Vahvistuneet pikkuseurat vastakkain

LIIGA / Ennakko
Sekä Raumalla että Hämeenlinnassa ollaan laitettu liigan pienimpien paikkakuntien resurssit käyttöön ja joukkueita on vahvistettu tammikuun aikana. Lukko on kuitenkin juuttunut tiukkaan taistoon pudotuspeliviivalla eivätkä viime pelien kompuroivat otteet ole helpottaneet tilannetta. HPK sen sijaan on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä ja muikeaa paikkaa sarjakärjessä vahvistaa ennätyksellinen 20 ottelun tappioton putki.

Rinkelinmäellä kohtaavat kovat hyökkäysvitjat, sillä molemmilta joukkueilta löytyy kahdesta ensimmäisestä ketjustaan pistenikkareita joka lähtöön. Lukon ykkönen rakentuu uushankintojen, Robert Kronin ja Markku Tähtisen, ympärille ja kolmikon täydentää peruslukkolainen Pasi Saarela – ketju vastasti Lukon ainokaisesta torstaina Raumalla. HPK:n ykkönen on puolestaan takerrellut viime aikoina, kun Eero Somervuori on vaipunut varjojen maille ja Antti Miettisenkin pelistä on kadonnut terävin kärki.

Kerhon kakkosketjussa debytoi Pelicansia vastaan Tsekin maajoukkuemies Jaroslav Balastik. Tsekki jätti kuitenkin itsestään kovin vaisun kuvan, mutta samaa harmaata massaa oli koko HPK-joukkue heikkotasoisessa pakkopullapelissä. Kolmosketjuun alennettu Janne Laakkonen ei pelannut tuttujen ketjukaveriensa kanssa kuin kaksi vaihtoa, mutta ehti värkkäämään maalin pelin loppuhetkillä – kutsu takaisin Kucharcikin ja Pardavyn ketjuun saattaa tulla lauantainakin, mikäli tsekkoslovakialaisketju ei toimi.

Ennätysputki ei tarkoita loistopeliä

Lukko on joutunut kolmasti peräkkäin poistumaan kaukalosta 2-1-tappiolukemat niskassaan, tosin kahdella viimeisellä kerralla saldoksi on jäänyt kuitenkin lohdutuspiste jatkoajalle asti selviämisestä. Maalihanat ovat kuitenkin pahasti tukossa ja Rinkelinmäki ei ole välttämättä ideaali paikka niiden availemiseen. Kerholla kasassa on tosiaankin aiemminkin jo mainitut 20 peräkkäistä tappiotonta ottelua, tästä huolimatta pelin taso on laskenut koko ajan kuin lehmän häntä. Pohjanoteerauksena puolihuolimattomasti kasaan räävitty voitto Pelicansista, joten isäntienkään vire ei ole missään nimessä optimaalinen.

HPK:n maalilla pelivuorossa on Joni Puurula ja Kerho-vahtien välinen kaksinkamppailu kiihtyy kiihtymistään. Molemmat nuoret maalivahdit ovat napanneet mustaa kiinni huimalla varmuudella tammikuun aikana ja HPK:n putki olisi voinut katketa useaan otteeseen ilman huikeiden jamppojen loistavia otteita. Lukon maalilla seisoo tuttuun tapaan Petri Vehanen, joka on myös ollut erinomaisessa vireessä pitäen Lukon mukana taistossa.

Torstaina tasoa vain kahvissa, lauantaina kunnon kiekkoshow?

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on tammikuun alulta Raumalta, jolloin HPK vei pisteet mukanaan Hämeenlinnaan Joni Puurulan nollapelillä. Tuolloin Lukko onnistui lähes täydellisesti HPK:n pelätyn hyökkäystykistön vaimentamisessa, mutta Puurulan torjuntataidot olivat kettulaumalle liikaa. Aiemmilla kierroksilla voitot oli tasattu molempien viedessä täyden pistepotin kotikentällään.

Luvassa on – toivottavasti – huomattavasti korkeatasoisempi kamppailu kuin torstaina nähty liigaotteluksikin tituleerattu näytelmä Rinkelinmäellä. HPK varmasti haluaa lähteä maaottelutauolle voitollisena ja esittää kotiyleisölleen ennen kaikkea hyvää jääkiekkoa. Raumalaisille jokainen piste on elintärkeä tiukassa pudotuspelissä, etumatkaa SaiPaan on vain yksi vaivainen piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle