Santalaa vaille superketju − HPK odottaa Somervuorta Lukko-peliin

LIIGA / Ennakko
Pelaako Eero Somervuori jo perjantaina?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jumbopaikalla oleva HPK saa perjantaina vieraakseen Rauman Lukon. Kotijoukkueessa koettiin tauon aikana potkuja ja kauppoja.

HPK:ssa täräytettiin suoraviivaisia tapahtumia viikon tauon aikana. Ensin seura erotti pitkäaikaisen toimitusjohtajansa Risto Korpelan, ja sitten vuorossa oli pelaajakauppa. Kiriä pois jumbopaikalta yrittävä joukkue lähetti Eetu-Ville Arkiomaan Bluesiin, ja sai toiseen suuntaan vanhan tutun Eero Somervuoren. Seura ilmoitti samalla sopimuksen kattavan myös ensi kauden.

HPK:n tiedotteessa päävalmentaja Pasi Arvonen kehui Somervuoren hankintaa vuolaasti. Viime kevään lopussa kaksikon välit eivät olleet aina yhtä lämpimät, sillä Arvosen ja Somervuoren välillä kuultiin ainakin Turussa kovasanainen yhteenotto runkosarjaottelun jälkeen. Reaktio menee todennäköisesti paineiden purkautumisen piikkiin, mutta tuo mielenkiintoista lisäväriä asetelmaan.

Somervuori ja Antti Miettinen nähtiin samassa joukkueessa jo vuosituhannen alussa. Tuolloin kaksikon lisäksi Tommi Santalalla varustettu ketju parhaimmillaan dominoi Liigaa huikeilla rintamahyökkäyksillään. Santala jatkaa kauttaan Sveitsissä, mutta HPK:n seuraajat reagoivat Somervuoren saapumiseen välittömillä haaveilla Santalan hankinnasta.

Lukko ohitti pahimman

Vierasjoukkue Lukon pahin suvantovaihe on ohitse. Pelaamisen perustaso on taas löytymässä. Myös kateissa ollut ylivoima on ollut tehokasta viime otteluissa.

Lukko on pelannut kahden viimeisimmän viikon aikana vain kaksi liigakamppailua. Molemmat päättyivät silti raumalaisten voittoon (KooKoo 3-0, Sport 3-2). Viimeisimmästä vierasvoitosta on sen sijaan pidempi tovi, sillä Lappeenrannassa 13. marraskuuta napatusta SaiPa-voitosta on lähes kuukausi aikaa.

CHL-ottelussa TPS:ää vastaan Lukko oli hallitseva osapuoli. Tasoitus vaati pientä tuuria, mutta yritystä riitti muutenkin loppuun asti. Heikomman jaksonsa aikana Lukolla olisi ollut vaikeuksia nousta vastaavasta suosta.

Joukkueen ykkösketju nähtiin TPS:ää vastaan uudessa muodossa. Aaron Gagnonin laidoilla pelasivat Ville Vahalahti sekä Toni Koivisto. Kokeilu toimi, ja etenkin Vahalahti ja Koivisto löysivät toisensa heti alussa.

 

Seuraa Heitä

Antti Bruun #23 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja on ollut lainavisiitillään eräs Kerhon luotettavimmista pelaajista, vaikka alla on lähinnä treenaamista LeKin kanssa. Tämä kertoo paljon myös HPK-pakiston onnistumisesta kauden aikana.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Tehot 3+1 kahteen viime otteluun. Peli on pysynyt hyvällä tasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle