HPK:lla kiusanteon paikka

LIIGA / Ennakko
Perjantaina Hämeenlinnassa pelattava HPK-Pelicans on kotijoukkueelle merkityksetön ottelu. Vierailijoille porkkanana on mahdollisuus taistella runkosarjan voitosta. Viime aikoina lahtelaiset ovat olleet mahtavassa vireessä kotijoukkueen kerätessä pelkkiä tappioita.

Kuntokäyrät

Lahden ylpeys Pelicans on voittanut viimeiset neljä otteluaan. Helmikuun lopussa pistetili karttui HIFK:n kustannuksella. Maaliskuun puolella lahtelaisten vireen ovat saaneet tuntea Jokerit, Ässät ja JYP. Huomionarvoista voitoissa on ollut, että Pelicans on tehnyt neljässä ottelussa peräti 23 maalia. Omiinkin on mennyt 12 maalia, mutta mikäli tekee keskimäärin kuusi maalia ottelussa, niin voittoja tulee löysemmälläkin puolustamisella.

Kotijoukkue HPK taas on hävinnyt viisi viimeisintä otteluaan. Tiistaina KalPa kävi antamassa ritaripaidoille isän kädestä latomalla peräti kahdeksan maalia kotijoukkueen verkkoon. Ei ihme, että HPK:n valmentaja Timo Lehkonen kyseli ottelun jälkeen pelaajiensa ammattiylpeyden perään.

Ratkaisun paikat

Ottaen huomioon joukkueiden lähtökohdat ennen peliä, on ottelussa vain yksi voittajasuosikki. Pelicans taistelee vielä tosissaan runkosarjan voitosta. HPK:lla panoksena on lähinnä ammattiylpeys. Osalla kerhopelaajista voisi motivaattorina kuvitella toimivan myös ensi kauden sopimusneuvottelut. Nyt on viimeinen hetki antaa näyttöjä. Toisaalta HPK:lla ei ainakaan ole minkäänlaisia paineita ennen ottelua, joten rentouden löytäminen pelisuoritukseen ei pitäisi olla ongelma.

HPK:n kannalta on ratkaisevaa, kuinka se saa pysäytettyä Pelicansin nimekkään ja tällä hetkellä ilmiliekeissä olevan hyökkäyskaluston. Valmentaja Timo Lehkosen mukaan puolustuspeli ja jäähyjen välttäminen korostuvat Pelicansia vastaan.

– Puolustaminen on ykkösasiamme ja meidän täytyy olla jäähyboksista pois. Silloin meillä on mahdollisuus voittaa. Kyllä me tasakentällisin pystymme hyvin kiusaa tekemään, mutta jos tulee paljon jäähyjä, niin sitten olemme kusessa, paaluttaa Lehkonen

Vierailijat taas eivät saa sortua kotijoukkueen aliarvioimiseen. Mikäli turkoosipaitojen luotsi Kai Suikkanen onnistuu motivoimaan joukkueensa otteluun, on oranssinutuilla edessään todella hikinen iltapuhde.


Mikko Tolvanen joutunee kovaan kiekkosateeseen.

Kokoonpanot

HPK:lta on sivussa pelikieltoa kärsivä hyökkääjä Kari Sihvonen ja toipilaana oleva Juuso Honka. Lisäksi hyökkääjät Teemu Rautiainen, Otto Paajanen ja Jaakko Turtiainen sekä puolustaja Lauri Kärmeniemi pelaavat pudotuspelejä A-junioreissa. Maalia Pelicans-ottelussa vartioi Mikko Tolvanen.

Pelicansilta loukkaantuneena on edelleen puolustaja Aaron Brocklehurst. Uutena miehenä sairastuvalle liittyy hyökkääjä Tommi Paakkolanvaara, joka on sivussa ainakin HPK:ta vastaan. Myöskään maalivahti Niko Hovinen ei ole vielä pelikunnossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Janne Kolehmainen 3 0 3
2.Esa Lehikoinen 0 2 2
3.Tuukka Mäkelä 0 2 2
4.Marko Luomala 1 1 2
5.Niko Nieminen 0 2 2
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 4 7 11
2.Radek Smolenak 3 4 7
3.Justin Hodgman 2 5 7
4.Vili Sopanen 3 4 7
5.Ilkka Pikkarainen 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle