HPK isännöi parhaalla mahdollisella kokoonpanolla

LIIGA / Ennakko
HPK ja Kärpät eivät pelaa vastakkain, mutta Craig Schira kohtaa vanhan seuransa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan kaksipäiväinen harjoitusturnaus on mestaripainotteinen. Isäntäjoukkue HPK:n vieraaksi saapuvat Mestis-mestari Jukurit, Liigan ykkönen Kärpät sekä CHL:n voittanut Luleå HF.

Ruotsalaisvieraiden kokoonpanossa on suomalaisille tuttuja nimiä kuten edelliskesänäkin Hämeenlinnassa harjoitusturnauksessa, tuolloin KHL-joukkue Jugrassa pelannut, Toni Rajala ja niin ikään KHL:ssä viime kaudella kiekkoillut puolustaja Ilari Melart. Suomalaistrion täydentää toisen kautensa Luulajassa aloittava Lennart Petrell.

Hämeenlinnalaisittain kenties mielenkiintoisin nimi ruotsalaisjoukkueen kokoonpanossa ei kuitenkaan ole suomalainen.

− Kiva nähdä kuinka Craig Schira vetää vastustajan paidassa, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen totesi kahden edelliskauden ykköspakistaan.

Buuataanko Aaltoselle?

Kärppien runko on Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin poistumisesta huolimatta pysynyt hyvin kasassa. Kaksikon tilalle Kärpät on hankkinut kaksi nuorta hyökkääjää, Juuso Ikosen ja Miro Aaltosen, joista jälkimmäisen oletettiin olevan HPK:n pelaaja alkavalla kaudella, mutta toisin kävi. Nähtäväksi jää muistuttaako hämeenlinnalaisyleisö Aaltosta "ohareista".

Aaltonen ja Ikonen pelasivat tiistaina pirteästi yhdessä Ässistä siirtyneen tehosentteri Mika Niemen ketjussa. Sportia vastaan Aaltonen pelasi laidassa, KalPaa vastaan sentterinä.

Kärppien maalivahti Iiro Tarkki on kuukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, joten Hämeenlinnassa maalivahtikaksikkona on Sami Aittokallio-Sami Väliharju.

Tarkki loukkaantui tiistain Sport-kamppailussa Vaasassa. Kyseisessä ottelussa Kärpät ehti olla jo kahden maalin takaa-ajossa, mutta nousi lopulta 3−2-jatkoaikavoittoon. Voittomaalin iski viime vuoden tehoketjusta ainoana Kärppiin jäänyt Julius Junttila. Muut Kärppien maalit tiistaina tekivät viime kevään pudotuspelien tehopakki Arto Laatikainen sekä Saku Mäenalanen.

– Pelattavien otteluiden lisäksi katselemme pelejä läpi videolta ja teemme pelitavallisesti valmistavaa työtä, jotta pääsisimme joukkueena niin sanotusti samalle sivulle ennen kauden alkua, kommentoi Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki seuransa verkkosivuilla ennen Sport-ottelua.

Kärpät saa turnaukseen mukaansa myös aiemmista otteluista poissa Lake Placidin nuorten maajoukkueturnauksen takia poissaolleet Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven.

Jukurit esittelee puolustajahankintansa 

Jukurit teki turnauksen alla kovan hankinnan puolustukseensa, kun lähes tuhannen Liiga-ottelun veteraani Marko Kauppinen palasi kasvattiseuraansa. Jukureiden penkin takana ohjeita jakaa Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Antti Pennanen.

Seuralla on nyt sopimukset seitsemän puolustajan, 14 hyökkääjän ja yhden maalivahdin kanssa. Turnauksen alla pidetyssä tiedotustilanteessa pelaajahankinnoista vastaava Tommi Kerttula kertoi, että maalivahtiosastolle on tulossa vielä täydennystä ennen kauden alkua. Turnauksessa maalilla esiintyvät 21-vuotias sopimusmaalivahti Juhana Aho sekä JYP-Akatemiasta Kärpät-otteluun lainattu Dennis Saikkonen

Jukurit on turnaukseen osallistuvista joukkueista ainoa, jolla ei ole vielä ainuttakaan harjoitusottelua alla.

Ensin parasta pöytään, sitten kierrätetään

Kärpät ja Jukurit ottavat turnauksessa ensimmäisenä yhteen. Torstain toisessa ottelussa isäntäjoukkue saa ottaa mittaa Luleå HF:stä.

− Euroopan huippujoukkue tulee vastaan ja näemme missä mennään. Todella hyvä mittari. Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lähdemme siihen kamppailemaan. Taisteleva ilme on tärkein, Arvonen kertoi.

Kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa ainoastaan puolustajat Henrik Forsberg ja Joni Tuulola. Molempien odotetaan kuitenkin olevan pelikuntoisia Liigan runkosarjan alkuun mennessä.

HPK marssittaa kotiyleisön eteen kaksi kokenutta kasvattiaan. Kapteeni Riku Hahl ja varakapteeni Antti Miettinen pelaavat ensimmäistä kertaa yhdessä HPK:ssa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Esittelyssä kiekollinen taituri ja suoraviivainen jantteri

Kotimaisten hankintojen lisäksi HPK oli aktiivisena myös Pohjois-Amerikan markkinoilla. Ensimmäisessä ottelussa kokoonpanossa ovat myös hyökkääjät Patrick Holland ja Peter LeBlanc.

− He ovat vähän erityylisiä pelaajia. Holland on kiekollinen ja hyvin luisteleva pelaaja. LeBlanc on suoraviivaisempi jantteri, joka menee suoraviivaisesti maalin eteen, Arvonen kuvaili.

 Annetaan heillekin aikaa. Mitään isoja analyysejä ei voi tehdä. Kulttuuriero on heille vielä aikamoinen.

Molemmat ulkomaalaiset ovat harjoitelleet ja pelanneet Hahlin sentteröimän ketjun laidoilla. Perjantain otteluun Jukureita vastaan kokoonpanoon tulee varmuudella muutoksia.

− Meillä on lähes viisi kentällistä miehiä ja nuoremmat pääsevät vauhtiin Jukurit-pelissä, Arvonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle