri Vuoti ja Patrik Virta sekä ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen maanantaina harjoitellut Saku Salminen.

− Nyt oli jäillä jopa pari ylimääräistä, mutta pelipäivän aamuna näkee, ketkä pelaavat. Pakistossa on eniten poissaoloja. Antti Bruun pystyy näillä näkymin pelaamaan, Viitakoski kertoi.

Seuraa Heitä

Zach Hamill #29 |

Keskushyökkääjä

Hamill havittelee jo maalipörssin kärkipaikkaa. Laituri ottaa kuitenkin joskus itsekkäitäkin jäähyjä, mikäli kaikki ei suju suunnitelmien mukaan.

Alexander Bonsaksen #47 | Frisk Asker

Puolustaja

Bonsaksenilta odotetaan varmasti oman pään pitämistä puhtaana. Norjassa on sujunut, mutta onko Liigan vauhti liikaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle