Vujtek tekee paluun

LIIGA / Ennakko
Suurissa maalintekovaikeuksissa painiva HPK jatkaa sarjaansa torstaina Lahden Pelicansia vastaan. Yleisöä hallissa nähtäneen heikoista tuloksista huolimatta, sillä ritaripaidassa nähdään viimein joukkueen kirkkain tähti, Vladimir Vujtek.

Vujtekin paluuta on odotettu Hämeenlinnassa kuin 5-vuotias Ville joulupukkia aattoiltana. Vihdoin tsekkitähti pukee toissakaudesta tutun asun ylleen ja astuu kaukaloon. Taitavalle hyökkääjälle on luvassa toissa kaudelta tutut ketjukaverit, Tomas Kucharcik sekä Janne Laakkonen. Taitavan maanmiehen paluu helpottanee myös tehottomuudesta kärsineen Kucharcikin kipsin murtamista.

Kipsissä on ollut muitakin pelaajia kuin Kucharcik. Kauden 12 ottelussa HPK on tehnyt 27 maalia ja jäänyt peräti neljästi nollille. Valmentaja Jukka Jalonen ei kuitenkaan suostu vielä painamaan paniikkinappulaa.

- Niinkuin moni on varmasti nähnyt, ei olla pelattu huonoja otteluita. Oikeastaan ainoa ongelma on ollut maalinteko. Tahtoa ja asennetta on, mutta äijät ovat olleet kipsissä. Ja se kipsi murtuu vain onnistumisella, manaili Jalonen harmittavia epäonnistumisia.

Valmentajan työtaakka kasvaa kun joukkueessa on näinkin merkittäviä ongelmia. Jalonen on kuitenkin ottanut tilanteen rauhallisesti, eikä ole joutunut turvautumaan suurempiin poppakonsteihin.

- Ei ole ollut syytä mihinkään ihmeellisiin toimenpiteisiin. Ketjuja joudutaan muokkaamaan, mutta se ei saa olla itse tarkoitus. Pitää nyt löytää niitä kavereita, jotka laittavat paikoista sisään ja helpottavat muidenkin pelaamista. Välillä on puitu pehmeämmin, välillä kovemmin. Videolta käyty läpi pelejä - ihan perustoimia.

Potentiaalisia kipsinmurtajia on uusien ketjujen muodossa haettu jälleen esiin. Kakkosketjun keskelle on nostettu taitava Max Kenig, joka saa rinnalleen laituriksi palaavan Jukka Voutilaisen sekä Tony Virran. Kolmosketjussa Anders Burströmin laidoilla hyökkäävät Hannu Väisänen sekä Jyrki Louhi. Nelosessa nähdään Juhamatti Yli-Junnila, Juha-Pekka Loikas sekä Mika Skyttä.

Keskiviikon harjoitusten jälkeen HPK lähtee otteluun luottavaisin mielin. Jalosen mukaan treeneissä hehkui jälleen joukkueen vahva tsemppi ja yrittäminen. Yrityksen olisi kuitenkin korkea aika muuttua tuloksiksi.

- En ole missään tapauksessa huolissani. Joku saattaa tuijottaa pelkkiä tuloksia, ja ne ovat olleet meidän kannaltamme huonoja. Valmentajana kuitenkin yritän katsella koko kuvaa, ja siinä näkyy paljon hyvää meidän pelissämme. Oikeastaan parempi tuuri voi kääntää koko suunnan.

Pelicans jumbona tasaisessa sarjassa

Lahden ylpeys Pelicans on pudonnut sarjataulukon viimeiselle sijalle. Kymmenennelle paikalle ja playoffs-taistoon on kuitenkin matkaa vain neljä pistettä. Pelicans on pystynyt ottamaan vasta kaksi voittoa, joista molemmat kotikaukalossaan. Vieraista ainoa piste on tasapeli Ilvestä vastaan.

Jos Hämeenlinnassa on murehdittu maalinteon vaikeutta, ei se ole ollut lahtelaisillekaan helppoa. Joukkue on saanut 12 ottelussa aikaiseksi yhden osuman vähemmän kuin HPK, joka tarkoittaa 26 tehtyä maalia. Oma pää on Pelicansilla vuotanut lähes seulan lailla. Joukkueelle on tehty 44 osumaa. Tätä lukemaa "pääsee" edes lähelle vain JYP, joka on sentään itse onnistunut maalinteossa.

Kovalla kohinalla Lahteen hankittu Shayne Toporowski on ollut pettymys. Topper on pystynyt tehoihin 2+3, jotka oikeuttavat pussileukojen sisäisessä pistetilastossa kolmanteen sijaan Jari Kauppilan ja Jani Keinäsen jälkeen.

HPK:ta vastaan Pelicansin maalivahdilla on mahdollisuus nousta sankarin rooliin. Ritarit ovat tehneet vastustajan veskarista kolmen tähden pelaajan kerta toisensa jälkeen. Ottelu ratkenneekin jälleen vierasjoukkueen maalin edessä. Joko HPK latoo siellä voittoon tarvittavat osumat, tai jättää latomatta jolloin pisteet matkaavat Lahteen.

Torstai-illan piristys

Vaikka Pelicans on tämänkin illan jälkeen nähtävissä Rinkelinmäellä vielä runkosarjan aikana kolmesti, kannattaa kynnelle kykenevien hankkiutua katsomoon pelkästään Vujtekin takia. Maaginen tsekki ei varmasti ole vielä parhaimmillaan, mutta HPK:n suurimman tähden paluu lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen on näkemisen arvoinen tapaus.

- Ollaan haettu oikeita pelaajia oikeisiin rooleihin. Toivottavasti äijät onnistuvat murtamaan kipsinsä henkilökohtaisella tasolla. Samalla helpottuu koko joukkueen peli, kertoi Jukka Jalonen pelaajien roolituksesta.

Mikäli kipsi murtuu, HPK on ottelussa erittäin vahvoilla. Nollalla tehdyllä maalilla puolestaan on harvoin voittoa juhlittu.

HPK:n kokoonpano:

1.kenttä

Janne Laakkonen - Tomas Kucharcik - Vladimir Vujtek

Tuomas Eskelinen - Teemu Aalto

2.kenttä

Jukka Voutilainen - Max Kenig - Tony Virta

Marko Tuulola - Tuukka Mäkelä

3.kenttä

Jyrki Louhi - Anders Burström - Hannu Väisänen

Vladimir Sicak - Tuomas Immonen

4.kenttä

Juha-Pekka Loikas - Juhamatti Yli-Junnila - Mika Skyttä

13.h. Olli Sillanpää - Aki Heino

Maalissa

Robbie Tallas

» Lähetä palautetta toimitukselle