Paluu Rinkelinmäelle

LIIGA / Ennakko
Löytääkö HPK taukoa edeltäneet palikat?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho palaa tauolta tositoimiin Rauman Lukon isäntänä. Kotijoukkue vahvistui maajoukkuetauon aikana tuttuun ympäristöön palanneella Antti Miettisellä.

- Olen seurannut itse asiassa aika paljon, mitä täällä tapahtuu, ja varsinkin miten tällä joukkueella on mennyt. Joitakin pelikoosteitakin olen ehtinyt katsella iltaisin. Liigan peli ei vaikuta pääpiirteittäin muuttuneen merkittävästi ainakaan mitä olen katsonut tiettyjä valmentajia ja pelaajia näiden lähes kymmenen vuoden aikana, mitä olen ollut pois, Antti Miettinen kertoo.

Tämän kauden HPK:n joukkue ja valmennus ovat entuudestaan tuttuja Winnipeg Jetsin hyökkääjän harjoiteltua joukkueen kanssa jäällä jo ennen kauden alkua.

- Ei tässä ehtinyt olla kuin pari kuukautta pois. Nopeasti täällä olemiseen on tottunut. Ja on tässä odotettukin ensimmäistä peliä, taitaa olla ensimmäinen peli oranssissa paidassakin. Vähän on jännittänyt ajatella tulevaa, mutta sitä mukaa kun rutiineja tekee, jännitys karisee.

HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin hykertelee tyytyväisenä uuden hyökkääjänsä vieressä.

- Saimme kokeneen huippupelaajan. Meillä on muutamia nuoria omia pelaajia noussut tällä kaudella pintaan, ja tähän joukkoon tällainen paluumuuttaja sopii tekemisen tavan ja moraalin kautta, Selin kertoo.

Miettinen aloittaa Ville Viitaluoman johtamassa ykkösketjussa Eric Fehrin kanssa. Myös suunnitelma B on mietitty, mikäli sellainen tarvitaan ottaa käyttöön. Joka tapauksessa Miettinen pelaa laidassa, vaikka hänet on nähty myös sentterin roolissa.

Tauolta paluu herättää kysymyksiä

Selin korostaa kahden voiton siivittämänä tauolle lähteneen Lukon kohtaamisessa kurinalaisuutta.

- Tauon jälkeinen peli on yleensä korkean intensiteetin ja vauhdin menoa. Haasteet ovat varmaan siinä, että pystytään kasaamaan oikeat asiat pöytään, löydetään moraali, eikä pelitapa ole tauon aikana hävinnyt.

Raumalaiset kaatoivat ennen taukoa kovakuntoisen Jokerit voittomaalikisassa, mikä sai valmentaja Risto Dufvankin hymistelemään, että Lukosta saattaa tulla jotakin.

Maalivahti Petri Vehanenkin on alkanut näyttää otteita, joilta häneltä on odotettu. Tanskalaiset NHL-vahvistukset ovat tuoneet joukkueeseen alkukaudella kaivatun piristysruiskeen, vaikka Dufvan vaatima pelitapa onkin ottanut aikaa löytyä.

HPK:n kokoonpanossa on jonkin verran muutoksia, kun nuorten matkassa olleet Juuso Vainio ja Robert Leino huilaavat kolmen perättäisen ottelupäivän rasituksista, ellei Leinolle tule tarvetta paikkaamaan loukkaantumisia.

Hyökkäyksestä ovat sivussa sormi puudutettuna ennen taukoa pelannut Arsi Piispanen, jonka vamma osoittautui murtumaksi ja pitää miehen kuukauden päivät sivussa, sekä aivotärähdystä poteva Jesse Saarinen. Juha Kiilholman selän tilanne katsotaan aamulla uudelleen. Antti Aarnion polvi on sen sijaan kuntoutunut, ja mies on mukana kokoonpanossa.

Lukko lähetti puolustaja Anssi Rantasen ja hyökkääjä David Stachin Mestikseen. Petri Koskinen palaa lähiaikoina kokoonpanoon, mutta Jussi Pesonen huilaa ensi vuoden puolelle.

Seuraa Heitä

Antti Miettinen #100 |

Hyökkääjä

Miettinen aloittaa ykkösketjun laidassa, vaikka hyvin pelanneen Viitaluoman kolmikon rikkominen onkin valmentajalta riskiveto. Löytyvätkö nuotit Eric Fehrin kanssa?

Mikkel Bødker #89 | Lugano

Laitahyökkääjä

Lukon tanskalainen NHL-apu on ehtinyt totutella liigan tahtiin. Tauon jälkeen on odotettavissa yhä vain parempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle