Vieraita pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja Kärppien kohtaamiset ovat aina aiemmin tarjonneet erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoilua. Samaa liene luvassa lauantaiehtoonakin, kun Perämeren seudun ylpeys saapuu Hämeenlinnaan.

Molempien joukkueiden pelitapa perustuu vauhtiin, liikkeeseen ja kiekkolliseen taitoon. Kummatkin kuitenkin kärsivät kesän siirtomarkkinoilla kovia menetyksiä ja aivan viime kauden vertaisia virtuooseja ei kokoonpanoissa ainakaan vielä ole nähty.

Vastakkain ovat myös kaksi aivan SM-liigan terävimpään kärkeen veikattua ryhmää, jotka myös ovat heti sarjan alussa oikean paikkansa sarjataulukossa lunastaneet.

Kerhon ja Kärppien maalinsuilta löytyy kaksi erittäin kovaa maalivahtia, joiden työtaakka alkukaudesta on ollut kova. Kotijoukkueen Robbie Tallas on pelannut kolmanneksi eniten ja vierailijan Niklas Bäckström toiseksi eniten minuutteja liigassa, edellä on vain Tapparan Mika Lehto. Vahdeista Tallas on ollut erittäin vakuuttava, kun taas Bäckströmillä riittää vielä hieman parannettavaa.

Löytyykö tehoja ykkösten ulkopuolelta?

Kärppien pelinrakentamisesta on vastannut Brett Lieversin ketju, jossa Jussi Jokinen on nousemassa yhdeksi liigan parhaista laitureista ja Janne Pesosen kausi on alkanut loisteliaasti. Sen sijaan muiden kentällisten tehot ovat olleet hieman kateissa.

HPK puolestaan jäi sekä SaiPaa että Ilvestä vastaan nollille, ja yksi suurimmista syistä oli, että tehoja ei kolmos- ja nelosketjuista saatu puristettua ulos millään. Torstain JYP-ottelussa kuitenkin korkki poksahti ja pistetehtailuista vastasivat aivan uudet miehet.

Jännittävän kärkikamppailun ratkaisuja saatetaan nähdä akselilla Tallas vs. Bäckström sekä siinä kumman joukkueen alemmista ketjuista löytyy vastuunkantajia.

Rinkelinmäen yleisömäärät ovat olleet pettymyksiä tällä kaudella, pohjalukemina selvästi alle 3000 katsojaa torstain ottelussa. Lauantaipelin Kärppiä vastaan luulisi houkuttelevan väkeä hallille, ainakin oululaiset hoitavat oman osansa, sillä vieraskannattajia on paikalle tulossa sankoin joukoin ympäri Suomea.

» Lähetä palautetta toimitukselle