Nolla plus nolla on nolla

LIIGA / Ennakko
Pahoissa maalinteko-ongelmissa painiskelevat HPK ja Tappara yrittävät molemmat laittaa verkot tötterölle lauantai-illan ottelussa. Pelin viihdyttävyyden kannalta olisi tärkeää, että joukkueet vihdoin maalinteossa onnistuisivat.

Viime kevään kulta- ja pronssimitalistijoukkueet ovat vajoneet syvälle murheen alhoon, kun kumpainenkaan ei ole saanut maaleja sitten tuurillakaan. Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossakin kertovat ettei peli ole kulkenut edelliskauden malliin.


Ja tulosvetoon lukemiksi 0-0...

Myös kolmen viikon takainen hämäläisten keskinäinen kohtaaminen Hakametsässä kertoi omaa kieltään, missä kummallakin ryhmällä klikkaa pahiten. Silloin tuloksena oli 0-2-voitto HPK:lle, ja molemmat osumat syntyivät pikemminkin tuurilla kuin taidolla.

Merkkejä paremmasta ei juuri tällä hetkellä ole, sillä molempien saldo edellisistä viidestä ottelusta on vaivaiset kaksi pistettä eivätkä pelillisetkään otteet ole kovin kummoisia olleet.

Maalintekijä, maalintekijä, liigapomonne odottaa teitä neuvonnassa

Sekä HPK:lta että Tapparalta ovat hukassa maalit ja sitä myöden tietysti myös maalintekijät. Kummassakin ryhmässä toki on yllin kyllin pelimiehiä, joilla olisi potentiaalia naputella koviakin pistesaldoja. Tähän mennessä monet kokeneet ja kaiken läpikäyneet huippuhyökkääjät ovat takoneet pelistä toiseen nollatehoja.

Stefan Öhman, Petri Varis, Janne Ojanen. Tomas Kucharcik, Anders Burström, Jyrki Louhi. Siinä vain muutama nimi, joilta on jatkossa lupa odottaa paljon parempaa. Epäonnistujia ja alisuorittajia on molemmissa hämäläisjoukkueissa enemmän kuin ohjesääntö antaa luvan. Sarja on toki vielä aivan alkutekijöissään, mutta kovin kauan ei kumpikaan joukkueista enää voi tuskailla vastaavalla tavalla.

HPK sai torstaina vihdoin riveihinsä Vladimir Vujtekin, ja vaikutus oli monellakin tapaa positiivinen – vaikka se ei vielä maalinteossa näkynytkään. Oikealta vaikuttavat ketjukoostumukset löytyivät ja Vujtek pystyi omalla panoksellaan nostamaan Janne Laakkosen ja Kucharcikin suoritustasoa.

Tapparan ykkösnimenä taas on Janne Ojanen, joka pääsi Ilvestä vastaan ohjaamalla osumallaan taas pisteen lähemmäksi 600 pinnan rajaa. Ojanen ja Kucharcik olivat viime kaudella aivan liigan keskushyökkääjäkaartin eliittiä, nyt molemmat pelaavat kuin ensimmäistä kauttaan liigassa olevat junnut. Tapparan kannalta olisi toivottavaa, että joukkueen kapteeni ja ykkössentteri löytäisi takaisin omalle tasolleen nopeasti.

Mitä sitten on joukkueiden kohtaamiselta lupa odottaa? Viime kevään viidenteen otteluun edennyt tasainen ja erittäin tiukka välieräsarja on yhä varmasti muistissa. HPK:n ja Tapparan ottelut ovat muutenkin olleet viime kausina hyviä vääntöjä, joissa voittaja on aina joutunut tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen. Mikäli tuloksena on maaliton tasapeli, niin joku voisi tulla herättämään allekirjoittaneen siinä puoli kahdeksan maissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle