Tuoreet tassut liikkeellä

LIIGA / Ennakko
Molemmilla joukkueilla on allaan lepokierros.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tammikuun tasauskierroksesta useamman päivän toipunut Kärpät haastaa HPK:n Rinkelinmäellä. Vieraiden riveissä tämän kauden ensiesiintymisensä tekee todennäköisesti tuore pakkihankinta Josef Boumedienne.

Suoraa pudotuspelipaikkaa hamuilevat HPK ja Kärpät tulevat perjantai-illan mittelöön levon suhteen erilaisista lähtökohdista. Kotijoukkue HPK:lla on allaan kahden päivän tauko peleistä, kun taas Kärpillä on allaan peräti viiden päivän otteluhuili. Liikkuvuudestaan riippuvaisten joukkueiden kohdalla ero voi näkyä.

Pallokerholle elintärkeää on siten varsinkin tällä kertaa hyvä aloitus ottelulle. Apuvalmentaja Pasi Arvonen tiedosti asian ottelua ennakoineessa lehdistötilaisuudessa.

- Kuntopuntarin kärkijoukkueita tulee huomenna vastaan viikon huilanneena. Sen tietää, että vauhtia piisaa. Pojat pääsevät tuoreilla jaloillaan tänne ja varmaan muutama vahvistuskin tulee ensimmäistä kertaa huomenna pelaamaan, viittasi Arvonen "paluudebyyttinsä" tekevään Josef Boumedienneen.

Boumediennen neljäs debyytti Kärpissä

35-vuotias ruotsalaispakki siirtyi Kärppiin jo neljännen kerran urallaan. Viimeisin Suomen visiitti nähtiin Jokerien paidassa. Tulos ei ollut odotettu, sillä Boumedienne hiipui pudotuspelien myötä yllättävän virhealttiiksi perustasoonsa nähden.

Kärpille vahvistus on silti erittäin tarpeellinen, sillä Kärpät on kärsinyt takalinjoillaan loukkaantumisista koko kauden ajan. Lisäksi puolustuksen ankkurina toiminut Jason Demers palasi NHL:n työsulun päätyttyä San Joseen.

Parhaimmillaan Kärppien materiaali riittää jopa mestaruudesta taistelemiseen. Arvonen kävi läpi Kärppien vahvuuksia.

- Niiden taitotaso on huippuluokkaa tässä sarjassa. Toinen iso asia, mikä siellä on, niin puolustavat erittäin hyvin. Vaikea päästä maalintekotilanteisiin. Puolustavat keskustaa tällä hetkellä parhaiten sarjassamme.

Tiukka ottelutahti ei huimaa Arvosta

HPK:lla on ohjelmassa tällä viikolla vielä lauantain ottelu Tapparan vieraana. Arvoselle asia ei ole huolenaihe.

– Hyvältä se kuullostaa. Mielummin sitä pelaa kuin harjoittelee. Tärkeitä pelejä tammikuun aikana useampia ja jokaisesta on raavittava pisteitä, Arvonen arvioi.

Tiukan ottelutahdin aikana harjoittelun painopiste siirtyy kuvioiden opettelusta ensisijaisesti palautumiseen.

– Totta kai se vaikuttaa vähän harjoitteluunkin. Se on selvä asia. Taas on mietintämyssyssä, mitä teemme lauantai-aamuna. Tulemmeko aamujäille vai verryttelemään. Vai mitä tehdään. Meidän on koko ajan mietittävä sitä, että meillä on raikas jalka, vaikka pelaisimme kolme peliä putkeen. Meillä on oltava raikas jalka ottelutapahtumassa. Se vaikuttaa paljon.

Kärppien ykkössentteri kysymysmerkki

HPK:n ykkösketjuna jatkaa hyvin yhteen pelannut kolmikko Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Borna Rendulic. Erityisesti Viitaluoma on tehojensa puolesta ollut elämänsä vedossa.

Kärpillä kärkikolmikossa ovat Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja, mutta sen kolmas lenkki on vaihdellut. Parissa viime ottelussa kyseisellä paikalla on esiintynyt vaisua kautta pelannut Tomas Plihal, mutta jatkoa ykkösen keskellä ei voida pitää kiveen hakattuna. Ainakin ylivoimapelissä keskellä nähdään Jari Viuhkola.

Boumediennen lisäksi takalinjoilla nähdään "uutena" kasvona Mikko Lehtonen, joka tekee paluun sairaustuvalta. 

Seuraa Heitä

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

On pelannut loukkaantumisensa jälkeen kolme ottelua pisteittä. Pelitavan uskollinen toteuttaja, jolta kaivataan myös maaleja.

Tuomas Santavuori #11 |

Laitahyökkääjä

Saarisen edustaman kolmosketjun toinen laita. Maaliton putki liian pitkä, joko nyt?

Josef Boumedienne #100 |

Puolustaja

On vieraillessaan aina "kotiyleisön lemmikki". Pystyykö vielä 35-vuotiaana nousemaan johtavalle pelilliselle tasolle?

Tomas Plihal #39 | HC Trinec

Keskushyökkääjä

Ollut paha pettymys, mutta jatkaa ykkösketjun keskellä. Vertyykö kevääksi?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 5 3 8
2.Jere Sallinen 0 5 5
3.Johan Larsson 2 3 5
4.Borna Rendulic 1 3 4
5.Tuomas Santavuori 0 3 3
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 0 4 4
2.Ivan Huml 3 1 4
3.Tomas Plihal 0 2 2
4.Atte Ohtamaa 0 2 2
5.Juha-Pekka Haataja 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle