HPK hakee revanssia

LIIGA / Ennakko
HPK ja Pelicans iskevät yhteen vain reilun viikon tauon jälkeen, viikko sitten lauantaina pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 4-4. Neljä peräkkäistä tasuria tahkonnut HPK hakee korvausta Lahteen jättämälle pisteelleen, kun taas vierailla on allaan erinomainen kotivoitto Tapparasta.

Pallokerhon tasapelisarjaan mahtuu kovasti erilaisia otteluita. Bluesia vastaan peli aaltoili puolesta toiseen ja loppujen lopuksi espoolaiset kuittasivat jatkoajalla lisäpisteen. Ilvestä vastaan HPK oli unessa kaksi erää ja heräsi vasta jäätyään tappiolle. Toista tamperelaista kilpakumppania, Tapparaa, vastaan Kerho pelasikin ehkä kauden parhaan pelinsä.

Meillä on alla hieman vaihtelevia pelejä. Tappara-peli oli kauden parasta, Bluesiakin vastaan pelattiin suht ehjä ottelu, kun taas Ilvestä vastaan kaksi erää oli todella aneemista peliä, kertoi HPK:n kakkosvalmentaja Timo Lehkonen.

Putken aloittikin ottelu Lahdessa, jolloin HPK hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti, mutta kaatui tyhmiin puolustuspään virheisiin. Tuosta ottelusta hämeenlinnalaisille ei jäänyt kovin mukavia mielikuvia ja nyt Pelicans saattaakin kokea kovan koston, mikäli HPK saa ketsuppipullon korkin auki.

- Meille jäi paljon hampaankoloon siitä ottelusta. Maalipaikat olivat meille silloin 27-13, mutta tuloksena oli sitten 4-4-tasuri. Nyt meillä on selvästi revanssin paikka omassa kotiottelussamme, Lehkonen kommentoi.

HPK:n kokoonpano on vielä hieman hämärän peitossa johtuen Janne Laakkosen jalkavammasta. Kaksi ensimmäistä ketjua jatkavat edellisistä peleistä tutuissa koostumuksissa, Kiekko-Vantaan hyökkääjä Teemu Kuusisto jatkaa testiperiodiaan vielä tiistain ajan HPK:n kakkosketjussa.

Puolustuspäässä ainoa muutos on Tuomas Immosen paluu kokoonpanoon seitsemänneksi pakiksi, tilaa tekee heikosti pelannut David Printz. Kerhon maalinsuulla seisoo itseoikeutetusti Joni Puurula, joka pelasi viime viikon otteluissa erinomaisesti.

Pelicansin leirissä on loukkaantumisihuolia. Hyökkäyspelin maestro Jari Kauppila satutti nivusensa Tappara-ottelussa ja on sivussa tiistain pelistä. Joonas Jääskeläisen odotetaan palaavaan kaukaloon, mutta puolustajat Lindström ja Reimari lienevät sivussa. Varsinkin Kauppilan poissaolon on pakko tuntua Kaanien melko kapeassa hyökkäysmateriaalissa.

Sarjan alussa kontannut Pelicans on sittemmin lähtenyt hyvään ryhtiliikkeeseen, huipennuksen voitto Tapparasta. Peli on parantunut, mutta yhä liian paljon vastuuta on maalivahtien harteilla. Lahtelaisten maalinteko on tökkinyt sen verran pahoin, että joko Kuivalaisen tai Rämön täytyy pelata huippuottelu, jotta Pelicansille pisteitä tulisi.

Tiistai-illan ottelusta on odotettavissa tiukkaa puolustustaistelua Pelicansin osalta, HPK:n keskittyessä tuon muurin murtamiseen. Lahtelaisten mahdollisuudet nojaavat vahvassa maalivahtipelissä, vastahyökkäyksissä sekä erikoistilanteissa. HPK:n kohdalla odotellaan yhä hyökkäyspelin lukon aukeamista, maalipaikkoja on riittänyt yllin kyllin, mutta maalit ovat jääneet viimeistelemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle