HPK koittaa pysyä pinnalla

LIIGA / Ennakko
HPK on viime aikoina kiekkoillut hyviä ja huonoja pelejä vuorotellen. Edellinen kotimatsi Pelicansia vastaan oli melko tuskallinen joukkueen maalivahdille Mikko Tolvaselle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa nahistelevat lauantaina HPK ja KalPa. Kotijoukkue Kerhon esitykset ovat heittelehtineet paljon viime aikoina. Edellisen parin viikon peleistään vain joka toisen Pallokerho on tahkonnut laadukkaasti.

Kerholla on alla makea vierasvoitto sarjakärki JYPistä. HPK kaatoi hurrikaanit torstaina erinomaisen taistelunsa ansiosta lukemin 3-2. Tuota peliä edelsi kuitenkin surkea esiintyminen kotihallissa. Pelicans peittosi oranssipaidat tiistaina tuloksella 6-5.

Tällä hetkellä Pallokerho majailee sarjataulukon sijalla kahdeksan. Joukkueen ongelma on nimenomaan ollut pelitason ailahtelevuus. Parin viime viikon aikana HPK on kiekkoillut joka toisessa pelissään erinomaisesti ja joka toisessaan huonosti.  

Oranssipaidat ovat kuitenkin aina onnistuneet nopeasti käsittelemään heikon pelinsä. Niin kuin tälläkin viikolla. Pelicans-tiimellyksen taaperruksesta ei näkynyt merkkiäkään komeassa JYP-kamppailussa.  

– Meille ei ole tullut pitkiä huonompia peliputkia, emmekä ole jääneet märehtimään vaan olemme aina pystyneet tekemään ryhtiliikkeen. Se on hyvä, Kerhon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kommentoi.

– Sen voi ajatella sitten kyllä niinkinpäin kuinka monta onnistunutta suoritusta saamme peräkkäin. Täytyykö aina käydä sukelluksissa vai voiko pinnalla uida pidempään.

"Oltava hereillä alusta asti"

Pidempään pinnalla kellumista HPK yrittää lauantaina, kun KalPa matkustaa joukkueen vieraaksi. Pallokerho lähtee kaatamaan savolaisia aiemmissa voittomatseissaan tutuksi käyneellä reseptillään. Panostamalla vahvaan alkuun, tarkkaan puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.  

– Meidän on oltava hereillä alusta asti ja jatkettava sitä työn tekemistä, mitä teimme JYP-pelissä.

– Pelata tiivistä puolustuspelaamista, lähtien aina hyökkäyspäästämme. Sitten, kun paikkamme tulevat niin pistämme kiekot pussiin, Kerhon maalivahtikoutsi sanoo.

Tuo puolustuspelaamisen laatu on ollut isäntien yksi koetinkivistä viime päivinä. Viikko sitten lauantaina HPK pelasi omassa kenttäpäädyssään erinomaisesti ja silloinen vastus Blues jäi nollille.

Tiistaina oranssipaidat kuitenkin sortuivat lukuisiin lapsuksiin, jotka Pelicans hyödynsi tylysti latoen kiekon Kerhon maaliin kuudesti. Torstaina hämeenlinnalaiset puolustivat taas erinomaisesti Jyväskylässä napaten arvokkaan vierasvoiton.

Miten puolustuspelin saa jälleen onnistumaan KalPa-ottelussa?

– Koko joukkueella pitää olla täysi keskittyminen pelissä. Silloin siinä on joka jätkä ottelussa mukana ja yhteispelillä ottelutapahtumasta tulee onnistunut suoritus.

– Jokaisen on valmistauduttava itsensä peliin. Niiden asioiden kautta, mitä olemme harjoitelleet. Siten voimme onnistua puolustamisessa. Heti, jos siitä lähdetään loikkimaan tai omia juttuja kehittelemään, niin sitten esitys on yleensä sen näköistä kuin oli se Pelicans-peli, Lehtonen näkee.


Sakari Salmisen kanssa HPK-puolustuksen kannattaa olla erityisen tarkkana. Mies erottuu KalPan rivistöstä ainakin kultakypärän vuoksi.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

KalPan tähtihyökkääjä on viekas kettu

Oranssipaitoja haastamaan lähtevä KalPa on sarjakolmonen. Kuopiolaiset ovat vahvassa lennossa, sillä joukkue on yltänyt pisteille jo kahdeksassa peräkkäisessä taistossaan. Perjantaina savolaiset nujersivat kotihallissaan Bluesin.

Erikoista vierailijoiden tuloksissa on se, että peräti neljä joukkueen  edellistä koitosta ovat ratkenneet vasta joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Espoolaiset KalPa kaatoi lukemin 1-0, pelin ainoa maali syntyi jatkoajalla. Savolaisten sankarina loisti nollapelin torjunut Mikko Koskinen.   

Kilpipaitojen vahvuudet piilevät eritoten taidossa, joukkuepelaamisessa ja liikkeessä. KalPa on yksi liigan tehokkaimmista ylivoimajoukkueista. Ryhmästä löytyy lisäksi Sakari Salmisen ja Craig Smithin tasoisia pelureita.

Kuopiolaisten pistehai Salminen on tuttu kaveri myös Kerhon maalivahtivalmentajalle Lehtoselle. Miehiltä, löytyy yhteisiä työvuosia Ässät-ajoiltaan.

– KalPa pelaa todella hyvin joukkueena ja ryhmästä pistää silmään etenkin yksilötaito, mitä joukkueessa on paljon. Etunenässä Salminen, tuttu jätkä Porin vuosilta. Viekas kettu, Lehtonen kuvailee vastustajiaan.

Pallokerhoa vahvistaa jo lauantaina joukkueen tuorein vahvistus Johan Larsson. HPK värväsi ruotsalaispakin riveihinsä perjantaina. Hämeenlinnalaisten maalilla kiekkoja torjuu Mika Järvinen.

Järvinen on varsin tuttu savolaisillekin, sillä mies torjui KalPassa kaudet 2005-2010. Kerhon sairastuvalla varmuudella oleilevat hyökkääjät Borna Rendulic ja Juuso Honka.

Kauden avauspelissä TPS:ää vastaan viillon jalkaansa saanut Rendulic spurttaa isäntien hyökkäyksessä todennäköisesti jo ensi viikolla.

– Rendulicin tilanne on hyvä. Hyökkääjä on jo treenannut pari-kolme täysmittaista harjoitusta. Varmasti ensi viikolla on pelikuntoinen, Lehtonen valottaa.

Kilpipaitojen toipilaita ovat hyökkääjät Jasse Ikonen ja Jukka Voutilainen.

Seuraa Heitä

Antti Aarnio #43 |

Laitahyökkääjä

Kiinnostava seurattava sinulle isäntien rivistöstä on energiahyökkääjä Antti Aarnio. Porhaltaa kaukaloissa usein sellaisella asenteella, joka ilostuttaa silmiä.

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Moni HPK-fani kiinnittää luultavammin katseensa tähän mieheen. Janne Kolehmainen, kun edusti neljällä viime kaudella Kerhoa. Kolehmaisen syksy on käynnistynyt yskähdellen. Laituri viilettää vitjassa, jota johtaa HPK-kasvatti Antti Kerälä.

» Lähetä palautetta toimitukselle