Panoksena enemmän kuin kolme sarjapistettä

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat täysin päinvastaiset. Rinkelinmäelle saapuu kauden puhtaalla pelillä aloittanut kärppälauma. Kotijoukkue HPK taas palaa kotikaukaloonsa kahden vierastappion rasittamana.

Kuntokäyrät

HPK:n alkukausi on sujunut mollivoittoisesti. Sarja-avaus kotiluolassa lupasi hyvää, kun ritarinutut höykyttivät TPS:aa maalein 6-3. Sen jälkeen ruuti onkin ollut märkää. Kahdessa vieraspelissä Kerho ei onnistunut tekemään maaliakaan. Kun samalla omiin meni peräti yhdeksän kiekkoa, on Kärpät-ottelussa panoksena sarjapisteiden lisäksi jo osa uskottavuudestakin. Kotiyleisön edessä on tapahduttava ryhtiliike.

Kärppien kauden aloitus on ollut vakuuttava. Plakkarissa on kolmesta ottelusta täysi pistepotti. Joukkue on päästänyt pelaamissaan otteluissa vain neljä maalia, mikä kielii toimivasta puolustuspelaamisesta. Avausottelussa kaatui vakuuttavasti vieraissa SaiPa. Sen jälkeen Kärpät otti täydet pisteet kotikaukalossaan sekä JYPiltä että Lukolta.

Ratkaisun paikat

HPK lähti Jokereita vastaan puolustamaan tiukasti keskustaa, mikä toimikin kaksi erää, kunnes kolmannessa ote kirposi. Kotikaukalossa peli-ilmeen on oltava aggressiivisempi. Kotiyleisölle on näytettävä, että joukkue haluaa tehdä aloitteita ja kykenee määräämään ottelun suunnan. Mikäli vikkelille kärppähyökkääjille antaa kiekollisina tilaa, he varmasti hyödyntävät sen. Ennen kaikkea HPK:n kärkihyökkääjiltä odotetaan maaleja. Marek Zagrapanin ja Janne Laakkosen maalisarakkeissa ei vielä merkintöjä ole. Nyt on näytön paikka.


Janne Laakkosen alkukausi on ollut tuskainen

Kärppien kohdalla kysymys on siitä, onko hyvän olon tunne hiipinyt puseroon kolmen ottelun voittoputkessa. Kärpät on saanut onnistumisia laajalla rintamalla ja viimeisenä lukkona on ollut upean alkukauden pelannut maalivahti Ville Hostikka. Jatkuuko Hostikan huippuvire? Jari Viuhkolan johtama kenttä ei ole vielä äitynyt parhaaseen iskuunsa, mutta siitä huolimatta joukkue on hakenut voittoja. Vaikka voittoja on tullut, ei Kärppien ylivoimapeli ole vielä vakuuttanut.

Kokoonpanot

HPK-käskijä Harri Rindell laittaa Kärpät-otteluun kokoonpanonsa uusiksi. Mikko Tolvanen vartioi maalia ja Jukka Laamanen palaa sairastuvalta puolustukseen. Ykkösketjun keskelle siirtyy Alex Leavitt. Kakkosketjua tulee johtamaan Marek Zagrapan ja kolmannessa kentässä keskushyökkääjänä häärii Arsi Piispanen. Nelosta johtaa Tuukka Pulliainen, laidoillaan Jaakko Turtiainen ja Juuso Honka.

Oululaisten kokoonpanosta puuttuu varmuudella nivusvaivainen keskushyökkääjä Ivan Huml. Se tietää muutoksia Kärppien hyökkäysketjuihin. Hämeenlinnaan joukkueen mukaan on nostettu Mestiksestä hyökkääjät Mikko Alikoski ja Tomi Körkkö sekä puolustaja Juho Jokinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Alex Leavitt 2 2 4
2.Arsi Piispanen 1 1 2
3.Marko Luomala 1 1 2
4.Janne Laakkonen 1 1 2
5.Niko Nieminen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle