HPK huolestuttavassa jamassa - lauantaina Kerho kohtaa Lukon

LIIGA / Ennakko
HPK ei lähde lauantain Lukko-peliin järin hyvistä asetelmista.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lauantaina Rinkelinmäellä kohtaavat HPK ja Lukko. Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista majailevalle Kerholle lauantainen kamppailu alkaa olemaan jo todella tärkeä pudotuspelitaistelun vuoksi.

Isäntäjoukkue HPK lähtee lauantain koitokseen huolestuttavista asetelmista. Pallokerho on Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista ja joukkue on hävinnyt jo kolme peräkkäistä peliään. Lisäksi sarjataulukon kymmenes sija ja viimeinen pudotuspelipaikka on karkaamassa Kerholta jo ulottumattomiin.

HPK:n ja sarjataulukon kymmenennen HIFK:n välinen piste-ero on jo yhdeksän pistettä. Kiekko-ottelut ovatkin Kerholle tällä hetkellä ikään kuin taisteluita elämästä ja kuolemasta, HPK:n olisi ruvettava napsimaan voittoja tai haave pudotuspeleihin pääsystä kariutuu kohta Kerhon osalta lopullisesti.

Pudotuspelijuna karkaa HPK:lta?

Viimeksi Pallokerho hävisi juuri perjantaina, tuolloin HPK matkasi Jyväskylään JYPin vieraaksi ja kärsi täpärän tappion maalein 4-5. JYPiä vastaan Kerhon ongelmana oli etenkin oman pään pelaaminen, HPK puolusti jyväskyläläisiä vastaan toisinaan kevyesti ja JYP pääsi muutaman maalinsa tekemäänkin Pallokerhon puolustusvirheiden avittamana.

Hämeenlinnalaisessa kiekkoilussa on jo luultavammin aistittavissa epätoivoisia tunnelmia, niin Kerhon joukkueen sisällä kuin HPK-fanienkin keskuudessa. Kiekkokausi rupeaa HPK:n osalta olemaan kohta tyystin panokseton, mikäli Pallokerho ei pian palaa takaisin voittojen tielle.

Viimeinen pudotuspelipaikka on karkaamassa liian kauaksi. Lauantain Lukko-peli on Kerholle tärkeä,

Pallokerhon olisi hyvä kyetä päihittämään Lukko lauantaina, mutta viidentenä olevien raumalaisten kaataminen ei liene mikään helppo temppu.

Lukolta löytyy tulivoimaa

Lukko on pelaamassa upeaa kautta, raumalaisten edellisten viiden pelin saldo on neljä voittoa ja vain yksi tappio. Ja noissa viidessä viime ottelussaan Lukko on jättänyt vastustajansa kokonaan maaleitta kahdessa kamppailussa.

Viimeksi Lukko oli kiekkokaukalossa perjantaina. Tuolloin raumalaiset kohtasivat kotihallissaan liigakakkosen Tapparan ja löi kirvesrinnat numeroin 5-3. Tapparaa vastaan Lukolta suorastaan säkenöi raumalaisten kakkosvitja.

Tuon ketjun laituri Lauri Tukonen latasi Tapparaa vastaan peräti neljä maalia, ja vitjan toinen laituri Toni Koivisto kahmi tililleen tehopisteet 1+2. Myös kakkosketjun sentteri Aki Uusikartano loisti Tappara-pelissä, Uusikartano merkkautti ottelussa kolme syöttöpistettä.

Tulivoimaa Lukolta parhaimmillaan löytyykin, Lukon kakkosketju latoi Tappara-pelissä kovat näytöt tiskiin ja myös ykkösketju Ville Vahalahti- Aaron Gagnon Janne Keränen osaa rakennella ratkaisupaikkoja ja niitata kiekkoja reppuun. Ketjun toinen laitahyökkääjä Vahalahti löytyy itse asiassa Liigan pistepörssin kakkossijalta.

Seuraa Heitä

Ossi-Petteri Grönholm #15 |

Puolustaja

Ossi-Petteri Grönholm sai maistaa Kerhon edellisessä pelissä JYPiä vastaan itselleen todella harvinaista herkkua. Pakki nimittäin viimeisteli JYP-pelissä maalin. Edellisen kerran Grönholm oli onnistunut viimeistelyssä pari kautta sitten, kaudella 2011-2012. Jatkuuko puolustajan maalitehtailu lauantainakin vai kuinka pitkä aika saadaan odotella puolustajan seuraavaa häkkiä?

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Lauri Tukosen esitys oli Lukon edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan suorastaan häkeltävä. Tukonen latoi Tapparan verkkoon hulppeat neljä osumaa. Onko Tukosen ruuti kuivaa lauantainakin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Jesse Saarinen 1 2 3
2.Jyri Niemi 0 2 2
3.Ossi-Petteri Grönholm 1 1 2
4.Teemu Rinkinen 0 2 2
5.Juha Koivisto 1 1 2
Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 4 2 6
2.Toni Koivisto 3 2 5
3.Aki Uusikartano 0 4 4
4.Ville Vahalahti 2 2 4
5.Petteri Nummelin 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle