Vastakkaiset suunnat

LIIGA / Ennakko
Toisella saldona yhdeksäntoista peräkkäistä tappiotonta ottelua, toisella puolestaan kahdeksan tappiota putkeen. Sijoitukset liigan sarjataulukon ääripäissä, toinen mestarisuosikki, toinen vaarassa pudota jumbosijalle. Vai onko kaikki sittenkään niin selvää?

Yksi putki katkesi, toinen jatkuu

Rinkelinmäellä HPK ja Pelicans ottavat toisistaan mittaa kauden seitsemännessä paikallispelissä. Ennusmerkit kertoilevat selvästä ja helposta kotijoukkueen voitosta, mutta pisteet jaetaan kuitenkin vasta ottelun lopputuloksen perusteella. Pitkän voittoputken aikana HPK-pelaajien asenne ei aina ole ollut kohdallaan, mutta rutiinivoittoja on silti tipahtanut tilille. Tiistaina puolivaloilla pelaaminen ei kuitenkaan enää riittänyt, joten siinä on Pelicansin mahdollisuus.

Kotijoukkueen ennätyksellinen voittoputki katkesi tiistaina Tampereella, kun HPK heikon suorituksen jälkeen jäi tasapeliin Tapparaa vastaan. Tilastoihin jäi silti kahdentoista peräkkäisen voittopelin putki, jolla Kerho sivusi TPS:n hallussa ollutta SM-liigan ennätystä. Torstaina hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus ottaa yksi ennätys haltuunsa, sillä tappion välttäminen Pelicansia vastaan tietäisi tappiottomien otteluiden putken jatkumista peräti kahdenkymmenen pelin pituiseksi. Tällä hetkellä HPK sivuaa ennätystä, mutta torstain jälkeen ennätys saattaa olla yksin joukkueen käsissä.

Balastik ja Strbak – priimatavaraa

HPK:n riveissä debyyttinsä tekee Tsekin maajoukkuehyökkääjä Jaroslav Balastik. Pallokerhon jo ennestäänkin erittäin vahva hyökkäyskalusto saa siis vielä yhden kovan vahvistuksen. Mielenkiinto kohdistuukin siihen minkälaiset ketjukoostumukset HPK-luotsi Jukka Jalonen kasaa Pelicansia vastaan. Tomas Kucharcikin johtama kakkosketju on viime peleissä ollut erittäin hyvässä vireessä, joten Balastik saattaa joutua totuttelemaan SM-liigan peleihin ensialkuun kolmosketjussa.

Mikäli Balastik onnistuu likimainkin yhtä hyvin kuin toinen uusvahvistus, Martin Strbak, niin HPK-fanien riemunkiljahdukset täyttänevät Rinkelinmäen. Slovakian joukkueessa viime keväänä maailmanmestaruuden voittanut Strbak on kerännyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa kuusi pistettä, mutta vielä suurempi saavutus löytyy tehotilastojen puolelta. Lukema +15 koostuu kuudestatoista plussasta ja yhdestä miinuksesta, Strbak on vakuuttanut niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

Pelikaanin siivet eivät kanna enää

Pelicansin tilanne näyttää synkältä, erittäin synkältä. Kahdeksan peräkkäistä tappiota, tosin kertaalleen vasta jatkoajalla, joten yksi piste sentään on tarttunut haaviin. Joukkueen kirkkain, ja ehkä ainoa, tähti Jari Kauppila lähti keikkailemaan HIFK:n punapaitaan ja ainakin Toni Mäkiaho on myös suuntaamassa pois Suomen Chicagosta. Pallokerhon miesten suursuosikki Jan Latvala sentään ilahduttaa lahtelaisia läsnäolollaan loppukaudenkin ajan.

Pelikaanien materiaali ei siltikään ole aivan yhtä kapea kuin vaikkapa Ilveksellä. Silti suoritukset ovat viime aikoina olleet todella heikkoja ja peliään selvästi skarpannut Ilves on enää kuuden pisteen päässä. Asenteen on pakko korjautua hyvin pikaisesti, sillä nähdyn kaltaista pussileukalaumaa ei juuri huvita katsella. Asennemuutoksen tulisi lähteä liikkeelle valmennusjohdosta, joka on toistaiseksi keskittynyt pikemminkin surkuttelemaan kohtaloaan pelaajien jättäessä joukkueen.

HPK:ta vastaan Pelicansista suureen rooliin odotellaan jälleen kaksikkoa Toni Saarinen & Jani Keinänen. Hämeenlinnalaislähtöiset serkukset ovat lähes aina onnistuneet Kerhoa vastaan ja nyt jos koska heiltä kaivattaisiin nappipeliä. Mielenkiintoista on myös nähdä millaisen vastaanoton hämeenlinnalaisuuttaan häpeävä kaksikko saa kotiyleisöltä.

Kaikki puhuu HPK:n puolesta, paitsi asenne

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on vain reilun viikon takaa, sillä viime tiistaina HPK kävi hakemassa pisteet Lahdesta puhtaalla 0-4-voitolla. Muutenkin kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet HPK-merkkisiä. Peräti kolmessa kuudesta pelistä ollaan menty jatkoajalle ja tuloksena on ollut niin Pelicansin kuin HPK:nkin voitot sekä yksi tasapeli. Muut kolme kohtaamista ovat päättyneet Kerhon voittoihin.

Onko tuloksena siis murskavoitto HPK:lle vaiko kenties kahden heikolla asenteella pelailevan joukkueen murhenäytelmä pienin maaliluvuin? Toivoa sopii, että molemmat ryhmät ilmestyvät Rinkelinmäen kaukaloon täysin paukuin ladattuna. Kerholle tiistain löysäilytasapeli Tapparaa vastaan toimi toivottavasti herätyksenä ja Pelikaanien soisi heräävän ihan muuten vaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle